ÇEVRE - 14 Nisan 2025 Pazartesi 11:03

Amasya’nın yılkı atları kar üstünde görüntülendi

A
A
A
Amasya’nın yılkı atları kar üstünde görüntülendi

Amasya’da Akdağ’ın yüksek kesimlerinde yaşayan yılkı atları, Nisan ayında beklenmedik şekilde yağan karın beyaza bürüdüğü ormanlık alanda dört nala koşarken görüntülendi.


Dağın farklı kesimlerinde yaşam alanı bulan ve sayıları tam olarak bilinmeyen yılkı atları, 20’den fazla sayıdaki gruplar halinde karla kaplanan bölgelerde yiyecek ararken görüntülendi. Dört nala koşan sürüde yeni doğan taylarında bulunduğu görüldü.



Yılkı atları Akdağ’ın sembolü


Beyaz örtü ve ağaçlar arasında bölgeye ayrı bir güzellik katan sürü halindeki atlar, yöre halkı tarafından Akdağ’ın sembolü olarak değerlendiriliyor.



"Anadolu at ırkının muhafazası için çok önemli"


1990’lı yıllardan itibaren Akdağ bölgesinde yaşayan halkın doğaya salmaları sonucu oluşan at sürülerinin önemine değinen doğa tutkunu Yılmaz Keten, "Yaylacıların doğaya saldıkları bu atlar yaban hayatına uyum sağladılar. Yaban atlarının son yıllarda dağlarımızda görülmesi doğal güzellikten de öte Anadolu at ırkının muhafazası için çok önemlidir" diye konuştu.



Amasya’nın yılkı atları kar üstünde görüntülendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis,Mainz 05 maçının ardından takımının performansı nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. UEFA Konferans Ligi 6. hafta maçında deplasmanda Almanya temsilcisi Mainz ile karşılaşan Samsunspor sahadan 2-0 mağlup ayrılarak ilk 8’e adını yazdıramadı. 12. sırada lig aşamasını tamamlayan kırmızı-beyazlılarda Alman Teknik Direktör Thomas Reis, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" Futbolcularının gösterdiği performanstan memnun olmadığını dile getiren Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, "Açıkçası bir sonraki karşılaşmayla alakalı çok bir şey söylemek istemiyorum. Bugünkü göstermiş olduğumuz performans sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Mainz’e baktığımızda bugün galip gelmeyi hak ettiler. Çünkü biz ikili mücadelelerde o agresifliği gösteremedik ve ikinci topları da onlar kazandı, bizler kaybettik. Emre Kılınç ile yakalamış olduğumuz çok net bir pozisyon vardı. O pozisyonu golle sonuçlandırabilmiş olsaydık normalde 1-0 öne geçen taraf olacaktık ve belki de şu an farklı şeyler konuşuyor olurduk. Göstermiş olduğumuz performanslar ötürü üzgünüz" dedi. Dar bir kadro ile mücadele ettiklerini ve sakatlıktan dönen Ntcham’ın tekrar sakatlanmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Reis, "Olivier Ntcham’ın bir kas sakatlığı oldu. Arka adalesinden sakatlandı Tabi bu bizim adımıza iyi olmadı. Zaten çok eksikle devam etmek zorunda olduğumuz bir dönemde bunun gerçekleşmiş olması bizi üzdü. Maçta da belli oldu. Takımın bir yorgunluğu da var. Birçok eksiğimiz olması sebebiyle genç oyunculara da şans vermeye çalışıyoruz. Ama tabi bu durum onlar için de zor olabiliyor. Çünkü sonradan oyuna girmek her oyuncu için zor olduğu gibi genç oyuncular için de zor oluyor. Bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Sonuçta çok kısa bir süre sonra Pazar günü oynamamız gereken bir karşılaşma var. Daha sonrasında yine kısa bir aradan sonra oynamamız gereken bir kupa karşılaşması var. Umarım sakat oyuncularımız en kısa sürede tekrardan bize katılırlar. Açıkçası bu durum bizim adımıza zor bir dönem. Var olan sakatlıklar sebebiyle zoe bir süreçten geçiyoruz ama bir şekilde yolumuza devam etmek zorundayız" diye konuştu.