GÜNDEM - 08 Ekim 2025 Çarşamba 15:34

Hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

A
A
A
Hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

Amasya’da hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle geçici olarak kapatıldı.


Kentte şap hastalığında artış olması üzerine hastalığın yayılımını önlemek amacıyla hayvan pazarının kapatılmasına yönelik tedbir alındı.


Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "İlimiz merkez ve ilçelerimizde şap hastalığına bağlı mihrakların artması nedeniyle 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanununun 4. maddesi ve şap hastalığının kontrolüne ilişkin yönetmeliğine göre 08.10.2025 tarihli ve 2025/10 sayılı hayvan sağlık zabıtası komisyonu kararı gereği merkeze bağlı ’Amasya Belediyesi Hayvan Satış Yeri’ ikinci bir emre kadar kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’ye Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanan gençleri desteklemek hedefiyle Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) TÜBİTAK 4003-T Millî Teknoloji Atölyeleri Çağrısı kapsamında öğrencilerin fikir ve projelerini hayata geçirebilecekleri Millî Teknoloji Atölyesi projesi desteklenmeye hak kazandı. BARÜ Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran yürütücülüğündeki "Bartın Üniversitesi Millî Teknoloji Atölyesi" projesiyle öğrencilerin bilim ve teknoloji odaklı çalışmalarına güçlü bir altyapı oluşturulacak. Hazırlanacak atölyede ekipman desteği, danışmanlık, eğitim programları, sanayi iş birlikleri, tanıtım çalışmaları ile yarışmalara hazırlık desteği sağlanacak. Atölyede robotik sistemler, yapay zekâ, otonom teknolojiler, yazılım geliştirme ve üretim teknolojileri gibi farklı alanlarda uygulamalı eğitimler verilecek. Yerli ve millî sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine destek olacak atölye ile gençlerin araştırma, geliştirme ve üretim süreçlerine daha etkin katılımı sağlanacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya Millî Teknoloji Atölyesi ile öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirebilecekleri güçlü bir altyapının oluşturulacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.