YEREL HABERLER - 14 Nisan 2012 Cumartesi 12:46

ALTINDAОLI MİNİKLER BÖCEKLERİN DÜNYASINI KEŞFETTİ

A
A
A
ALTINDAОLI MİNİKLER BÖCEKLERİN DÜNYASINI KEŞFETTİ

Altındağ`da Tandoğan ve Ulus İlk Meclis İlköğretim Okulu öğrenciler için TÜBİTAK tarafından destekli ``İlköğretimde Böceklerle Ekoloji Eğitimi" etkinliği düzenlendi.
Tandoğan ve Ulus İlk Meclis İlköğretim Okulu`nun öğrenci ve öğretmenleri ile Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri üye ve sorumluları, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Böcek Şenlik Okulu (BÖŞO) tarafından eğlenceli bir eğitime alındı. Ekoloji farkındalığını oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen programda Altındağlı çocuklara bilimin eğlenceli yönleri kullanılarak ekolojik dengenin temel unsurları olan böceklerin dünyası tanıtılarak sevdirildi. Çocuklar kadar öğretmenlerinin de ilgisini çeken bu
eğitimler sonrası gerçekleştirilen sanatsal aktivitelerde de oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı.
Miniklerin el emeği çalışmalarının çok beğenilmesi üzerine Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri üye ve sorumluları kolları sıvadı. Altındağ Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Böcek Şenlik Okulu, öğrencilerin yapmış olduğu sanatsal etkinliklerin ve atölye çalışmalarının sergileneceği, ayrıca sürpriz oyunların ve film gösterimlerinin de gerçekleştirileceği bir sergi düzenleme kararı aldı.
Altındağ Belediyesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği 26-28 Nisan tarihleri arasında Hamamönü`nde gerçekleşecek sergide Altındağlı gençler ve aileleri, böceklerle şenlenmeye çağrılıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da yeni yılın ilk kar yağışı etkili oldu Ordu’da 2026 yılının ilk kar yağışı, şehrin yüksek kesimli bölgeleri, yaylaları ve şehir merkezinin ‘seyir terası’ olarak adlandırılan Boztepe’yi beyaza bürüdü. İlin yüksek kesimleri ile yaylalarında dün gece başlayan kar yağışı etkili olurken, şehrin seyir terası olarak adlandırılan ve önemli turistik bölgelerinden birisi olan 530 metre rakımdaki Boztepe’de de öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Şehir merkezinde yağmur yağışı etkili olurken, kar manzarası görmek ve eğlenmek için Boztepe’ye çıkan vatandaşlar güzel vakit geçirdi. Bazı vatandaşlar kar yağışı altında yürüyüş yaparken, bazıları ise çocukları ile birlikte karda kaydı. Ekipler yolun kapanmaması için karla mücadele çalışması yürüttü Şiddetli kar yağışının ardından çok tepeye çıkmak isteyen çok sayıda araç sürücü, yollarda yoğunluk oluşturdu. Kış lastiği olmayan bazı araç sürücüleri ise zor anlar yaşadı. Bu esnada Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar yağışının devam ettiği yollarda iş makineleri ile karla mücadele çalışması yürüttü. "İnşallah bu yağışlar devam eder" Kar yağışının ardından Boztepe’ye çıkan Tolga Tecir, "Manzara çok güzel, insanlar ve çocuklar eğleniyor, güzel oldu. Bu kar yağışına çok ihtiyaç vardı. İnşallah böyle yağmaya devam eder, kuraklık da azalır" dedi. Ailesi ile birlikte Boztepe’ye çıkan Gülçin Eğrek, "Çok güzel bir ortam var ve çok kalabalık. Yeni yılın ilk kar yağışında buraya çıktım, soğuk ama güzel" diye konuştu. Çorum ilinden gelen Emir Bozdağ isimli üniversite öğrencisi ise, "Merkezde yağmur vardı ama burası çok farklı. Bugün burada biraz gezmeyi ve kartopu oynamayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Kar lastiği ve zincir bulunmayan araçların tepeye çıkışına izin verilmedi Yolda kalan ve maddi hasarlı kazalara karışan araçlar ise oto kurtarıcılar yardımıyla taşındı. Kar yağışı görmek isteyen bazı vatandaşlar ise yaya olarak tepeye çıktı. Polis ekipleri, Boztepe’ye ulaşımı sağlayan Nizamettin Mahallesi’nde kış lastiği denetimi gerçekleştirdi. Ekipler, kış lastiği ya da zinciri bulunmayan araçların Boztepe’ye çıkışını engelledi.