GENEL - 24 Nisan 2012 Salı 00:11

SULARIN IŞIK VE MÜZİKLE OLAN DANSI BAŞLADI

A
A
A
SULARIN IŞIK VE MÜZİKLE OLAN DANSI BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, suların ışık ve müzikle olan dansından oluşan gösteri Ankaralılardan büyük ilgi gördü. Geceye Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan`la birlikte katılarak, gösterinin açılış kurdelesini kesti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı`nda gerçekleştirilen "Suların Işık ve Müzikle Muhteşem Dansı" adlı ışık gösterisine katıldı. TBMM`de gerçekleşen resepsiyonun ardından Gençlik Parkı`na gelen Başbakan Erdoğan`a Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve milletvekilleri eşlik etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`in ev
sahipliğinde gerçekleşen ışık gösterisine, Gökçek`in eşi Nevin Gökçek ise katılmadı.
Başbakan`ın Gençlik Parkı`na gelmesiyle birlikte basın için ayrılan yerde bulunan Down sendromlu bir vatandaş ise bütün gücüyle Başbakan Erdoğan`a seslenmeye çalıştı. Daha önce de birçok programda Başbakan Erdoğan`a ulaşmayı başaran down sendromlu vatandaş, Başbakan Erdoğan`a `Unuttun beni` diye seslenince Başbakan Erdoğan da korumalarına talimat vererek genç vatandaşın yanına gelmesine izin verdi. Başbakan Erdoğan`a sarılan ve Emine Erdoğan`la da tokalaşan down sendromlu vatandaşa Ankara Büyükşehir
Belediye Başkanı Melih Gökçek ise para verdi.
IŞIK GÖSTERİSİ HER AKŞAM İZLENEBİLECEK
Açılış öncesinde alanda şarkılar seslendirilirken, orkestra tarafından çalınan "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şarkısına ise Başbakan Erdoğan`ın da bulunduğu yerden eşlik ettiği görüldü. Işık gösterisi ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bir konuşma yaptı. Son iki yıl içerisinde Gençlik Parkı`nın büyük bir değişim geçirdiğini belirten Gökçek, "Son 2 yıl içerisinde yapılan değişiklikler Gençlik Parkı`nı tekrar o eski günlerine döndürdü. Artık ailelerimiz gönül rahatlığıyla buraya geliyor
ve gezebiliyorlar. Başkentliler ile birlikte Ankara dışından misafir olarak gelenler de bu şovumuzu ücretsiz olarak izleyecekler" dedi.
Ankara`daki yeşil alanları da artırdıklarından bahseden Gökçek, "Biz, belediye başkanı seçildiğimizde Ankara`da yeşil alan miktarı kişi başına 2 metrekareydi. Nüfus o günden bu güne 2 katına çıkmasına rağmen, yeşil alan miktarı kişi başına 18.3 metrekareye çıkarıldı. Yani nüfus aynı kalsaydı bu rakam 36.6 metrekare olacaktı. Nüfus aynı kalsaydı 71 yılda yapılan yeşil alan miktarını Ankara`ya kazandırmış olacaktık" diye konuştu.
Başkan Melih Gökçek`in konuşmasının ardından ise gösterinin açılışı yapıldı. Açılış için kurdeleyi ise Başbakan Erdoğan ve Eşi Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara milletvekilleri kesti. Başbakan Erdoğan açılış sırasında ise, vatandaşlara arkalarını dönmek zorunda kaldıklarını, bunun da kameraların çekim yapacak olmasından kaynaklandığını belirterek, açılış öncesi şunları söyledi:
"Sevgili Ankaralılar, biraz sonra malum su şov başlayacak. Sizlere arkamızı dönmek gibi asla bir şey söz konusu olamaz. Ancak önümüzden kameralar çekimi yapacakları için sizlerde arkamızda olun ki, birlikte güçlenelim istiyoruz. Arkamızda da şöyle başınızı çevirip bakarsanız hilalin çok güzel bir görüntüsü var. Onu da bu çekimle beraber alsınlar istiyoruz. Şuanda görüntülerle beraber hilal, yıldızlar ve sizler beraberiz. Hayırlı olsun... Değerli belediye başkanımızı kutluyorum ve tüm Ankaralılara,
insanlığa hayırlı olsun diyoruz. Ya Allah Bismillah..."
Başbakan Erdoğan açılış kurdelesini kestikten sonra, eşi Emine Erdoğan`la birlikte yerine geçerek yaklaşık yarım saat ışığın suyla olan dansını izledi. Birbirinden renkli gösterilerin sunulduğu gecede, vatandaşlar da ışık gösterisini merakla izledi.
Suların ışıkla olan dansı Ankaralılar tarafından büyük ilgi görürken, havuzun üzerinde oluşturulan su perdesine ise "Memleketim" şarkısı eşliğinde, Türk bayrağıyla birlikte birkaç gün önce vefat eden Ayten Alpman`ın fotoğrafı yansıtıldı. Yine aynı "Memleketim" şarkısı eşliğinde su perdesine Atatürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Erdoğan`ın fotoğrafları yansıtıldı.
"Suların Işık ve Müzikle Muhteşem Dansı" adlı ışık gösterisinin ardından ise Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan`la birlikte vatandaşları selamlayarak Gençlik Parkı`ndan ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da nitelikli işgücüne destek projesi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Zafer Kalkınma Ajansı, Kütahya Çalışma ve İş Kurumu işbirliği ile yürütülen “Nitelikli İş Gücü Geliştirme ve Destekleme Projesi (NİGDEP)” kapsamında verilen “Dış Ticaret ve Yeni Nesil Satış ve Pazarlama” eğitimi alan katılımcılar ve projenin paydaşları, Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda bir araya geldi. Kütahya’da iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun nitelikte iş gücü-iş eşleşmesine destek sunmayı, işverenlerin uygun adayları bulmasını kolaylaştırmayı ve iş arayanlara kariyer gelişim fırsatları sunmayı amaçlayan proje ile "Dış Ticaret” ile “Yeni Nesil Satış ve Pazarlama” alanlarında, fakültelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olan ve 35 yaşın altındaki işsiz gençlere 120 saat uzmanlık eğitimi veriliyor. Programa, Dumlupınar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu Eser, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Çalışma ve İş Kurumu Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Oğuz Düzgün ve Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdoğan Şahin katıldı. Çok güzel bir organizasyonda bir arada olduklarını söyleyen Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Kutlu Eser, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılı teması ’Kadın Girişimciliği/Kadın İstihdamı’ olarak belirlendiği için başvurularda kadın katılımcılara pozitif ayrımcılık sağlandı ve bu doğrultuda eğitime hak kazanan 40 kişinin 22 tanesi kadın olarak belirlendi. Proje, teorik eğitimlerin tamamlanması sonrasında katılımcılara verilecek iş başı eğitimler ile devam edecek. Projenin sonunda ise katılımcıların Kütahya’da hizmet veren firmalarda istihdam edilmesi hedeflenmektedir" dedi.
Samsun Milli Mücadele’nin kadın kahramanlarının giydiği kıyafetler defilede sahnelendi Milli Mücadele’de 23 kadın kahramanın giydiği kıyafetler, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yeniden tasarlanarak defilede sunuldu. 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Samsun Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki usta öğreticiler tarafından Milli Mücadele döneminde 23 kadın kahramanın giydiği kıyafetler yeninden yapıldı. Her kadın kahramanın giydiği kıyafetler o döneme ait kumaşlarla dikildi. El emeğiyle dikilen kıyafetler Olgunlaşma Enstitüsü’nde düzenlenen defilede izleyicilerin beğenisine sunuldu. Fatma Çavuş’tan Halide Edip’e kadar birçok kadın kahramanın kıyafetlerinin sergilendiği defile hem duygulandırdı hem de herkesin beğenisi topladı. ’Atatürk Samsun’da konulu sergiyi ise ziyaretçileri ilgiyle inceledi. "Yöresel ve o döneme ait kumaşlar kullanarak tasarladık" Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında aynı zamanda enstitümüzün 64. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Milli Mücadele kadın kahramanlarından oluşan çok güzel bir defile hazırladık. Aynı zamanda birde resim sergisi açtık. Her iki çalışmada çok güzel oldu. 23 kadınımızı canlandırdık. Onların kıyafetlerini yöresel ve o döneme ait kumaşlar kullanarak tasarladık. O döneme uygun olarak giydirdik. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk 2 kere binamızın ziyarete gelmiş ve burada derslere katılmış. Bunları canlandırmak istedik” dedi.