GENEL - 30 Nisan 2012 Pazartesi 00:18

ENGELLİLERDEN SENFONİ ORKESTRASI

A
A
A
ENGELLİLERDEN SENFONİ ORKESTRASI

Başbakanlık Tanıtma Fonu`nun desteği ve Hacettepe Üniversitesi`nin organizasyonuyla ``Hayatın İçindeyiz`` projesi kapsamında bir araya gelen görme engelliler ve konservatuvar öğrencileri, birlikte şarkı söyledi.
Hacettepe Üniversitesi`nde gerçekleşen konserde, Selim ve Kerim Altınok kardeşler yönetimindeki ``Engelsiz Orkestra`` ile Musa Göçmen yönetimindeki ``Göçmen Senfoni Orkestrası`` Orkestra, Vivaldi, Mozart, Yunus Emre, Aşık Veysel, Kerim Altınok ve Münir Nureddin Selçuk gibi sanatçıların eserlerini yorumladı.
``Engelli Senfoni Orkestrası`` adı verilen orkestranın sanat yönetmenliğini Yüksel Memiş yaptı, sanatçılar Linda Kaso ve Gürkan Kömürcü eşlik etti.
Engellilerin yeterince topluma tanıtılmadığını belirten Doç. Dr. Füsun Balkaya, ``Bu nedenle 2012 yılında böyle etkinliklere daha çok yer vermek istedik. Orkestradaki arkadaşlarımızın seçimine büyük özen gösterdik. Engelli bestecilerimizin eserlerini senfonik orkestra yapısına uygun ve aynı zamanda yaşadığımız ülke coğrafyasının tüm renklerini kapsayan, sanatsal değeri yüksek eserlerden oluşturduk`` diye konuştu.
Orkestranın ilk konserini verdiğini ifade eden Doç. Dr. Balkaya, ikinci konserin 10 Mayıs`ta İstanbul Hilton Convention Center`da, üçüncü konserin de 3 Aralık`ta Mardin de gerçekleştirileceğini bildirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir