GENEL - 28 Temmuz 2017 Cuma 15:43

Uluslararası 7. Ankara Festivali başlıyor

A
A
A
Uluslararası 7. Ankara Festivali başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Başta Ankara olmak üzere bütün Türkiye’yi 9 gün sürecek Türkiye’nin en büyük festivali Büyük Ankara Festivali’ne bekliyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Başta Ankara olmak üzere bütün Türkiye’yi 9 gün sürecek Türkiye’nin en büyük festivali Büyük Ankara Festivali’ne bekliyoruz” dedi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Alanı’nda ‘Uluslararası 7. Ankara Festivali’ ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Basın açıklaması için alana gelen Gökçek’i Ankara kedisi maskotu ile diğer animasyon ekibi karşıladı. Gökçek, Ankara’nın uzun bir aradan sonra tekrar festivaline kavuştuğunun altını çizerek, “7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali’ne Allah kısmet ederse yarın akşam saat 20.00’de start veriyoruz. Yarından itibaren toplam 9 gün sürecek olan festivalimizde pek çok etkinlik mevcut. Yurt dışından gelen 13 tane ekip var. Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ürdün, Gana, Romanya, Ukrayna, Cezayir, Sırbistan, Bulgaristan, Osetya ve Türkiye’den değişik halk dansları toplulukları inşallah festivalimizi renklendirecek ve devamlı gösteri yapacak. Bu gruplar aynı zamanda Ankara’nın değişik semtlerindeki amfi tiyatrolarımızda da gösteriler yaparak Ankara’ya şenliğimizi yayacaklar. Pek çok gösteri grubumuz var, çeşitli etkinliklerimiz var. Güçlü adamlar şov, kostüm şov, zıplayan çekirge ve kangurular, misket kediler, donan heykeller, animasyon grupları, jonglör, peluş kahraman, animatör, palyaço, pandomim gibi ayrıca maskot, bando, lady car, Garfield şov, hayal kahvesi, zıp zıp oyun alanı, kukla gösterisi, yüz boyama stantları, kum boyama standı, dev panayır alanı, 15 Temmuz sergisi, Avrupa Ödülleri sergisi, Anadolu Ajansı Yılın Fotoğrafları sergisi, Dericizade Eski Ankara sergisi, Mehmet Akif sergisi, Gazze Fotoğrafları sergisi, Osmanlı Padişahları sergisi yer alacak” açıklamasını yaptı.



“Emre Aydın’dan Maestro Ceyhun’a kadar 23 sanatçı konser verecek”


Giriş kapısında ‘15 Temmuz’u unutmadık, unutmuyoruz, unutturmayacağız’ yazan ve o tarihlerde tankların altında ezilen araçları gösteren bir platformun olduğunu da kaydeden Gökçek, “Festivale katılan pek çok ilçe belediyemiz var: Beypazarı, Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül, Şereflikoçhisar, Elmadağ, Gölbaşı, Mamak, Haymana, Nallıhan, Ayaş ve Bala katılan ilçelerimiz. Festivale katılan pek çok kamu kurumu var: Kızılay Kan Alma Merkezi, Diyanet, Ankara Halk Sağlığı Merkezi, Altındağ İlçe Sağlık Müdürlüğü, Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi, Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Ankara Ziraat Fakültesi, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Atatürk Orman Çiftliği, Türk Telekom, Başkent Gaz ve ASELSAN. Festivale katılan dernekler, vakıflar ve federasyonlar var: LÖSEV, SERÇEV, Çankırılılar Derneği, Ahi Evran Ocağı Derneği, Dünya İşitme Engelliler Federasyonu, Çözüm ve Araştırma Vakfı, Geredeliler ve Bolulular Vakfı. Festival alanında ayrıca 90 tane satış standımız, 20 tane de yemek standımız bulunuyor. Festivale bu sefer spor kulüplerimiz de katıldı: Osmanlıspor, Gençlerbirliği, Ankaragücü, Ankaraspor, Bugsaşspor ve EGO Spor da bizim misafirlerimiz, konuklarımız arasında. 9 gün boyunca toplam 23 sanatkarımız festivalimizde konser vereceğiz. Konserler saat 20.00’de başlayarak, bitiş saatine kadar devam edecek. Birinci gün Emre Aydın, Işın Karaca, ikinci gün Uğur Işılak, Sinan Akçıl, Funda Arar, üçüncü gün Maestro Ceyhun, ki bu Azerbaycan’ın en meşhur kemanistlerinden birisidir, Ferhat Göçer ve Serkan Kayan. Dördüncü gün Alişan, Ömer Faruk Bostancı, Demek Akalın, beşinci gün Serdar Ortaç, altıncı gün Ankaralı Coşkun, Mustafa Taş, İbocan ve Hüseyin Kağıt bu bir Ankaralılar günü oluyor aslında. Yedinci gün Mustafa Ceceli, İrem Derici, sekizinci gün İsmail Türüt ve Gülşen ve son gün Nihat Doğan, Seccad Mehmedi ve Linet” şeklinde konuştu.



“Türkiye’nin en büyük festivali Ankara 7. Uluslararası Festivali’dir”


“Bir sonraki cumartesi Allah kısmet ederse toplu sünnet düğünümüz var” diyen Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:


“2017 tane çocuğumuz sünneti var. Son pazar günü ise 217 çiftin evliliği var. Her sene geleneksel hale getirdiğimiz gelin-damatların programı var. Arka tarafta güzel bir mini hayvanat bahçemiz var. Çevre Daire Başkanlığı ve ANFA’nın müştereken hazırlamış olduğu bölümde tavuk çeşitleri, Ankara keçisi, cüce ev keçi, kuş çeşitleri, papağanlar, sultanlar, ispinozlar, yeni gelen deve yavruları, iki tane lama, muhabbet kuşları, midilli, maralar, tavşanlar, taçlı turnalar ve sessiz kuğular, bunların birçoğu evcil hayvan olduğu için çocuklarla birebir temas edebilecekler ve yan yana gelebilecekler. Festivalimiz tam bir eğlence alanı, çocukların oynayacağı, bineceği sayısız oyuncak var. Bu oyuncakları da çok sevecekler ve en önemli hususlardan bir tanesi de on binlerce hediye dağıtacağız. Değişik yarışmalarla dağıtacağız, bazen konvoyda dağıtacağız. Dolayısıyla çocuklarımız ve Ankaralılar hediyeye doyacak. Sadece Ankaralılar demiyorum, inanıyorum ki Ankara’nın çevre ilçelerinden de buraya ciddi anlamda akan olacak. Çünkü ücretsiz bu kadar güzel bir eğlenceyi bir arada bulabilmek mümkün değil. İddiamız şu; Türkiye’nin en büyük festivali Ankara 7. Uluslararası Festivali’dir.”



Geniş güvenlik önlemleri alındı


Üç sene Türkiye’nin olağanüstü şartlarından dolayı ara verdiklerini söyleyen Gökçek, “Allah’a hamdolsun Türkiye olağan düzene girdiği için tekrar festivalimize başladık ve 600 tane özel güvenlik personeli şu anda festivalimizde görevli, plaka tanıma, araç ve ziyaretçi kaydı için 5 adet ANFA mobil gözlem ve analiz sistemi var. Araç altı görüntü kaydı için 3 tane görüntüleme sistemimiz var, tüm alanın görüntüleme ve takibi için full hd son teknoloji 58 tane kamera 24 saat mevcut olan alanımızı gözleyecek. Devriye hizmeti için 2 tane ATV, 2 adet Skooter motosiklet, 6 adet de görev atı ve bunları idare eden idarecileri var. Patlayıcı madde arama ve asayiş için özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eğittirdiği, aşağı yukarı 6 aydan beri bu eğitimleri alıyorlar, 8 adet görev köpeği ve onların yöneticileri var. Ziyaretçi ve çanta arama için 6 adet X-ray cihazı, 20 adet kapı tipi metal dedektör var. Yani özellikle şunu söylemek istiyorum, böyle bir festival alanında güvenlik de en üst alınabilecek düzeyde alınmıştır. Herkes içeri aranarak girecek, aranmadan girmesi mümkün değil. Çok sıkı bir güvenlik tedbirimiz var, bunda da amacımız Ankaralılar eğlenirken en ufak güvenlik kuşkuları olmasın. Bu arada da Sayın Valimiz, emniyet teşkilatımız burada özel olarak çok yoğun bir şekilde güvenlik önlemleri alıyorlar. Ayrıca sağlık konusunda da vatandaşlarımız emin olmalı, ambulanslarımız her an burada ani bir sağlık sıkıntısı yaşayacak olan bir vatandaşımız olduğunda hizmetine koşmaya hazır. Başta Ankara olmak üzere bütün Türkiye’yi 9 gün sürecek Türkiye’nin en büyük festivali Büyük Ankara Festivali’ne bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



“En az 1 milyon kişi bekliyoruz”


Gökçek ile ‘Şeker’ adlı papağan basın toplantısı sırasında renkli görüntüler yaşanmasına sebep oldu. Gökçek’in omzuna konan papağanın Gökçek’in gözlüğünü çıkarmaya çalışması da gülüşmelere neden oldu. Gökçek bunun üzerine, “Gözlüğüme taktı” dedi.


Gökçek, yapılan festivalin çok renkli geçeceğini belirterek, “Ankara turizmine mutlaka katkısı olacak ama turizmden çok biz özellikle artık Türkiye’nin olağan bir sürece girdiğini ve burada vatandaşlarımız eğlenmek istediğini katılımlarıyla gösterecekler. Burada biz inşallah en az 1 milyon kişi bekliyoruz. Günde ortalama 100 bin civarında insan bekliyoruz. Geçmiş dönemlerdeki festivallerimizde dahi bu vardı, bugün ise çok daha büyük bir festival, onun daha fazla kalabalığın geleceğine inanıyoruz” diye konuştu.


Gökçek, Ankapark’ın Nisan ayında açılmasının planlandığı bilgisini de verdi. Azerbaycan’dan gelen yöresel kıyafetli gösteri ekibi Gökçek’e çiçek takdim etti. Gökçek, konuşmasının ardından topa kafa atan keçi gösterisini basın mensupları ile birlikte izledi. Gösterinin ardından da Gökçek, basın mensuplarına Teraryum hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Çocuk cezaevinde ’Sanat Sokağı’ açıldı Samsun’un Kavak ilçesinde çocuk cezaevinde atölyelerin bulunduğu koridorun duvarları mahkum çocuklar ile üniversite öğrencilerinin yaptığı boyama etkinliği ile rengârenk hale getirildi. ’Sanat Sokağı’ ismi verilen bölümün açılışı yapıldı. Kavak Cezaevi yerleşkesinde bulunan Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisinde Sanat Sokağı açıldı. Mahkum çocukların sanatla iyileşmesini, ıslah edilmesini amaçlayan proje ile cezaevi içerisindeki el sanatları, resim gibi birçok farklı atölyelerin bulunduğu koridor, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Görsel Sanatları Topluluğu’ndan resim bölümü öğrencileri ile mahkum çocukların iş birliği ile rengârenk hale getirildi. Sabahattin Ali, Mehmet Akif Ersoy, Neşet Ertaş gibi sanatçıların resmedildiği duvarlar beğeni topladı. Sanat Sokağı ismi verilen bölümün açılışı törenle yapıldı. "Yeniden topluma kazandırıp, ıslah edip ondan sonra dışarıya göndermek zorundayız" Açılışta konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, "Hocalarımız ve çocuklarımızın birlikte hazırlamış olduğu kültür sokağının açılışını yaptık. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin çok kıymetli hocalarından çocuklarımızı yetiştirmede, ıslah etmede çok büyük destek alıyoruz. Yavuz hocamla yapmış olduğumuz protokol gereğince buradaki öğretmenlerimize, hocalarımıza OMÜ’nün öğretim görevlileri çok ciddi destek vermektedir. Bu çocuklarımız suç işlese de, suça sürüklense de bizim çocuklarımızdır. Bunları yeniden topluma kazandırıp, ıslah edip ondan sonra dışarıya göndermek zorundayız. Burası bir cezaevinden ziyade bir eğitim yuvasıdır. Çocuklarımızı inşallah burada ıslah edip, eğitip, yeniden topluma kazandırarak evlerine gönderiyoruz” dedi. "Islah ederek topluma yeniden kazandırmak önemli" OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise, "Başsavcım, Samsun açısından büyük bir şanstır. Samsun’da adaleti toplumla buluşturan, adaletin sevimli yüzünü göstermek, iletişim kanallarını açık tutma noktasında kurumlar arasında çok ciddi bir çaba sarf etti. OMÜ’nün sosyal sorumluluk anlamında böyle bir programı uygulaması ve sonucunda ödül takdim töreninde bir arada bulunmaktan son derece mutluyuz. Suça bir şekilde bulaşmış olabilir, nedenini çok fazla sorgulamanın pek bir anlamı yok ama bu kurum eğer ıslah ederek topluma yeniden kazandırmayı önemserse suç öbeği yükselmekten geriye doğru düşecektir. Eğer burada sadece vaktini geçirip ıslah olmadan, bir eğitime tabi tutulmadan, hayatla barışmadan süresini doldurarak buradan çıkması halinde toplum açısından hala risk olmaya devam edecektir" diye konuştu. Açılışta ayrıca Niksarlı Hacı Mehmed (Ahi Pehlivan) Vakfı’nın vakfiyesinde yer alan mahkumlara yılda bir kere tatlı ikram edilmesi hayır şartının yerine getirilmesi amacıyla Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce Kavak Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki çocuk mahkumlara tatlı ve içecek ikram edildi. Sanat Sokağı’nın açılışına Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Erkan Öztürk ve OMÜ öğretim üyeleri katıldı.
Bursa Sahte genç kız profili açarak vatandaşları dolandıran 9 şahıs tutuklandı Bursa’da Whatsapp’ta sahte genç kız profili açarak 4 kişiyi 609 bin lira dolandıran çete çökertildi. 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişi, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, C.Y. (61), A.T. (25), Y.A. (36) ve M.U. (40) isimli şahısların toplam 609 bin lira dolandırılmasının ardından harekete geçti. Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturmayı derinleştiren Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcıların önce sahte genç kız profili açarak kurbanlarına ’Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?’ şeklinde mesaj attığını belirledi. Çete üyelerinin daha sonra kendilerini genç kızın babası olarak tanıtıp telefondaki kişileri tehdit ettiği, başka bir çete üyesinin de kendilerini avukat, uzlaştırmacı ya da savcı olarak tanıttığı tespit edildi. Şüphelilerin mağdurları "Yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar suçundan ceza alacaksın” yalanı ile korkuttukları ve böylece tuzaklarına düşürdükleri belirlendi. Yalanı sürdüren dolandırıcılık çetesi üyelerinin 4 kişiden 609 bin lira aldıkları öğrenildi. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için operasyon başlattı. Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya’da 11 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 14 adet cep telefonu ve sim kartı, 44 adet kredi ve hesap kartı, flash bellek, hafıza kartları, 1 adet silah şarjörü ile 9 mm çapında fişek ele geçirildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan çete üyelerinden 7’si Bursa’da adliyeye sevk edilirken, A.K. Hakkari’de, Y.B. ise Bingöl’de adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkartıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun Çocuk cezaevinde ’Sanat Sokağı’ açıldı Samsun’un Kavak ilçesinde çocuk cezaevinde atölyelerin bulunduğu koridorun duvarları mahkum çocuklar ile üniversite öğrencilerinin yaptığı boyama etkinliği ile rengârenk hale getirildi. ’Sanat Sokağı’ ismi verilen yerin açılışı yapıldı. Kavak Cezaevi yerleşkesinde bulunan Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu içerisinde Sanat Sokağı açıldı. Mahkum çocukların sanatla iyileşmesini, ıslah edilmesini amaçlayan proje ile cezaevi içerisindeki el sanatları, resim gibi birçok farklı atölyelerin bulunduğu koridor, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Görsel Sanatları Topluluğu’ndan resim bölümü öğrencileri ile mahkum çocukların iş birliği ile rengârenk hale getirildi. Sabahattin Ali, Mehmet Akif Ersoy, Neşet Ertaş gibi sanatçıların resmedildiği duvarlar beğeni topladı. Sanat Sokağı ismi verilen yerin açılışı yapıldı. "Yeniden topluma kazandırıp, ıslah edip ondan sonra dışarıya göndermek zorundayız" Açılışta konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, "Hocalarımız ve çocuklarımız birlikte hazırlamış olduğu kültür sokağının açılışını yaptık. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin çok kıymetli hocalarından çocuklarımızı yetiştirmede, ıslah etmede çok büyük destek alıyoruz. Yavuz hocamla yapmış olduğumuz protokol gereğince buradaki öğretmenlerimize, hocalarımıza, OMÜ’nün öğretim görevlilere çok ciddi destek vermektedir. Bu çocuklarımız, suç işlese de, suça sürüklense de bizim çocuklarımızdır. Bunları yeniden topluma kazandırıp, ıslah edip ondan sonra dışarıya göndermek zorundayız. Burası bir cezaevinden ziyade bir eğitim yuvasıdır. Çocuklarımızı inşallah burada ıslah edip, eğitip, yeninde topluma kazandırarak evlerine gönderiyoruz” dedi. "Islah ederek topluma yeniden kazandırmak önemli" OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise "Başsavcım, Samsun açısından büyük bir şanstır. Samsun’da adaleti toplumla buluşturan, adaletin sevimli yüzünü göstermek, iletişim kanalarını açık tutma noktasında kurumlar arasında çok ciddi bir çaba sarf etti. OMÜ’nün sosyal sorumluluk anlamında böyle bir programı uygulaması ve sonucunda ödül takdim töreninde bir arada bulunmaktan son derece mutluyuz. Suça bir şekilde bulaşmış olabilir, nedenini çok fazla sorgulamanın pek bir anlamı yok ama bu kurum eğer ıslah ederek topluma yeniden kazandırmayı önemserse suç öbeği yükselmekten geriye doğru düşecektir. Eğer burada sadece vaktini geçirip ıslah olmadan, bir eğitime tabi tutulmadan, hayatla barışmadan süresini doldurarak buradan çıkması halinde toplum açısından hala risk olmaya devam edecektir" diye konuştu. Açılışta ayrıca Niksarlı Hacı Mehmed (Ahi Pehlivan) Vakfı’nın vakfiyesinde yer alan mahkumlara yılda bir kere tatlı ikram edilmesi hayır şartının yerine getirilmesi amacıyla Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce Kavak Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki çocuk mahkumlara tatlı ve içecek ikram edildi. Sanat Sokağı’nın açılışına Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, Samsun Vakıflar Bölge Müdür Ali Erkan Öztürk ve OMÜ öğretim üyeleri katıldı.
Bursa Sahte genç kız profili açarak vatandaşları dolandıran 9 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi Bursa’da Whatsappta sahte genç kız profili açarak 4 kişiyi 609 bin lira dolandıran çete çökertildi. Çete üyelerinin kurbanlarını tuzaklarına düşürmek için kullandıkları mesajlar ortaya çıktı. 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler çıktığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, C.Y.(61), A.T.(25), Y.A.(36) ve M.U.(40) isimli şahısların sahte genç kız profilleri ile toplam 609 bin lira dolandırılmasının ardından harekete geçti. Polis fiziki ve teknik takip başlattı. Sahte barkodlu belge oluşturarak güven kazandılar Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturmayı derinleştiren Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcıların önce sahte kız profili açarak kurbanlarına ’Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?’ şeklinde mesaj attığını belirledi. Çete üyelerinin daha sonra kendilerini genç kızın babası olarak tanıtıp telefondaki kişileri tehdit ettiği, başka bir çete üyesinin de kendilerini avukat, uzlaştırmacı ya da savcı olarak tanıttığı tespit edildi. Şüphelilerin; mağdurları, "yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar suçundan ceza alacaksın” yalanı ile korkuttukları ve böylece tuzaklarına düşürdükleri belirlendi. Yalanı sürdüren dolandırıcılık çetesi üyelerinin 4 kişiden 609 bin lira dolandırıcılık yaptığı kaydedildi. 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi Soruşturmayı tamamlayan Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şüphelileri yakalamak için operasyon başlattı. Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 8 ilde 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonrası 9 şüpheli gözaltına alındı. Çok sayıda kredi ve hesap kartı ele geçirildi Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda 14 adet cep telefonu ve sim kartı, 44 adet kredi ve hesap kartı, flash bellek, hafıza kartları, 1 adet silah şarjörü ile 9 mm çapında fişek ele geçirildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan çete üyelerinden 7’si Bursa’da adliyeye sevk edilirken A.K. Hakkari’de Y.B. ise Bingöl’de adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıktıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.