GENEL - 25 Nisan 2018 Çarşamba 08:52

Ankara’da minikler Çanakkale şehitleri için yürüdü

A
A
A
Ankara’da minikler Çanakkale şehitleri için yürüdü

Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen “57.

Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen “57. Alay Vefa Yürüyüşü” etkinliğinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri, Çanakkale şehitlerinin hatırasını yaşatmak için yürüdü.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezleri himayesinde Çanakkale kara savaşlarının 103. yılı dolayısıyla "57. Alay Vefa Yürüyüşü" etkinliği gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Yenimahalle’deki Yahyalar Merkez Camii’nde bir araya gelen miniklere, namaz sonrasında çorba ikramında bulunuldu. Etkinlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız da hazır bulundu.


Grup daha sonra 200 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağı eşliğinde Karşıyaka Mezarlığı’na doğru yürüyüşe başladı. Salavatlar, tekbirler ve dualar eşliğinde mezarlığa giriş yapan grup, polis şehitliği ile 15 Temmuz Şehitliği’ndeki kabirleri ziyaret etti. Mezarlıkta gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından etkinlik sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.