EĞİTİM - 30 Nisan 2019 Salı 10:44

Nesibe Aydın’dan bilime ve eğitime büyük katkı

A
A
A
Nesibe Aydın’dan bilime ve eğitime büyük katkı

Eğitim alanında ilklerin öncüsü olan Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, Konya Okullarında düzenlediği ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı 2.

Eğitim alanında ilklerin öncüsü olan Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, Konya Okullarında düzenlediği ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı 2. STEM Fest etkinliği ile bilimsel çalışmalarına bir yenisini daha eklerken Türkiye’nin dört bir yanından gelen bürokrat, akademisyen ve öğretmenleri ise Eğitim Liderleri Zirvesi’nde buluşturdu.


Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe STEM & Makers Fast/Expo iş birliği ile “Yaparak ve Tasarlayarak Geleceği Keşfet” sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen 3-18 yaş aralığındaki bireylerin düşünsel yeteneklerini geliştirmeye yönelik bilim festivalinde birbirinden eğitici ve eğlenceli 36 atölye yer aldı. Kriminoloji ve Robotik Kodlama gibi atölyelerde bilimsel çalışmalar yapan öğrenciler, Renklerin Dünyası ve Ahşap Atölyelerinde de sanatsal etkinlikleri keşfetti. Öğrencilerle birlikte tüm ziyaretçilerin de katılımına açık olan atölye çalışmaları 7’den 70’e tüm katılımcılardan büyük ilgi gördü.


Tüm Türkiye’den eğitimcilerin katıldığı ve STEM Fest ile aynı anda düzenlenen Eğitim Liderleri Zirvesi’nde ise “21. Yüzyılın Eğitim Metotları” ve “Lider Eğitmenin Özellikleri” konuları ele alındı. Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları ve yüzlerce öğretmeni bir araya getiren zirvede, Nesibe Aydın Okulları Bilim Kurulu üyelerinin yanı sıra Hacettepe, Gazi, Ankara, Necmettin Erbakan Üniversitesi ana bilim dalı başkanları ve öğretim üyeleri, ezber bozan sunumlar gerçekleştirdi.


Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Yavuz ile birlikte festivalin açılış konuşmasını yapan Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Başkan Vekili Mirkan Aydın, "Bugün Konya Okulları’mızda, ülkemizin geleceği için iki büyük etkinliğe imza atıyoruz. Yaklaşık 5 bin davetlinin katılımıyla gerçekleşen STEM Fest etkinliği ile Konyalı öğrenciler ve aileleriyle buluşmanın mutluluğunu yaşarken; Eğitim Liderleri Zirvesi’nde ise Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce bilim insanıyla bir araya gelmenin heyecanı içindeyiz. İki organizasyonda da büyük emekleri olan Milli Eğitim Bakanlığı’na, Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Yavuz’a ve Nesibe Aydın Konya Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Can Ünal’a teşekkür ederim. Nesibe Aydın Eğitim Kurumları olarak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimi için bilimin, sanatın ve sporun her zaman destekçisi olacağız” dedi.


Bin kişilik deneyimli öğretmen kadrosu ile Ankara, Konya, Antalya, Kocaeli, Mersin, Gaziantep ve Diyarbakır Okullarında 6 bin öğrenciye eğitim veren Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, 5 Mayıs’ta Gaziantep ve 26 Mayıs’ta Ankara’da düzenleyeceği STEM Fest etkinlikleri ile bilimsel çalışmalarına devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.
Samsun Karlı rampayı çıkarken zorlanan araç alev alev yandı: Sürücü yanan araçta para ve altınını aradı Samsun’da kar yağışı altında rampayı çıkarken zorlanan bir otomobil çıkan yangında kullanılamaz hale gelirken, sürücü itfaiye ekipleri ile birlikte yanmış araçta parasını ve altınını aradı. Olay, Canik ilçesi Uludağ Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sercan B. idaresindeki 55 TA 743 plakalı otomobil, rampayı çıkmaya çalıştığı sırada kar yağışı dolayısıyla zorlandı. Aracın zorlanması sonucu yangın çıktı. Yoldan geçen polis memuru, araçta bulunan sürücü ve çocuğunu otomobilden çıkartarak yangın söndürme tüpüyle ilk müdahalede bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kaygan yol nedeniyle yanan aracın yanına çıkamayınca hortum uzatarak yangına müdahale etti ve yangını söndürdü. Müdahale sırasında bir itfaiye aracı da karda kayarak tehlike atlattı. Otomobil çıkan yangın sonucu tamamen yanarak demir yığınına döndü. İtfaiyenin yangını söndürüp soğutma çalışmalarını tamamlamasının ardından araç sürücüsü, otomobilinde 5 bin lira para ile 4 gram altını bulunduğunu söyleyerek itfaiye ekiplerinden bulmalarını istedi. Sürücü ve itfaiye ekipleri, yanmış araçta para ve altın aradı ancak herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Uludağ Mahallesi Muhtarı Sevgi Baş Tumgan, "Kar sebebiyle üzücü bir durum yaşadık. Bir araç karda çıkarken zorlandığı için alev alıp yanmaya başladı. O sırada vatandaş araçtan çıktı. Can kaybımız yok. Çocuğuyla birlikte araç alev almaya başlayınca araçtan çıkıyor. Sürücülerden ricam bu hava şartlarında araçlarını zorlamamaları, mümkünse zincirlerini takmalarıdır. Dikkatli olursak ne mal kaybı ne de can kaybı yaşarız" diye konuştu.