GENEL - 12 Ocak 2012 Perşembe 13:58

HAKAN ŞÜKÜR`DEN İTALYAN BÜYÜKELÇİLİĞİ`NE ZİYARET

A
A
A
HAKAN ŞÜKÜR`DEN İTALYAN BÜYÜKELÇİLİĞİ`NE ZİYARET

İtalya’da yıllarca futbol oynayan eski milli futbolcu Hakan Şükür, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante’yi ziyaret etti. Şükür, Büyükelçi Scarante’ye imzalı milli takım formasını hediye etti.
AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Türk-İtalyan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hakan Şükür, İtalyan Büyükelçi Gianpaolo Scarante’yi Büyükelçilik’te ziyaret etti. Büyükelçi Scarante, kapıda karşıladığı AK Parti İstanbul Milletvekili Şükür ile basına kapalı olarak görüştü. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada Şükür, İtalyan Büyükelçi Scarante ile ticari, ekonomik, sportif alanlarda etkinlik yapmak üzere konuştuklarını belirterek, "Umarım Türkiye ve İtalya arasında bu kadim, samimi dostluk
yapacağımız faaliyeitlerle çok daha iyi noktaya gelecektir" dedi.
Şükür, Büyükelçi Scarante’nin iyi bir İnter taraftarı olduğunu kaydederek, İtalya ve İnter günlerinden konuştuklarını, siyasete yeni adım atmasından dolayı ’nasıl, memnun musun’ gibi soruların sorulduğunu söyledi. Basın mensuplarının, ’Siyaset mi zor futbol mu?’ sorusu üzerine Şükür, futbolcuların rahat hareket ettiğini anlatarak, kendisinin ciddi olmaya çalıştığını kaydetti. Şükür, "Ülkenin sorunlarıyla ilgileniyorsunuz. O anlamda resmi yerlerde çok değerli kişilerle tanışıyorsunuz. Adap biraz daha
farklı. Güzel şeyler yapmak istiyorum" ifadelerini kullandı.
Yorumculuktan kazandığı parayı nasıl değerlendireceği sorusu üzerine Şükür, bu tür konuların konuşulmasının hoş olmadığının altını çizerek, "Burada bunların niye konuşulduğunu biliyorum. Vicdanen çok rahatım. En iyi bildiğim işi de zevk olarak yapacağım. Geriye kalanın hiç kimseyi ilgilendirmediğini düşünüyorum. Bu konular çok basit konular, ülkenin bir çok konusu arasında. Ben Meclis’te muhalefet milletvekilleriyle de birlikteyim. Onlar bile bunu artık sormuyorlar" dedi.
Şükür, yorumculuk yapmasının tartışmalara neden olduğunun hatırlatılması üzerine 550 milletvekilinden 350’sinin başka mali kaynakları olduğunu ifade ederek, en iyi bildiği işi yapmak için kendisine teklif geldiğini ve bunu değerlendirdiğini belirtti.
Büyükelçi Scarante ise, dostane bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Hakan Şükür’ün Türk-İtalyan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı’na seçilmiş olması, sadece bu unvanından dolayı memnun etmedi. Kendi kişiliğinden dolayı da bizi memnun etti. Hakan Şükür sportif kimliğiyle ciddi, dürüst, gençliğe örnek bir insandır" şeklinde konuştu.
AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, İtalyan Büyükelçi’ye, Milli Takım’da ve Galatasaray’da giydiği 9 numaralı formayı imzalayarak hediye etti. Ayrıca, İtalyan Büyükelçisi ve personelin çocuklarıyla fotoğraf çektiren Şükür, imza verdi. İtalyan Büyükelçiliği çalışanları da Şükür’e büyük ilgi gösterdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir