GENEL - 16 Ocak 2012 Pazartesi 11:41

YARGITAY BAŞKANI KAYNAK, HSYK MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

A
A
A
YARGITAY BAŞKANI KAYNAK, HSYK MESLEK İÇİ EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, yargıda iş yükünün olduğunu belirterek, meslek içi eğitimlerle bunun üstesinden geleceklerini söyledi.
HSYK-Yargıtay Meslekiçi Eğitim Programı açılış törenine Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamsici, hakim ve savcı adayları katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Yargıtay Başkanı Kaynak, Türk yargısına daha yüksek standartların kazandırılmasına yönelik neler yapılabileceği çalışmalarının devam ettiğini anlatarak, bu kapsamda meslek içi eğitim çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Kaynak, yargıda iş yükünün olduğunu belirterek, meslek içi eğitimlerle
bunun üstesinden geleceklerini söyledi. Kaynak, meslek içi eğitimin süresini, yeni katılan 68 kişi için uzatacaklarını kaydederek, "Yargıtay olarak yaptığımız anketlere göre Meslek içi eğitimlere yönelik memnuniyet üst düzeydedir. 17-18 Ocak günlerinde Yargıtay’da 1.5 günlük hizmet eğitimi yapılacaktır. Sizlerin başarılı olacağından eminim. Yargıtay’ın işleyişi ve prensiplerini öğreneceksiniz. Kazanımlarınızı dosyalarınıza yansıtarak kazanımlar elde edeceksiniz" dedi.
Kaynak, dün gece William Shakespear’in bir kitabını okuduğunu anlatarak, bu kitaptan bazı alıntıları Hakim ve Savcılara okudu. Kaynak, hakim ve savcılara seslenerek, "Kendi kendinizle barışık olun" dedi.
HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsici ise, HSYK olarak daha hızlı yargı sistemini oluşturmak için ağır bir yük aldıklarını belirterek, HSYK’ya yeni bir rol biçildiğini ifade etti. Hamsici, 8 Ağustos 2011 günü yapılan değişikliklerle meslek içi eğitim ile HSYK’nın söz sahibi olduğunu anlatarak şunları kaydetti:
"Hakim ve savcıların yurtdışına gönderilmesi için gerekli düzenlemeler yapıyoruz. Gerek meslek içi, gerek ise yurtdışına ne kadar önem verdiğimiz görülüyor. Meslek içi eğitimin önemi giderek artıyor. Hizmet içi eğitimi daha aktif hale getirmek için Yargıtay ile birlikte bu eğitimi uzattık. Bu eğitimler kapsamında Yargıtay’ın geçen yıl çıkardığı 30 bin dosyayı müzakereye gönderdik."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir