GENEL - 31 Mart 2022 Perşembe 13:06

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nden "Dost Meclisi" programı

A
A
A
İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nden "Dost Meclisi" programı

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin düzenlediği geleneksel “Dost Meclisi” programı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ve Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın katılımıyla gerçekleşti.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin düzenlediği geleneksel “Dost Meclisi” programı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ve Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın katılımıyla gerçekleşti.


İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği “Dost Meclisi” programının konukları TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ve Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya oldu. Programda katılımcılara çiğköfte ikramında bulunuldu. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç yaptığı konuşmada, “Gönül dostlarımızla beraberiz. Afyon Milletvekilimiz Ali Özkaya’yla birlikte İdareci ve Bürokratlar Birliği bizim evimiz, burada bu devlete uzun yıllar hizmet eden insanlar var, gönül dostları var. Birliğin çalışmalarını yakinen takip ediyoruz. Gücümüzün yettiği kadar projelerini destekliyoruz. Ben bir örnek sivil toplum kuruluşu olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Burası sağduyu sahibi, milli meselelerde duruşu olan bürokratların bir araya geldiği bir sivil topum örgütü. Allah yardımcısı olsun kardeşlerimin. Yücel Başkan başta olmak üzere bütün ekibe tebriklerimi sunuyorum. Derneğin kuruluşuna emek veren meslektaşımız Zeki Çitçi’ye, Mehmet Kocatepe’ye ve diğer arkadaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Ankara’da böyle mütevazı bir evimizin olması, insanların gönül dostlarının zaman zaman toplanması bile tek başına çok anlamlı. İnşallah gelecekte hep beraber birlikte daha büyük projelere imza atarız diye duygularımı belirtmek istiyorum” dedi.


Milletvekili Özkaya ise, “Bu süreçte en temel konu gıda oldu son dönemde. Hayat pahalılığı sebebi de nedir, gıdadır. Şu yediklerimiz içtiklerimiz, şu açık büfe kahvaltı ve sınırsız yemekle ilgili ciddi bir öncülük yapıp bir sivil toplum kuruluşu olarak bunlarla ilgili birleşmenizde fayda var. Açık büfe kahvaltı ve serpme kahvaltı işinden vazgeçemiyoruz, yüzde 50’si, yüzde 60’ı israf oluyor. En pahalı gıdayı getiriyoruz çöpe atıyoruz. Toplum olarak gıda israfından kaçınmalıyız” diye konuştu.


Dernek Genel Başkan Yardımcısı ATGV Genel Müdürü Mehmet Kocatepe de, “İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğimiz salgından sonra yavaş yavaş toparlanmaya başladı ve faaliyetlerini artırdı. Bu da yeni yönetimde yer alan kardeşlerimizin gayretleriyle olmaktadır. Ülkemizde STK sayı çok fazla ancak bu STK’lar toplumsal sorunların çözümü için eksik kalmaktadır. Halbuki toplumsal sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunsa hem devletimizin ve hükûmetimizin işini kolaylaştıracak hem de halkı bilinçlendirecektir. Örneğin ben genel müdürlüğünü yaptığım Adalet Geliştirme Vakfı’na bağlı hakimevlerinde bu yıl açık büfeyi kaldıralım tekfini yapacağım. Bu tür toplumsal sorunlarda öncülük yapmamızın devletimizin de işini kolaylaştıracağını düşünmekteyim” ifadelerini kullandı.


Program sonunda günün anısına milletvekillerine Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.