GENEL - 31 Mart 2022 Perşembe 13:06

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nden "Dost Meclisi" programı

A
A
A
İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nden "Dost Meclisi" programı

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin düzenlediği geleneksel “Dost Meclisi” programı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ve Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın katılımıyla gerçekleşti.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin düzenlediği geleneksel “Dost Meclisi” programı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ve Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın katılımıyla gerçekleşti.


İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği “Dost Meclisi” programının konukları TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ve Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya oldu. Programda katılımcılara çiğköfte ikramında bulunuldu. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç yaptığı konuşmada, “Gönül dostlarımızla beraberiz. Afyon Milletvekilimiz Ali Özkaya’yla birlikte İdareci ve Bürokratlar Birliği bizim evimiz, burada bu devlete uzun yıllar hizmet eden insanlar var, gönül dostları var. Birliğin çalışmalarını yakinen takip ediyoruz. Gücümüzün yettiği kadar projelerini destekliyoruz. Ben bir örnek sivil toplum kuruluşu olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Burası sağduyu sahibi, milli meselelerde duruşu olan bürokratların bir araya geldiği bir sivil topum örgütü. Allah yardımcısı olsun kardeşlerimin. Yücel Başkan başta olmak üzere bütün ekibe tebriklerimi sunuyorum. Derneğin kuruluşuna emek veren meslektaşımız Zeki Çitçi’ye, Mehmet Kocatepe’ye ve diğer arkadaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Ankara’da böyle mütevazı bir evimizin olması, insanların gönül dostlarının zaman zaman toplanması bile tek başına çok anlamlı. İnşallah gelecekte hep beraber birlikte daha büyük projelere imza atarız diye duygularımı belirtmek istiyorum” dedi.


Milletvekili Özkaya ise, “Bu süreçte en temel konu gıda oldu son dönemde. Hayat pahalılığı sebebi de nedir, gıdadır. Şu yediklerimiz içtiklerimiz, şu açık büfe kahvaltı ve sınırsız yemekle ilgili ciddi bir öncülük yapıp bir sivil toplum kuruluşu olarak bunlarla ilgili birleşmenizde fayda var. Açık büfe kahvaltı ve serpme kahvaltı işinden vazgeçemiyoruz, yüzde 50’si, yüzde 60’ı israf oluyor. En pahalı gıdayı getiriyoruz çöpe atıyoruz. Toplum olarak gıda israfından kaçınmalıyız” diye konuştu.


Dernek Genel Başkan Yardımcısı ATGV Genel Müdürü Mehmet Kocatepe de, “İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğimiz salgından sonra yavaş yavaş toparlanmaya başladı ve faaliyetlerini artırdı. Bu da yeni yönetimde yer alan kardeşlerimizin gayretleriyle olmaktadır. Ülkemizde STK sayı çok fazla ancak bu STK’lar toplumsal sorunların çözümü için eksik kalmaktadır. Halbuki toplumsal sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunsa hem devletimizin ve hükûmetimizin işini kolaylaştıracak hem de halkı bilinçlendirecektir. Örneğin ben genel müdürlüğünü yaptığım Adalet Geliştirme Vakfı’na bağlı hakimevlerinde bu yıl açık büfeyi kaldıralım tekfini yapacağım. Bu tür toplumsal sorunlarda öncülük yapmamızın devletimizin de işini kolaylaştıracağını düşünmekteyim” ifadelerini kullandı.


Program sonunda günün anısına milletvekillerine Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Tarih teknolojiyle buluştu: Binlerce yıllık 2 bin tablet, yapay zekayla okundu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, binlerce yıllık tarihi vesikalardan oluşan 2 bine yakın Hitit tabletinin yapay zeka yöntemiyle okunduğunu açıkladı. Dünyada bir ilk olarak hayata geçirilen projeyle binlerce yıllık geçmişe sahip olan Hitit tabletleri yapay zeka yöntemiyle okunmaya devam ediyor. Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Çorum Müzesi envanterinde bulunan Hitit çivi yazılı tabletlerin yapay zeka kullanılarak okunması, taranması ve dijital ortama aktarılması amacıyla başlatılan projenin ilk aşaması geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Ankara Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ile Müzeler Genel Müdürlüğü’nün iş birliğinde yürütülen proje çerçevesinde, Hititlerin başkenti Hattuşa’da bulunan binlerce yıllık tabletler yüksek çözünürlüklü olarak fotoğraflanarak 3 boyutlu taranarak yapay zekaya öğretildi. Hitit tabletleri kurulan dijital kütüphane ile dünyaya açılacak Proje çerçevesinde ilk etapta çivi yazılı 500 Hititçe tabletin yapay zeka ile öğrenme süreci tamamlanmış, yapay zeka çalışmasında yüzde 75,66 başarı sağlanmıştı. Proje çerçevesinde bugüne kadar 2 bin tabet yapay zeka yöntemiyle okundu. Okumalardan elde edilen veriler Hititologlar tarafından yapılacak çalışma ile bilim dünyasıyla paylaşılacak. Tarihi vesikalardan oluşan Hitit tabletleri kurulan dijital kütüphane ile dünyaya açılacak. Çorum’da düzenlenen "Hititlerin İzinde: Yeni Bilgiler ve Perspektifler" konulu sempozyumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Hitit uygarlığının daha anlaşılması için teknolojiyi kullanma noktasında büyük bir emek harcadıklarını belirterek, “Tüm tabletlerin 3 boyutlu taramak suretiyle yapay zekayı da bunun içerisine katmayı düşündük. Ankara Üniversitemiz ile birlikte bugüne kadar bulunmuş tabletlerimizi tarama yoluyla eşleştirdik. Yapay zeka ile buradaki parçaların kırılmış olan tabletlerin yapay zeka ile birlikte tamamlanmasını sağladık. Bugüne kadar 2 bine yakın tablet taranarak okumaları yapıldı. Ve Hitit Kültürü ile uygarlığı ile ilgili birçok veriye bu sayede güvenilir bilgiye ulaşılması noktasında büyük bir adım attık. Bundan sonraki hem kazı çalışmalarında hem restorasyon çalışmalarında bu buluntuların değerlendirilmesi, raporlandırılması Hitit uygarlığının dünyaya daha iyi tanıtabilmesi için bakanlık olarak üniversitelerimizle birlikte daha yoğun çalışacağız” dedi. Yazgın, tabletlerden elde edilen veriler bilimsel bir çalışma ile Ankara Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.
Denizli Başkan Kasapoğlu: “Tek gayemiz Denizli sanayisinin verimliliğinin artırılması” DENİZLİ (İHA) – Denizli Sanayi Odası (DSO) Verimlilik Komisyonu koordinasyonunda meslek komiteleri toplantısı gerçekleştirildi. DSO Müjdat Keçeci Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya DSO Meclis Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu ile Verimlilik Komisyonu Başkanı Ayhan Doğrar ve Verimlilik Komisyonu Üyeleri Metin Okan, Enis Emre Boz, Özge Çerezci ve Aslı Öztürk katılım sağladı. 17 Meslek Grubu ve ayrıca Bilişim Komisyonu yetkilileri gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Verimlilik Komisyonu Üyesi İbrahim Onur Yıldırım’ın sunumu ile başlayan toplantıda, yapılması planlanan Verimlilik Çalıştayı ile ilgili detaylar ele alındı, çalıştayın amacı ve yol haritası görüşüldü. Toplantının devamında, DSO Meclis Üyesi Mehmet Akgün, verimlilik ve sektörlerdeki verimliliği artırmak adına gerçekleştirilebilecek olan önerileri ile ilgili paylaşımda bulundu. Katılımcılara hitap eden DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, “Verimlilik Komisyonumuzun yürüttüğü çalışmaları çok önemsiyoruz. Ancak yapılan işlerin sanayiciye aktarılması oldukça önemli. Bizlerin amacı buradaki çıktıların, yapılan çalışmaların sonuçlarının üyelere aktarılması. Üyelerimizin bu çalışmalardan faydalanmasını sağlamak istiyoruz. Denizli Sanayisini daha verimli hale getirmek için uğraşıyoruz. Tek gayemiz Denizli sanayisinin verimliliğinin artırılması.” dedi. Başkan Kasapoğlu, yürütülen çalışmalar için katılımcılara ve Verimlilik Komisyonu’na teşekkürlerini sundu. “İşi doğru yapmak değil, doğru işi yapmak istiyoruz” Verimlilik Komisyonu Başkanı Ayhan Doğrar ise “Doğru planlamalar, doğru adımlar ve doğru iş birlikleriyle yürütülen çalışmaların sonucunda karlılıklarımızı artıracağımızı düşünüyoruz. Komisyonlara doğru firmayı seçmenizi önemsiyoruz. Gerçekleştirmeyi planladığımız çalıştaydaki soru-cevaplarda çıkarılacak sonuçlarla eylem planının doğru hazırlanması önemli. İşi doğru yapmak değil, doğru işi yapmak istiyoruz” dedi.