SPOR - 10 Haziran 2022 Cuma 11:50

Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Ankara’ya 5 madalya

A
A
A
Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Ankara’ya 5 madalya

Muğla’da 26-31 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Ankara’ya 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya geldi.

Muğla’da 26-31 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Ankara’ya 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya geldi.


Ağustos ayında Bulgaristan’da yapılacak olan Gençler Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda milli takımı temsil etmek için 3 bin 500 sporcu, 26-31 Mayıs 2022 tarihinde Muğla’da düzenlenen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda kıyasıya mücadele etti.


Toplam 20 sıklette yapılan müsabakalarda Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, 55 kilo erkeklerde Cüneyt Gökalp altın, 68 kilo kadınlarda Büşra Öztürk altın, +68 kilo kadınlarda Sude Yaren Uzunçavdar altın, 46 kilo kadınlarda Zehra Gürbüz gümüş, 59 kilo erkeklerde Sefa Can Ateş bronz olmak üzere turnuvayı 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya ile tamamladı.


Durum değerlendirmesi yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tekvando Teknik Direktörü Ali İhsan Negiz, “Sporcularımız için çok başarılı geçen bir şampiyonayı geride bıraktık. Üç sporcumuz milli takımla dünya şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Sporcularımız dünya sıralamalarında üst sıralarda bulunuyor, hedefimiz dünya şampiyonasında bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşı’mızı okutmak” dedi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkan Vekili Mehmet Atak ise şunları söyledi:


“Turnuvayı takımımızla beraber takip ettim. Tüm kategorilerde çok zorlu maçlar oldu. Dünya sıralamasında önemli yerlerdeki sporcuların rekabetleri bu branşta yurt içinde ve yurt dışında madalya almanın çok zor olduğunu bizlere gösterdi. Türk sporuna yıldızlar kazandırma amacı ile kurduğumuz takımın turnuvayı lider kapatması bizlere onur verdi. Yapılacak olan dünya şampiyonasında da sporcularımız altın madalyaların en büyük adayları olacak. Teknik ekibimizi kutluyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrılı öğrenci halterde Türkiye şampiyonu oldu Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Ankara’da düzenlenen Kızılay Minikler ve U15 Türkiye Halter Şampiyonası’nda Türkiye birincisi olan Murat Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Osman Oğur’u tebrik etti. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada, genç sporcunun elde ettiği başarının kentte büyük bir sevinç oluşturduğunu belirtti. Elde edilen derecenin disiplinli çalışma ve azmin bir sonucu olduğunu ifade eden Kökrek, "Ankara’da düzenlenen Kızılay Minikler ve U15 Türkiye Halter Şampiyonası’nda sporcumuz Osman Oğur’un Türkiye şampiyonu olması bizleri gururlandırdı. 37 kilogram minikler kategorisinde koparma ve silkmede sergilediği başarılı performansla toplamda birinci olarak önemli bir başarıya imza attı. Bu sonuç, öğrencilerimizin spor alanında da ne denli büyük potansiyele sahip olduğunu göstermektedir" dedi. Eğitim kurumlarında akademik başarının yanında sportif faaliyetlere de büyük önem verdiklerini vurgulayan Kökrek, "Okullarımızda öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerini desteklemek, yeteneklerini ortaya çıkarmak ve onları farklı alanlarda da başarılı bireyler olarak yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Osman evladımızın elde ettiği bu başarı, diğer öğrencilerimize de örnek teşkil edecek niteliktedir. Bu vesileyle öğrencimizi yetiştiren öğretmenlerimize, antrenörlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sporcumuzun bundan sonraki süreçte de aynı azim ve kararlılıkla daha büyük başarılara ulaşacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. Kökrek, başarılarından dolayı Osman Oğur’u kutlayarak, spor hayatında üstün başarılarının devamını diledi.