POLİTİKA - 23 Ocak 2012 Pazartesi 15:52

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN İSRAİL`E KINAMA

A
A
A
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN İSRAİL`E KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Filistin Yasama Konseyi Başkanı Aziz Dveyk ve bir Filistinli parlamenterin İsrail tarafından gözaltına alınmasını kınadı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, uluslararası toplumun İsrail-Filistin ihtilafının çözümüne yönelik müzakerelerin canlandırılması amacıyla çabalarını yoğunlaştırdığı bir dönemde gerçekleştirilen eylemin İsrail’in barış sürecine yönelik samimiyetini ve ciddiyetine yönelik kuşkularını daha da artırdığı belirtildi. Açıklamada halihazırda İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli parlamenterlerin sayısının 24’e ulaştığı hatırlatılarak, Filistin’de gerek demokrasinin gelişimini ve evrensel
değerlerin yerleşmesini, gerek son dönemde önemli mesafe kaydedilen iç uzlaşı sürecini olumsuz etkileyen durumun bir yılı aşkın süredir Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde demokrasi özlemiyle yaşanan tarihi gelişmelerin İsrail tarafından doğru okunamadığını da gösterdiği kaydedildi. Halen faal durumda bulunmasa dahi Filistin Yasama Konseyi’ne Filistin halkının özgür iradesiyle seçilmiş olan tüm temsilcilerin bir an önce serbest bırakılmasının beklendiği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir