POLİTİKA - 22 Aralık 2022 Perşembe 15:58

AK Parti İstanbul milletvekili Serkan Bayram’ın hayatını konu alan Buğday tanesi’ filmi TBMM’de gösterildi

A
A
A
AK Parti İstanbul milletvekili Serkan Bayram’ın hayatını konu alan Buğday tanesi’ filmi TBMM’de gösterildi

AK Parti İstanbul milletvekili Serkan Bayram’ın hayatını konu alan Buğday tanesi’ filmi TBMM’de gösterildi.

AK Parti İstanbul milletvekili Serkan Bayram’ın hayatını konu alan Buğday tanesi’ filmi TBMM’de gösterildi.


Bayram’ın hayatını konu alan ‘Buğday Tanesi’ adlı film gösterimi TBMM Konferans Salonu’nda yapıldı.


Bayram, film gösterisi öncesinde filmi değerlendirdi. Bayram, buğday tanesinin bir tanesinin milyonların sesi, hikayesi olduğunu belirterek, filmin Türk siyaset ve film tarihinde ilk olduğunu kaydeden Bayram, “Hocam, ben vekil olmayı düşünüyorum. Sizleri gördüm, beni vekil yapar mısın diyor. Bir kardeşim hakim olmak istiyorum diyor. Bir kardeşlim kaymakam olmak istiyor” ifadelerini kullandı.


Bayram fırsat ve imkan verildiğinde engellilerin neler yaptıklarını göreceklerini belirterek, “Artık Türkiye eski Türkiye değil, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yeni Türkiye’de Biz de varız’ diyoruz, bize de fırsat verilsin” şeklinde konuştu.


Bayram, filmin gösteriminden önce yaptığı konuşmada, filmin galasının 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldığını belirterek, “Gerçek bir yaşam öyküsü. 40 gün yoğun bakımda kalıp 41. gün hayata tutunan 41 yaşında doğmuş olduğu topraklarda milletvekili olan bir kardeşinizim. Gençlik yıllarımız çileli geçti. 15-16 yaşına kadar ellerimiz cebinde dolaşan bir gençtim” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Özgür Özel’in Nevşehir’de Bakan Gürlek’i yuhalatma hamlesi ters tepti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Nevşehir mitingi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Miting alanında organize bir grupla Adalet Bakanı Akın Gürlek’i yuhalatmaya çalıştığı öne sürülen Özel’in sözleri, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Nevşehir ziyaretinde miting alanına önceden yerleştirilen bir grup üzerinden Adalet Bakanı Akın Gürlek’e yönelik protesto başlatmak istediği iddia edildi. Konuşma sırasında yapılan yönlendirmelerle kalabalığın bir bölümünün yuhalamaya teşvik edildiği öne sürülürken, bu hamle Nevşehir’de bazı vatandaşların tepkisini çekti. Özel’in bu tavrı siyasi nezaket tartışmalarını beraberinde getirirken, alandaki bazı katılımcıların "dışarıdan gelmiş, hemşehrimizi hedef gösteriyor" şeklinde yorumlar yaptığı iddia edildi. Öte yandan çevre illerden gelen partililerle birlikte mitinge 2 bin kişinin katıldığı belirtildi. Özel’in sözleri sonrası gözler memleketi Manisa’ya çevrildi Özel’in konuşmasında kullandığı "Allah kimseyi kendi memleketinde bu hale düşürmesin" ifadeleri ise ayrı bir polemik başlattı. Bu sözlerin ardından gözler Özel’in memleketi Manisa’ya çevrildi. Son dönemde Manisa’da yaşanan protestolar ve özellikle şehit cenazelerinde yükselen tepkilere ilişkin görüntüler yeniden dolaşıma girerken, sosyal medyada Özel’in zor anlar yaşadığı görüntülerin tekrar gündeme taşındığı görüldü. "Özel’in siyaset tarzı CHP içinde homurdanmalara neden oluyor" CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisine çok yakın olan belediye başkanlarından Özkan Yalım’ın skandal iddialarla gündeme gelmesi sonrası ruh sağlığının bozulduğu yorumları yapılırken, bu sürecin Özel’in miting diline de yansıdığı ileri sürülüyor. Nevşehir mitinginin de bu atmosferde organize edildiği ve "organize yuhalama" iddialarının CHP kulislerinde konuşulduğu belirtilirken, parti içinde istişare mekanizmalarının zayıfladığına yönelik değerlendirmeler kulislere yansıyan iddialar arasında yer alıyor.
Şanlıurfa Şanlıurfa’da "kurtuluş günü" coşkusu Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mehteran marşları ve gökyüzündeki jandarma komando timinin helikopterli "Üzüm Salkımı" gösterisi renkli görüntülere sahne oldu. Kent merkezindeki Divanyolu Caddesi’nde, Jandarma Mehteran Birliği eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe kent protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşün ardından Rabia Meydanı’nda Jandarma Mehteran ve Merasim Birliği tarafından gösteriler sunuldu. Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ile Çelik Kanatlar Timi de helikopterli "Üzüm Salkımı" gösterisi gerçekleştirdi. Etkinliğe Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Üzeyir Durmuş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sait Ağan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Programın ardından açıklama yapan Vali Hasan Şıldak, 11 Nisan 1920’de şehrin düşman işgalinden kurtulduğunu hatırlatarak, "Bugün bu topraklar üzerinde özgür yaşıyorsak bunu o kahramanlara borçluyuz. Tüm ecdadımızı ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı. Vatandaşlardan Hiranur Çapkan da etkinliklerin coşkulu geçtiğini belirterek, gösterileri çok beğendiklerini ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyledi.