GENEL - 04 Temmuz 2023 Salı 11:51

Yenimahalle 2024’e açılışlarla girecek

A
A
A
Yenimahalle 2024’e açılışlarla girecek

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyetin 100’üncü yılını açılış ve kutlamalarla taçlandıracaklarını söyleyerek, “Çok çalıştık halkımıza söz verdiğimiz tüm projelerimizi hayata geçirdik.

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyetin 100’üncü yılını açılış ve kutlamalarla taçlandıracaklarını söyleyerek, “Çok çalıştık halkımıza söz verdiğimiz tüm projelerimizi hayata geçirdik. Şimdi kurdele kesme ve birbiri ardına yapacağımız kutlamalarla cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını hep birlikte kutlamak ve ikinci yüzyılı karşılamak olacak” dedi.


Başkan Yaşar, 9 günlük Kurban Bayramı tatili sonrası Yenimahalle Belediyesi çalışanları, meclis üyeleri ve muhtarlarla bayramlaştı. Tatil sonrası yoğun bir çalışma programının startını vereceklerini kaydeden Yaşar, “Bu yıl sonuna kadar da durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Hem inşaatı biten tesislerimizin açılışını yapacağız hem de Cumhuriyetimizin ikinci asrına hoş geldin demek için tüm Yenimahalleli hemşerilerimiz ile birlikte kutlamalar yapacağız” diye konuştu.


Cumhuriyetin 100’üncü yaşı açılışlarla taçlanacak


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yaşını açılışlarla taçlandıracaklarını söyleyen Yaşar, “Cumhuriyet Akademisi’nde sona yaklaştık, mobilyalarını döşüyoruz. Türkiye’de bir ilk olan, 250 milyonluk yatırımı Yenimahalle’ye kazandırmanın gururunu yaşayacağız. Cumhuriyet Parkı, Şentepe Kapalı Pazar yeri ve Sosyal Tesisleri, Memlik Köy Konağı, Hacı Ziya Yaman Merkez Cami, Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’ni açacağız. Cahit Sıtkı Tarancı ve Gündoğan Parkları çok güzel oldu. İlçe halkına nefes olacak. Memlik Mahallesi’nde bulunan Abalı Baba Türbesi’nin restorasyonunu da gerçekleştirdik. Ayrıca Hayvan barınağının kulübelerini yaptık, bina için de ihale yapacağız. 5 pazarımızın üzerini kapattık ve bunlardan güneş enerjisi sağladık. Önümüzdeki aydan itibaren Yenimahalle Belediyesi kendi enerjisini kendi üretecek. Pazar yeri olarak ayrılan yerlerde açık pazar yerimiz kalmayacak. Bunu yanında ilçemize 8 sağlık ocağı ve Tepekule’ye kütüphane açacağız. Kadın sığınma evimizi yeniledik. Yatırımlarımız Yenimahalle’ye değer katacak. Yenimahalle Cumhuriyetin ilçesidir. Cumhuriyetin ilçesi olmaya da devam edecektir” diye konuştu.


İlçedeki park sayısı 553’e çıktı


Konuşmasında Yenimahalle’ye yaptığı hizmetlerden ve gerçekleştirilecek projelerden de bahseden Yaşar, “Bayram boyunca görevli müdürlüklerimiz alanlarda en iyi şekilde çalıştılar. Hepinize teşekkür ediyorum. Yaptığımız tüm yatırımların temel atma törenlerini bitirdik, şimdi kurdele kesme dönemlerine geçeceğiz. Yenimahalle’nin her noktasına eşit hizmet götürüyoruz. Kaldırım, asfalt sorunumuz yok. Bu sene 100 bin ton asfalt aldık. Bazı mahallelerimizin asfaltını yeniledik, onarım gerektiren asfaltların da tamiratlarını gerçekleştirdik. Yenimahalle’de 553 parkımız var. Yeşil alanımızı 1,5 milyondan 3 milyon 750 metrekareye yükselttik” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yakın zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabık kalındığı, milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel ile yakın zamanda iadeyi ziyaret konusunda mutabık kalındığı milli bayramlar bir araya gelinmesi konusunda anlaşıldığı ifade edildi. Kaynaklar, ikili arasında yeni anayasa konusunun da konuşulduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişen şartlara göre anayasanın güncellenmesi gerektiğini söyledi. Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a CHP Genel Başkanı Özel’e 15 Temmuz gecesi gösterdiği direniş için teşekkür ettiği, Özel’in ise, “Tiyatro olduğunu hiç düşünmedim” dediği ifade edildi. CHP Genel Başkanı Özel, 28 Şubat davasında hüküm giyen mahkumlara ilişkin talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise değerlendirilelim dediği öğrenildi. Özel’in Gezi davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan Avukat Şerafettin Can Atalay ve Osman Kaval’a konusunu ilettiği öğrenildi. Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mülakatların kaldırılması yönünde talepte bulunduğu ifade edildi. Erdoğan ayrıca seçim başarısından dolayı CHP Genel Başkanı Özel’i tebrik ederek, "Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var" dediği belirtildi.
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.