YEREL HABERLER - 20 Şubat 2014 Perşembe 07:53

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Karakaya’nın Açıklamaları

A
A
A
Mhp Genel Başkan Yardımcısı Karakaya’nın Açıklamaları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, “Milliyetçi Hareket Partililerin, ülkücülerin şartlar ne olursa olsun, aday kim olursa olsun sol bir partiye oy vermesi mümkün değil. Milliyetçi Hareket Partililer, seçim sandığına gittiğinde üç hilalden başka bir yere mühür basmaz. ‘Ben CHP’ye oy vereceğim’ diyenlerin bile sandığa gittiğinde üç hilalden başka bir yere mühür basacağını sanmıyorum” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, TGRT Haber’de yayınlanan Ankara’nın Gündemi programına konuk oldu. Karakaya, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sunuculuğunu yaptığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Karakaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim yarışına ilişkin, “Melih Gökçek’in de mutlaka bizler gibi yaşadığı memlekete hizmetleri oldu. Ama bugün itibariyle bakıldığında marjinal faydası kalmadı. Yani bu saatten sonra Ankara’ya verebileceği fazla bir şey kalmadı. Ankara, sadece belediyecilik hizmetleriyle yönetilecek bir yer değildir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda en önemli şey kaynakların yönetimidir. Ankara’da küçük bir kasaba ya da belediyedeki gibi belediye başkanlığı yapmanız mümkün değil. Ankara Türkiye’nin başkentidir. Dolayısıyla Ankara’ya belediye başkanı seçerken bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bunun içeride temsili var, yurtdışında temsili var. Yani Ankara herhangi bir il değildir” dedi.
“ÜLKÜCÜLERİN SOL BİR PARTİYE OY VERMESİ MÜMKÜN DEĞİL”
MHP seçmenlerinin sol bir partiye oy vermeyeceğine inandığını belirten Karakaya, “Milliyetçi Hareket Partililerin, ülkücülerin şartlar ne olursa olsun, aday kim olursa olsun sol bir partiye oy vermesi mümkün değil. Milliyetçi Hareket Partililer, seçim sandığına gittiğinde üç hilalden başka bir yere mühür basmaz. ‘Ben CHP’ye oy vereceğim’ diyenlerin bile sandığa gittiğinde üç hilalden başka bir yere mühür basacağını sanmıyorum. Milliyetçi Hareket Partililerin adaylarıyla herhangi bir sorunu yok. 140 gündür sahada olan bir adayları var ve tamamı da adaylarının arkasında. Adaylarının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacağına da inançları var. Böyle bir inancın olduğu yerde, Milliyetçi Hareket Partililerin kalkıp başka bir partiye oy vermesi mümkün değil” diye konuştu.
“ANKARA’DA BEN SEÇİLMEZSEM MELİH GÖKÇEK SEÇİLİR”
MHP’nin 2009 seçimlerinde Ankara’da aldığı oy ile 2004 seçimlerinde aldığı oy oranı arasındaki farkın seçim kampanyası yapılmamasından kaynaklandığını dile getiren Karakaya, “Genellikle Ankara seçimlerini ikili götürmeye çalışırlar. Ve bu ikili seçimde MHP’yi devre dışı bırakmaya çalışırlar. Geçen dönem de bu yapılmaya çalışıldı. Ama zorladık yarışa girdik. MHP ilk defa 2009’da kampanya yürüttü. Yanlış bir değerlendirme yapılıyor. ‘MHP’nin 2004’teki Ankara oyları ile 2009’daki oyları arasında çok büyük fark var’ deniliyor. Fakat 2004’te kampanya yapılmadı. Sadece, o günün şartlarında bir isim verildi. Kampanya yürütüldüğünde MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda ne kadar iddialı olduğunu MHP seçmeni anladı. Milliyetçi Hareket Partililer, hem kendi adaylarının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı alacağına inanıyorlar hem de sol bir partinin Ankara’da şansı olmadığına inanıyorlar. Ankara’da ben seçilmezsem Melih Gökçek seçilir. Ankara’da yaklaşık 5 bin kişiye, ‘Bu seçimler ikili olursa kime oy verirsiniz’ diye bir soru sorduk. ‘AK Parti’den Melih Gökçek, MHP’den Mevlüt Karakaya arasında seçim yaparsanız kime oy verirsiniz’ dedik. Cevap olarak, ‘MHP’den Mevlüt Karakaya’ dediler. ‘AK Parti’den Melih Gökçek ve CHP’den Mansur Yavaş arasında seçim yaparsanız kime oy verirsiniz’ diye sorduk. ‘Melih Gökçek’ cevabını verenler daha fazla çıktı. ‘Peki MHP’den Mevlüt Karakaya ve CHP’den Mansur Yavaş arasında seçim yaparsanız kime oy verirsiniz’ dedik. Ankaralı, yine açık ara ‘Mevlüt Karakaya’ cevabını verdi. Yani Ankaralı, ‘Gökçek gitsin ama sol da gelmesin’ diyor” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bağcılar’da bir kişi otomobilin bagajında ölü bulundu Bağcılar’da kendisinden haber alınamayan bir ev tekstili mağazası sahibi, park halindeki otomobilinin bagajında ölü bulundu. Olay, Bağcılar Mahmutbey Mahallesi 2660 Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir alışveriş merkezinde bulunan ev tekstili mağazasının sahibi Hüseyin Yalçın isimli şahıs sabah işe gelmedi. Durumdan şüphelenen mağaza çalışanları, telefonla ulaşamadıkları yöneticilerini aramaya başladı. O esnada bir mağaza çalışanı, Hüseyin Yalçın isimli şahsın otomobilini AVM yakınlarında park halinde gördü. Camı kırıp içeri girdiklerinde korkunç manzarayla karşılaştılar Aracın yanına giden arkadaşları, Yalçın’ı araç içerisinde bagajda yatarken gördü. Aracın camlarına ve kapılarına vuran şahıslar tepki alamayınca durumu 112 Acil Servise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, kapıları kilitli olan otomobilin camını kırarak içeri girdi. Bagajı açan ekipler, talihsiz adamı bagajın içinde hareketsiz yatar vaziyette buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde şahsın hayatını kaybettiği belirlendi. Acı haberi alan iş arkadaşları ve yakınları olay yerinde gözyaşlarına boğuldu. Olay Yeri İnceleme ekipleri, otomobil içerisinde ve ceset üzerinde detaylı incelemelerde bulundu. Yalçın’ın cenazesi kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
İstanbul Galatasaray’da 4. Dursun Özbek dönemi Galatasaray Spor Kulübü’nün mevcut başkanı Dursun Özbek yeniden başkan seçildi. Özbek, toplam bin 780 oy alarak başkan oldu. Galatasaray Spor Kulübü’nün 105. dönem yönetiminin belirleneceği olağan seçim toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştirildi. Saat 10.00’da başlayan oy verme işlemi, saat 15.00’de sona erdi ve daha sonra oy sayımına geçildi. Mevcut başkan Dursun Özbek, tek aday olarak yapılan seçimde 2 numaralı sandıkta oy kullandı. Lisenin sınıflarına kurulan 12 sandıkta toplamda 2 bin 80 sarı-kırmızılı üye oy verdi. Açıklanan oylar sonucunda beyaz oylarla birlikte toplamda bin 780 oy alan Dursun Özbek, yeniden başkan seçildi. Dursun Özbek’in 4. dönemi Galatasaray’da başkan olarak üst üste 3, toplamda 4. dönemine giren Dursun Özbek, görev süresini tamamlaması halinde sarı-kırmızılılarda en uzun süre başkanlık yapan ikinci isim olacak. Galatasaray’da kulübün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen yaklaşık 14 yıl görev yapmıştı. Seçimde oyların dağılımı sandıklara göre şöyle oldu: 1. sandık: Kullanılan oy: 172 - Geçerli oy: 155 2. sandık: Kullanılan oy: 196 - Geçerli oy: 166 3. sandık: Kullanılan oy: 177 - Geçerli oy: 152 4. sandık: Kullanılan oy: 173 - Geçerli oy: 157 5. sandık: Kullanılan oy: 165 - Geçerli oy: 150 6. sandık: Kullanılan oy: 168 - Geçerli oy: 141 7. sandık: Kullanılan oy: 108 - Geçerli oy: 91 8. sandık: Kullanılan oy: 158 - Geçerli oy: 121 9. sandık: Kullanılan oy: 162 - Geçerli oy: 139 10. sandık: Kullanılan oy: 191 - Geçerli oy: 153 11. sandık: Kullanılan oy: 205 - Geçerli oy: 170 12. sandık: Kullanılan oy: 205 - Geçerli oy: 185 Dursun Özbek’in yeni dönem listesi şöyle: Yönetim asıl: Dursun Özbek, Metin Öztürk, Sedat Artukoğlu, Eray Yazgan, Can Natan, Mecit Mert Çetinkaya, Mehmet Saruhan Cibara, Abdullah Kavukcu, Mehmet Burak Kutluğ, Fatih Demircan, Özen Kuzu Yönetim yedek: Bora İsmail Bahçetepe, Ozan Bingöl Yurtsever, Emir Aral, Tanur Lara Yılmaz, Ömer Sarıgül Denetim asıl: Sinan Şahin, Gül Rengin Günay, Hasan Can Külahçıoğlu Denetim yedek: Halil Cem Burnaz, Nazımcan Aygın, Çağatay Aras Uçkun Sicil asıl: Mehmet Çağatay Altınlı, Nedime Canipek Konuksever, Okan Güngör, Utku Çağatay Aksoy, Berat Uygur, Mehmet Selim Yavuz, Burçin Aslan Sicil yedek: Özgür Kızılelma, Yakup Peker, Sadettin Can Bilginer Disiplin asıl: Hakkı Akil, Mithat Can Baydarol, Muharrem Remzi Tan, Mustafa İbrahim Ziyal, Aydın Önder, Ahmet Murat Canaydın, Ali Baran Öztürk Disiplin yedek: Hasan Mehmet Tirali, Nuri Bora Ebussuutoğlu, Sencer Seren, Mustafa Kaya Özgül, Günran Çalın