GENEL - 03 Mart 2012 Cumartesi 16:14

MALİYECİLERİN KURDUĞU "VERGİ ATEŞİ" BÜYÜLEDİ

A
A
A
MALİYECİLERİN KURDUĞU "VERGİ ATEŞİ" BÜYÜLEDİ

Vergi Haftası kapsamında Ankara Vergi Dairesi Başkanlığının düzenlediği etkinlikte, tamamı memurlardan oluşan halk müziği korosu ve "Vergi Ateşi" anonsuyla sahneye çıkan halk oyunları ekibinin sergilediği gösteri izleyenleri büyüledi.
Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftasında düzenlenen Vergi Haftası’nda, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı bir dizi etkinlik düzenlendi. Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Ankara Vali Yardımcısı Osman Günaydın, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan, daire başkanları ve çok sayıda izleyici katıldı.
Şef Mehmet Üçer denetiminde Anadolu’nun her yöresinden birbirinden güzel türküleri seslendiren memurlardan oluşan koro, daha sonra sahneyi Çetin Akdeniz denetimindeki ’7 Renk Anadolu Halk Oyunları Ekibi’ne bıraktı. "Vergi Ateşi" anonsuyla sahne alan halk oyunları ekibi; zeybekten sema gösterisine kadar birçok oyunu muhteşem koreografiyle izleyenlerin beğenisine sundu.
Etkinliğin sonunda halk oyunlarıyla birlikte sahneye çıkan 9 yaşındaki Beril Bulak, gösterdiği performansla izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Cinayet şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı Antalya’da komşu esnaflar arasında çıkan tartışma sonrası 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ise ağır yaralandığı olayın şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı. Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde önceki gün meydana gelen olayda oto yıkama işi yapan Mustafa O. (41) ile market işletmecisi yan dükkanda market işleten Mustafa Deveci (51) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa O. yanındaki silahla markette oturan Mustafa Deveci (22), Şevket Deveci (24) ve Mustafa Deveci’ye (51) ateş açmıştı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 22 yaşındaki genç hayatını kaybetmişti Kavgada Mustafa O.’nun silahından çıkan kurşunlarla göğsünden vurulan 22 yaşındaki Mustafa Deveci kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan amca Mustafa Deveci ve Şevket Deveci’nin hastanedeki tedavileri devam ederken, olayın ardından otomobiliyle kaçan olayın şüphelisini yakalamak için ekipler çalışma başlattı. Akşam 21.30 sıralarında Kepez ilçesinde rutin devriye görevi yapan polis ekipleri şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedi. Kovalamaca ile yakalandı Polisin ’dur’ ihtarına uymayarak yaya olarak kaçan kişi ekiplerin kısa süreli kovalamacası sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde yakalanan şahsın 16 Mart tarihinde Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde çıkan silahlı kavgada 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayın firari şüphelisi Mustafa O. (41) olduğu tespit edildi. Devriye ekipleri tarafından gözaltına alınan cinayet şüphelisi Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken Mustafa O. ’nun emniyetteki işlemleri sürüyor.