YEREL HABERLER - 31 Mart 2014 Pazartesi 17:41

Hak-iş Genel Başkanı Arslan “millet İradesini Ortaya Koydu”

A
A
A
Hak-iş Genel Başkanı Arslan “millet İradesini Ortaya Koydu”

ARZU TÜRKUÇAR
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Ufak tefek olaylar dışında seçimler barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içinde yapılmış, millet iradesini ortaya koymuştur. Millet iradesi, siyaseti siyaset dışı unsurlarla dizayn etme girişimlerini de boşa çıkarmıştır” dedi.
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan, seçim sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye önemli bir seçimi daha başarılı bir şekilde geride bırakmıştır. Seçimler sırasında ufak tefek olaylar dışında herhangi bir sorun yaşanmaması, seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirilmiş olması memnuniyet vericidir. Katılım oranının yüzde 87’ler ile rekor düzeyde gerçekleşmesi ülke ve demokrasi açısından son derece önemlidir. Seçimlere katılım oranının yüksekliği, halkımızın sandığa ve siyasete olan güvenini bir kez daha ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.
Bütün siyasi partilerin ve adayların seçim sürecinde yoğun bir propaganda çalışması yaptığına dikkat çeken Arslan şöyle devam etti:
“Kampanya döneminde herkes projelerini ortaya koydu, çok çeşitli vaatlerde bulundu. Halkımız, büyük bir olgunluk içinde sandığa giderek, partilerin ve adayların ortaya koydukları projelerine ve vaatlerine göre son sözü söyledi. Seçim sonuçlarına göre, millet iradesini ortaya koymuştur. Millet iradesi, siyaseti siyaset dışı unsurlarla dizayn etme girişimlerini de boşa çıkarmıştır. Türkiye güçlü demokrasisini bir kez daha ispat etmiştir. Türkiye’nin geleceğini demokratik seçimlerin belirlediği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Siyasi partiler ve adayların milleti ikna ettikleri ve güven verdikleri ölçüde oy aldıkları anlaşılmaktadır. Seçimlere katılan tüm partiler ve adaylar seçim sonuçlarını doğru okumalı, seçim meydanlarında yaptıkları tartışmaları geride bırakmalı ve daha sorumlu davranmalıdır.”
Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, yerel yönetimleri demokrasinin olmazsa olmazı kabul ettiklerini vurgulayarak, "İnsanın doğumundan ölümüne kadar her anında yanında bulunan ve hizmet götüren yerel yönetimler, kent bilincinin oluşmasında ve vatandaşlara doğrudan ulaşmada en önemli unsurdur. Seçilen yerel yöneticilerin öncelikle kentin ‘insan, emek ve çevre’ olduğu bilinciyle, emek ve çevre yoğun bir planlamayla 5 yılı organize etmelerini bekliyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.