GENEL - 26 Mart 2012 Pazartesi 18:14

DÜNYA PARLAMENTOLARINDA KADINLAR İÇİN ÇALIŞAN TEMSİLCİLER ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ`NDE

A
A
A
DÜNYA PARLAMENTOLARINDA KADINLAR İÇİN ÇALIŞAN TEMSİLCİLER ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ`NDE

Dünya parlamentolarında kadınlar için çalışan temsilciler, Ulucanlar Cezaevi Kadınlar Koğuşu`nda bir araya geldi.
Dünyanın pek çok yerinden ziyaretlerin devam ettiği Ulucanlar Cezaevi, bu kez kadınlar için çalışan parlamenterleri ağırladı. TBMM Kadına Fırsat Eşitliği Komisyonu`nun davetlisi olarak Türkiye`ye gelen ve dünya parlamentolarında kadınlara fırsat eşitliği için çalışan temsilciler, Ulucanlar Cezaevi Müzesi Kadınlar Koğuşu`nda bir araya geldi. Makedonya`dan Kanada`ya kadar dünyanın pek çok ülkesinde kadınlar için çalışan, kadınlara fırsat eşitliği için çalışmalarını sürdüren parlamenterler, Ulucanlar
Cezaevi Müzesi`nde gördüklerinden çok etkilendi. Cezaevinin tüm koridorlarını, koğuşlarını gezen ekibe, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş eşlik etti. Gezinin ardından Kadınlar Koğuşu bölümünde verilen yemekte bir araya gelen parlamenterler, buranın daha önceden kadınlar koğuşu olduğunu öğrenince çok şaşırdılar. Yemeğe Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Demokratik Yönetişim Programı görevlileri, AK Parti İlçe Kadın Kolları temsilcileri de katıldı.
Kadınlar için çalışan insanları, kadınlar koğuşunda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Keleş, misafirlere Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Altındağ Belediyesi`nin kadın çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir ’Gürültü yapmayın’ diye uyardığı için vurulmuş, o anlar kamerada İzmir’in Bayraklı ilçesinde bir kişinin tabanca ile vurulup ağır yaralandığı anların görüntüsü ortaya çıktı. Talihsiz adamın gürültü yapan gençleri uyardığı için tabanca ile vurulduğu öğrenildi. Olay, dün saat 23.30 sıralarında Fuat Edip Baksı Mahallesi 1629/4 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evinde bulunan Orhan Ö. ile sokaktaki kişiler arasında tartışma yaşandı. Yaşanan laf dalaşının ardından sokakta bulunan kişi veya kişilerce tabancayla ateş açıldı. Vücuduna mermi isabet eden üç çocuk babası Orhan Ö., yaralanırken şüpheliler olay yerinden kaçtı. Karnına isabet eden mermiyle yaralanan Orhan Ö., ağabeyi S.Ö. tarafından otomobille Bayraklı Şehir Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Orhan Ö.’nün hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilirken, polis ekipleri olayı gerçekleştiren şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. O anlar kamerada Öte yandan, meydana gelen olay çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntüde, yokuş aşağı bulunan merdivenlerde bulunan iki kişiden birinin, evinin önünde bulunan Orhan Ö.’ye doğru ateş ettiği, daha sonra iki kişinin merdivenlerden yukarı doğru kaçtığı görüldü. Şüpheliler tespit edildi, kıskıvrak yakalandı Olayın ardından titiz bir çalışma yürüten İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kimlikleri tespit edilen M.M. (23) ve M.H.’yi (28) aynı gün kıskıvrak yakaladı. Şüpheliler gözaltına alınarak emniyete götürülürken, olayın gürültü kavgası olduğu ortaya çıktı. Olay anında Orhan Ö.’nün merdivende bulunan M.M. ve M.H.’yi gürültü yaptıkları için uyardığı, daha sonra çıkan tartışma ve laf dalaşının ardından talihsiz adama tabancayla ateş açıldığı öne sürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden M.M., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken diğer şüpheli aktif kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Hatay Deprem bölgesindeki engelli vatandaşları hayata tutunduracak merkezde sona gelindi Deprem sonrası engelli birey sayısının arttığı Hatay’da inşa edilmeye başlanan Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde sona gelindi. Haziran ayında açılması planlanan merkez, fiziksel engelli vatandaşların hayatına sosyal ve fiziksel anlamda büyük katkı sağlayacak. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da binlerce insan vefat etmiş ve çok sayıda vatandaş uzuv kaybı yaşamıştı. Depremin etkisiyle engelli birey sayısının arttığı Hatay’da fiziksel engelli bireyler için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hizmet veren Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi mevkiine inşa edilen Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi inşaatında sona gelindi. Engelli bireylerin fiziksel ve sosyal anlamda hayatlarına etki edecek projenin Haziran ayında tamamlanması planlanıyor. DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, deprem bölgesinin yeniden ihyası için çok sayıda projenin hayata geçirildiğini belirterek, “Deprem sonrası sosyal ve ekonomik hayatın yeniden ihya sürecine yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda bölgesel kalkınma odaklı Afet Eylem Programı çerçevesinde çeşitli projeler üretiliyor. Deprem bölgemizdeki 5 kalkınma ajansımızın marifetiyle bu projeler hayata geçiriliyor. Biz de Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı olarak deprem sonrası yeniden ihya sürecine yönelik çok sayıda projeyi hayata geçiriyoruz. Bunların bir kısmını tamamladık bir kısmı hala devam ediyor. Hala planlanan projelerimiz de var. Bunlar arasında yer alan Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik projesiyle depremde uzuvlarını kaybetmiş, ampute olmuş vatandaşlarımızın fiziksel ve mental ihtiyaçlarını karşılayacakları bir merkezin oluşturulmasını hedeflemekteyiz. Bu merkezin oluşumunda Bakanlığımızın yanı sıra Hatay Valiliğimiz, Fiziksel Engelliler Vakfımız ve Mustafa Kemal Üniversitemiz ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Şu anda çalışmalar yüzde 85-90 oranında tamamlanmış durumda. İnşaat çalışmalarının tamamlanmasının hemen akabinde tefrişat çalışmalarıyla beraber önümüzdeki 1 ya da 2 ay içerisinde bu merkezi hizmete almayı planlıyoruz” dedi. Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin faaliyete başlamasıyla engelli bireylerin hayatına sosyal anlamda destek olacak bir merkez olacağını belirten Alibekiroğlu, “Bu merkezin içerisinde protez ve ortez üretim atölyesi olacak. Aynı zamanda protez ve ortez kullanımıyla ilgili eğitimler verilecek. Sadece fiziksel olarak protez ve ortez ihtiyaçlarının karşılandığı değil, aynı zamanda sosyal hayata entegrasyonlarıyla ilgili çok sayıda çalışma atölyesi ve sosyal alanın olduğu bir merkez kurulacak” dedi.