YEREL HABERLER - 12 Kasım 2014 Çarşamba 11:41

Mamak Tekvando Takımı Altın Madalya Kazandı

A
A
A
Mamak Tekvando Takımı Altın Madalya Kazandı

Mamak Belediyesi Spor Kulübü Tekvando Takımı, Cumhuriyet Bayramı Tekvando Şampiyonası’nda başarılı derecelere imza atarak Mamak’ın göğsünü kabarttı.
29-31 Ekim tarihlerinde Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda bayanlar, erkekler ve genel klasman olmak üzere üç kategoride gerçekleşen müsabakalarda Mamak Belediyesi Spor Kulübü Tekvando Takımı bayanlarda dört birincilik ve bir üçüncülükle altın ve bronz madalyaya uzanırken, erkeklerde ise iki birincilik, iki ikincilik ve üç üçüncülük elde etti. Mamak’ta spora verdikleri desteği her geçen gün arttırdıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sporun her dalında başarıdan başarıya koşuyoruz. Takımlarımız voleyboldan haltere, tekvandodan boksa her branşta madalya kazanarak göğsümüzü kabartıyor. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
“MAMAK’I ULUSLARARASI ARENADA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”
Toplam 7 kulübün yarıştığı müsabakada bayanlarda 44 kg’da Edanur Yalnız, 33 kg’da Maria Koç, 51 kg’da Tuğçe Zararsız ve 37 kg’da Şahinur Zararsız birinci olurken, 41 kg’da Gökçe Elif Karabenli üçüncü oldu. Erkeklerde de 33 kg’da Yiğit Elvan Yalçın, 51 kg’da Mert Mustafa Kıvrak birinci, 49 kg’da Hüseyin Taşdüzer, 37 kg’da Ömer Aksoy ikinci ve 45 kg’da Osman Duman, 41 kg’da Mustafa Atıcı ile 33 kg’da Hasan Yakut üçüncü oldu.
Şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını belirten Antrenör Sezai Yalçın, madalya için sporcularına güvendiğini söyledi. Yalçın, “Başkanımızın vermiş olduğu destekle bizlerde başarı elde ediyoruz. Aldığımız kupalarımız, kulüp yönetimimizin de altyapıya büyük önem verdiğini gösteriyor. Takım olarak Mamak’ı uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Şehitlikte yılbaşı gecesi: Aileler dualarla yeni yıla girdi Çorum’da şehit aileleri, yılbaşı gecesi düzenlenen program kapsamında yeni yılı şehitlikte dualarla karşıladı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği tarafından Çorum Şehitliği’nde düzenlenen şehit aileleri bir araya geldi. Yeni yılın ilk dakikalarında Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, şehitler için dualar edildi. Daha sonra Vali Ali Çalgan, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kubilay Ayvaz, mezarları ziyaret ederek şehit ailelerine başsağlığı diledi. Dernek Başkanı Galip Deniz, programda yaptığı açıklamada, şehitlikte yeni yılı karşılama programının yaklaşık 6 yıl önce tamamen spontane bir şekilde başladığını belirtti. Deniz, bu anlamlı buluşmanın bugün de aynı ruh ve kararlılıkla sürdürüldüğünü söyledi. Yılbaşı gecelerinde insanların birbirlerine "Neredesiniz, ne yapıyorsunuz?" sorularını yönelttiğini ifade eden Deniz, şehit aileleri olarak bu özel zamanda çatısız evleri olan şehitlikte bulunmayı tercih ettiklerini dile getirdi. Evlatlarıyla, eşleriyle ve babalarıyla birlikte şehitlerin yanında olmayı istediklerini vurgulayan Deniz, bu nedenle yaklaşık altı yıldır her yılbaşı gecesi saat 00.00’da şehitlikte olduklarını kaydetti. Programın amacının yalnızca şehitlerle birlikte olmak değil, aynı zamanda şehitlere duyulan vefa duygusunu her daim canlı tutmak olduğunu anlatan Deniz, bu anlamlı buluşmalarda dualar edilerek yeni yılın şehitlerin manevi huzurunda karşılandığını söyledi. Deniz, etkinliğin her yıl büyüyerek devam eden güzel bir gelenek haline geldiğini dile getirdi.