GENEL - 12 Mart 2020 Perşembe 23:03

Adalet Bakanlığı korona virüse karşı alınan tedbirleri açıkladı

A
A
A
Adalet Bakanlığı korona virüse karşı alınan tedbirleri açıkladı

Adalet Bakanlığı korona virüse karşı alınan tedbirleri içeren bir acil eylem planı hazırladı.

Adalet Bakanlığı korona virüse karşı alınan tedbirleri içeren bir acil eylem planı hazırladı. Eylem planının uygulanması bakanlık bünyesinde kurulan bir komisyon tarafından günlük olarak takip ediliyor.


Adalet Bakanlığı yapılan yazılı açıklamada acil eylem planının, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu ile eşgüdümlü olarak Adalet Bakanlığının bütün birimleri tarafından aşama aşama uygulanacağı belirtildi. Koronavirüs Bilim Kurulu’nun yaptığı değerlendirmeler doğrultusunda güncellenecek olan acil eylem planının ilk aşaması kapsamında Adalet Bakanlığı merkez teşkilatı, bağlı ve ilgili kurumlar bünyesinde uygulanan genel tedbirler şöyle:


“Herhangi bir zorunluluk bulunmadığı müddetçe yurt dışına ziyaretler ve yurt dışından gelen heyet ziyaretlerinin kabulü nisan ayı sonuna kadar iptal edildi.


Bakanlık bünyesinde gerçekleştirilecek toplantı, eğitim, seminer gibi bütün toplu faaliyetler yine nisan ayı sonuna kadar iptal edildi.


Yurt dışından gelen personel, koronavirüs testleri ve ilgili tetkiklerin yapılması için sağlık kurumuna yönlendirilmekte olup personelin yurda giriş yaptığı andan itibaren ilk 14 günü raporlu olarak geçirmesi takip edilmektedir.


Adliyeler, Bakanlık merkez teşkilatı, ilgili kurumlar ve ceza infaz kurumları dahil bütün binalarda, ring ve servis araçlarında dezenfeksiyon ve temizlik işlemleri rutin olarak yapılmakta olup bütün bina girişlerinde dezenfektan aparatları bulundurulmaktadır. Ayrıca hijyen noktasında farkındalığın artırılması amacıyla personele eğitim verilmekte ve vatandaşlara yönelik duyurular yapılmaktadır.


Adalet Bakanlığının acil eylem planının ilk aşaması kapsamında ceza infaz kurumlarında uygulanan tedbirler de kamuoyuna duyuruldu. Bu tedbirler şöyle:


Kuruma ilk kabul işlemleri esnasında hastalık belirtisi gözlemlenen tutuklu ve hükümlüler, hastanelere sevk edilerek, sağlık raporları doğrultusunda ceza infaz kurumlarına kabul edilmektedir.


İlk kabul işlemleri, tutuklu ve hükümlülerin son dönemde yurt dışına gidip gitmediği kolluk marifetiyle tespit edildikten sonra yapılmaktadır.


Yüksek ateş, öksürük gibi rahatsızlıkları gözlemlenen tutuklu ve hükümlülerin, gecikmeksizin hastaneye sevki sağlanmakta, tedavileri tamamlanan ve test sonuçları negatif çıkanlar kuruma kabul edilmektedir. Şu ana kadar ceza infaz kurumlarımızda koronavirüs testi pozitif çıkan tutuklu ve hükümlü bulunmamaktadır.


Hastalık belirtisi gözlemlenmeyen ilk kez kuruma gelen tutuklu ve hükümlüler ise imkanlar dahilinde 14 gün süreyle ayrı bir bölümde tutulmaktadır.


Son dönemde yurt dışına çıkmış olan yabancı ve Türk vatandaşı ziyaretçilerin tutuklu ve hükümlüleri ziyaret etmesine izin verilmemektedir.


Gerekli görüldüğü takdirde açık görüş dahil bütün ziyaretlerin kademeli olarak sınırlandırılması planlanmaktadır.


Bütün ceza infaz kurumları için yeteri kadar ateş ölçer, dezenfektan ve temizlik malzemesi temin edilmiş olup salgın ihtimaline karşı bütün ceza infaz kurumlarında ilk müdahale esnasında gerekli olan tulum, maske, eldiven, gözlük, galoş, bone ve sıhhi önlük ihtiyacı giderilmiştir.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir’in Çocuk Kütüphanesi’nde "23 Nisan" coşkusu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ‘Ağaç yaş iken eğilir’ prensibi ile hayata geçirdiği Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Kocasinan ilçesi Bozantı Caddesi’nde kütüphane ve müzik okulunun yanı sıra oyun alanları, kafeterya ve sinema salonu gibi çeşitli aktivitelerin yer aldığı çok amaçlı Büyükşehir Belediyesi Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkuyla kutlandı. Bu güne özel, kütüphanenin oyun bahçesinde şenlik alanı oluşturularak bütün öğrenci ve velilerin katılımı ile etkinlikler düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Bando takımı ile yapılan açılışın ardından oyun, masal, resim ve müzik alanlarında düzenlenen çeşitli faaliyetlerde öğrenciler doyasıya eğlendi. 23 Nisan Hatıra Panosu oluşturulurken, bahçe oyunlarına minikler coşkuyla katılım sağladı. Rekabet içerisinde gerçekleşen oyunların sürpriz konuğu ise öğrencileri çok mutlu eden palyaço oldu. Palyaçoyla birlikte oynanan balon patlatma ve kuyruk kapmaca oyununda çocuklar gönüllerince eğlendiler. Program sonunda öğrencilere pamuk şeker ikram edilirken, Kütüphane Sorumlusu Özben Topçu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Öncelikle bütün öğrencilerimizin 23 Nisan bayramını kutluyorum. Hafta münasebetiyle çeşitli etkinliklerle bizler de Çocuk Kütüphanemizde bayramımızı kutladık. Bugün sadece 4-8 yaş öğrencilerimiz değil, yediden yetmişe herkes için coşkulu ve eğlenceli bir gün oldu. Büyükşehir Belediyemize ve emeği geçen herkese destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İstanbul TCG Salihreis Fırkateyni 23 Nisan dolayısıyla İstanbul’da ziyarete açıldı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından İstanbul Dolmabahçe açıklarında TCG Salihreis fırkateynini vatandaş ziyaretine açıldı. Gemiyi gezen çocuklar, "İlk kez bir savaş gemisine çıkıyorum. İlk defa bir savaş helikopteri gördüm. Silahlar gördük, daha önce görmediğimiz şeyleri gördük. Çok güzel bir duygu” dedi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla 23 gemi ile 23 liman ziyareti gerçekleştirdi. Gemiler saat 10.00 ile 16.00 arasında vatandaşların ziyaretine açıldı. İstanbul Dolmabahçe açıklarına demirleyen TCG Salihreis fırkateynini ilk kez gezen çocuklar yaşadıklarını sevinci ve heyecan dolu anları anlattı. “Silahları ilk kez gördük, çok güzel bir duygu” Çocuklardan biri, “Şu an geminin içindeyiz. Silahlar gördük, daha önce görmediğimiz şeyleri gördük. İlk kez geldim. Çok güzel bir duygu” dedi. Diğer bir çocuk, “Bu Türkiye’nin en büyük gemilerinden birisi. Ben de ona geldiğim için çok mutluyum. İçinde bir sürü silah var. Birkaç tane pusula da var. Gezerken çok mutluydum” ifadelerini kullandı. “İlk defa bir savaş helikopteri gördüm Veli Zeynep Erkan da, “Bizim için çok müthiş bir deneyimdi. Gemileri hep uzaktan görüyorduk. İçine girerek böyle bir gemiyi gezmek çok güzel bir deneyimdi. İyi ki gelmişiz. İlk kez bir savaş gemisine çıkıyorum. Tamamen spontane gelişen bir durum. Hayatımda ilk defa bir savaş helikopteri gördüm. İzlediğimiz tatbikat videosu da müthişti” şeklinde konuştu. “Mutluyum, çok güzel bir deneyim oldu” Veli Alev Özen ise, “Ben de buraya geldiğim için çok şaşkın ve mutluyum. Çok güzel bir deneyim oldu. Ben Hataylı olduğum için bizim oralara gemiler çok gelir ama hiç merakım olmuyordu. Artık bundan sonra hep merak edeceğim. İnanılmaz güzeldi” diye konuştu.
Bilecik Bozüyük’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Bozüyük’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yıl dönümü coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama töreni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Tören alanına gelen herkese Bozüyük Belediyesi tarafından Türk Bayrağı dağıtıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya yaptı. Çetinkaya tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak bayramın Atatürk tarafından milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek çocuklarımıza bayram olarak hediye edildiğini söyleyerek, “Aziz milletimizin huzur ve refahı Türkiye Cumhuriyeti devletimizin daha da gelişmesi ve kalkınması adına gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızı ülkesi ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, yeniliği ve manevi değerleri ile donanımlı, yerel düşünen evrensel hareket edebilen gençler olarak yetişmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz hedefimiz ve en büyük arzumuzdur” dedi. Programın devamında öğrenciler tarafından şiirler okunarak Saffet Şeker Ortaokulu, İlkokulu ve ana sınıfları ile Bozüyük Anaokulu öğrencileri tarafından özenle hazırlanan çeşitli dans gösterileri ile halk oyunları gösterileri sahnelendi. Tüm gösterilerin beğeni ile izlendiği programda ayrıca İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Tekvando Gösterileri sunuldu. Programda son olarak protokol üyeleri tarafından ilçe genelindeki okullarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyeleri takdim edildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına ilçe Kaymakamı Adem Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Mühimmat Binbaşı Caner Yılmaz, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nur Deniz Arslan, muhtarlar, kurum müdürleri, şehit aileleri ve gaziler, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
İstanbul 23 Nisan, Bağcılar’da coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen bir festivalle coşkuyla kutlanıyor. Bağcılar Meydanı’nda toplanan çocuklar, halk oyunlarından jonglör gösterilerine kadar çok sayıda renkli aktivitelerle doyasıya eğlendi. Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda büyük bir festival hazırladı. Bu özel etkinlikle, çocukların sevgi, barış ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi, onları geleceğe daha umutlu bakmalarının sağlaması amaçlanıyor. Çocuklar yeteneklerini sergilediler Bağcılar Meydanı’nda gerçekleşen özel programda, çocuklar bir araya geldiler. Meydanda kurulan platformda farklı yörelere ait halk oyunları gösterileri, müzik dinletileri, jonglör gösterileri, mehter konseri, tahta bacak, Aşık ile Maşuk gösterisi gibi birçok eğlenceli aktivite yer aldı. Heyecanlı oldukları gözlenen minikler, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadılar. Bayram vesilesiyle sahneye çıkan Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri de yeteneklerini sergilediler. Çocuklar adına var gücümüzle çalışıyoruz Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de bu özel günde çocukları yalnız bırakmadı. Çocukların 23 Nisan Bayramı’nı kutlayan Özdemir, “Türkiye Büyük Milet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümünü kutluyor dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı tebrik ediyorum. 13 milyona yakın genç nüfusumuzla geleceğe yürüyen ülkemiz, Türkiye Yüzyılı hedefiyle tarih yazmaya devam ediyor. Ülkemizdeki bu gelişim sürecinde Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar ailesi olarak bizler de en üst ölçekte katkı sunmaya devam ediyoruz. Belediyemiz, kuruluşundan bu tarafa ilçemizin gençleri ve çocukları için göstermiş olduğu anlayışı daha da kuvvetlendirerek devam ettirmekte. İki yıl önce göreve gelen genç bir belediye başkanı olarak, ‘Çocukların ve gençlerin belediye başkanı olarak görevi yürüteceğim ve onların başkanı olacağım” sözümü 2 yıllık süreç içinde yerine getirdiğimi düşünüyorum. Geleceğe daha donanımlı, daha özgüvenli ve daha sosyal bireylerin yetişmesi adına var gücümüzle Bağcılar’ımızın çocukları ve gençleri adına çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz” dedi. Başarılı öğrenciler ödüllendirildi Konuşmanın ardından Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlkokul ve Ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Meydandaki etkinlikleri izleyen Özdemir, çocuklarla da sohbet etti. Filistin ve Doğu Türkistan bayrağı açtılar Programda sahneye çıkan çocuklar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli çocuklara ve Doğu Türkistan’da zulüm altındaki çocuklara dikkati çekmek amacıyla Filistin ile Doğu Türkistan bayrağı açtı. Çocukları duyarlılıklarından dolayı alkışlayan Özdemir de her zaman mazlum halkların yanında olduklarını dile getirdi. Etkinlikler bir hafta sürecek Festival kapsamında, Bağcılar Meydanı ve dört farklı kültür merkezinde hafta boyunca etkinlikler devam edecek. Bunların arasında özel atölye programları, geliştirici drama ve sanat etkinlikleri, çocuklara özel gösteriler ve yarışmalar yer alacak.