ÇEVRE - 25 Temmuz 2023 Salı 12:46

Ankara’nın en büyük lavanta bahçesi Mamak’ta

A
A
A
Ankara’nın en büyük lavanta bahçesi Mamak’ta

Ziyaretçi akınının yaşandığı Mamak Belediyesi Lavanta Bahçesi, evlenecek çiftlerin nikah töreni için de gözde mekanlar arasına girdi.


Başkentin doğu girişi bu mevsim mis gibi lavanta kokuyor. Mamak’ın Gökçeyurt Mahallesi’nde Mamak Belediyesi tarafından 23 dönümlük arazide kurulan lavanta bahçesinde mor şölen yaşanıyor. Her gün yüzlerce misafiri ağırlayan lavanta bahçesi, kokusu ve görüntüsü ile kendine hayran bırakıyor.


Ziyaretçiler, Mamak Belediyesi Lavanta Bahçesi’nde birbirinden güzel fotoğraflar çektirerek anılarına yeni kareler ekliyor. Lavanta bahçesi, özellikle evlenecek çiftlerin gözde mekanları arasına girdi. Çiftler bu mutlu, özel günlerini mis kokan mor lavantaların arasında ölümsüzleştiriyor.



“Ankara’nın ilk ve en büyük lavanta bahçesine bekliyoruz”


Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Tüm Ankaralı hemşehrilerimizi, Ankara’nın ilk ve en büyük lavanta bahçesine bekliyoruz. Buraya gelmeden buranın güzelliğini anlayamazsınız. Çok güzel bir tesis kurduk sizler için. Lavanta bahçemiz harika” dedi.


Ankara’nın en büyük lavanta bahçesi Mamak’ta

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek Sinop’un Türkeli ilçesinde hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyan Zimari Göleti’nin dip temizliği için harekete geçiliyor. Ayaz Köyü sınırlarında bulunan Zimari Göleti’nde incelemelerde bulunan Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği taleplerin karşılık bulacağını söyledi. İncelemelerin ardından köy halkıyla bir araya gelen Kandemir, göletin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti. Köy sakinleri, göletin dip temizliğinin yapılmasıyla birlikte suyun hem içme suyu hem de tarımsal sulamada kullanılmasını talep ederken, bu taleplerin olumlu karşılandığı belirtildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürlüğü ile temas kurulduğu, teknik açıdan dip temizliğinin mümkün olduğu bilgisinin alındığı aktarıldı. Planlamalar kapsamında, gölet suyunun Ayaz köyü başta olmak üzere çevredeki 9 köye içme suyu olarak verilmesi hedefleniyor. Ayrıca gölet alanında bulunan ağaçların kesilerek, Zimari Göleti’nin uzun vadede sağlıklı ve sürdürülebilir bir içme suyu kaynağına dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Sürecin kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip edileceği bildirildi. İncelemelere Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Asım Can ile Ayaz Köyü Muhtarı Ali Bahadır da katıldı.