POLİTİKA - 15 Ocak 2025 Çarşamba 12:45

Bakan Tekin: "Özel’e tavsiyem danışmanlarının verdiği bilgileri teyit etsin"

A
A
A

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Bakanlık ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı arasında imzalanan protokole eleştirilerine, "Özel’e tavsiyem danışmanlarının verdiği bilgileri bir teyit etsin, onların manipülasyonundan kurtulsun" cevabını verdi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı’na katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı önünde mülakatta elendiklerini iddia eden öğretmenlerin yaptığı eyleme ilişkin, "Bu iddiaların yeri orada bağırmak ve eylem yapmak değil. Hukuki prosedür ile itirazlar değerlendirilir. Değerlendirildikten sonra usulü bellidir, yargıya başvurulur. Mülakatta notları değiştirilen arkadaşlar bu iddialarını ispatlasınlar" ifadesini kullandı.

"Tutanakları nereden buluyorlar da gösteriyorlar bilmiyorum"

Bakan Tekin, "Mülakat dediğimiz şey şudur; mülakat esnasındaki performansa göre notlar verilir. Bazı arkadaşlar düşük, bazı arkadaşlar yüksek alır. Bu notlara göre sıralama yapılır. Sadece KPSS notunun aynısını verecek olsaydık mülakata ihtiyaç yoktu. Adaylar şunu yapıyor: ’Ben KPSS notumdan 2-3 puan daha yüksek aldım ama başka bir ildeki arkadaşım 5 puan fazla aldı.’ Bu gayet doğal bir şey. Mülakatta nasıl değerlendirme yapılacağına dair bir formatımız var. O formata göre jüri üyelerimiz değerlendiriyor. Tutanakları nereden buluyorlar da gösteriyorlar ben bilmiyorum. Mahkemelerimiz kararlarını verirler eğer bahsettikleri gibi sahtecilik iddiası varsa. Eğer yoksa da bunun iddiasını yapan arkadaşlar sonuçlarına katlanır" dedi.

"Okulların ders kitabı için ayrı bir ücret almasını yasakladık"

Tekin, özel okulların velilerden kitap ücreti istemesini geçen hafta yönetmelikle yasakladıklarını hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi:

"Okulların ders kitabı için ayrı bir ücret almasını yasakladık. Yönetmeliğimiz çok açık bir şekilde özel okulların mevcut öğrencilerinin enflasyon artı yüzde 5 zam yapabileceklerini mümkün kılıyor. Biz bu konuda hassasiyetimizi paylaştık. Rakamlar üzerinden kamuoyunda spekülasyon yapılıyor. Bu tür durumlarla karşılaşan arkadaşlarımız il ve ilçe müdürlüklerimize başvururlarsa biz gereğini yaparız. 10 binin üzerinde özel okul var. Bu okullar içerisinde kamuoyunda infial oluşturan yüksek ücret alan okul sayısı çok sınırlı. Bu zamlarla bütün özel okulları zan altında tutmak doğru değil."

"Bankacılık sistemi üzerinden yapılan ödemeleri takip ediyoruz"

Bakan Tekin, kayıt dışı alınan özel okul ücretlerine ilişkin ise, "Özel okullarda velilerden nakit, elden, kayıt dışı ücret talep edenler olabilir. Yönetmeliğe koyduk, elektronik ortamda bankacılık hizmetleri üzerinden yürümesini söyledik. Elektronik ortamda bankacılık sistemi üzerinden yapılan ödemeleri takip ediyoruz" diye konuştu.

"Özel’e tavsiyem danışmanlarının verdiği bilgileri bir teyit etsin"

Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı arasında imzalanan yetişkinlere ilişkin eğitim protokolünü eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bir siyasi partinin genel başkanı bilir bilemez konuşuyor. Ne protokolden haberi var. Protokolden haberi olmadığı gibi çok gereksiz bir siyasi ithamda bulunuyor. ’Yanlamak’ diye bir tabir kullanmış. Ben bunu daha çok şuna bnzettim; yerel seçimlerden önce ’kent oydaşması’ diye birilerine yanaşan siyasi söyleme benzettim. Bizim protokollerimiz hukuk devletine uygun bir şekilde yapılır. Bahsi geçen protokollerimiz okullarımız için değil, Halk Eğitim Merkezleri’ndeki yetişkinlerle alakalıdır. Özel’e tavsiyem danışmanlarının verdiği bilgileri bir teyit etsin, onların manipülasyonundan kurtulsun."

Kaan Taşkın - Kemal Diri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Başkan Elbi’den Yeni Yıla Anlamlı Ziyaretler Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ve Belediye Meclis Üyeleri, yeni yıla görevlerinin başında giren 112 ve Jandarma’yı ziyaret ederken, özel bireyleri de unutmadı. 2026 yılına görevlerinin başında giren Karabiga 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Jandarma ekipleri ziyaret edilerek yeni yılları kutlandı. Gerçekleştirilen ziyarette, vatandaşların sağlık, huzur ve güvenliği için gece gündüz fedakarca görev yapan personele tatlı ikramında bulunuldu. Ziyaretler sırasında konuşan Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, "Karabiga’mızın sağlık, huzur ve güvenliği için büyük bir özveriyle çalışan tüm kardeşlerimize şahsım ve hemşehrilerim adına gönülden teşekkür ediyorum. Görevlerinin başında yeni yıla giren tüm personelimize sağlık, mutluluk ve kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı. Program kapsamında ayrıca Karabiga Özel Bakım Merkezi de ziyaret edildi. Özel bireylerle bir araya gelinerek yeni yıl sevinci paylaşıldı. Samimi anların yaşandığı ziyarette, merkez sakinlerinin yüzlerindeki tebessüm duygusal anlara sahne oldu. Başkan Elbi, "Kardeşlerimizin mutluluğu bizim en kıymetli yeni yıl hediyemizdir. Onların yüzlerindeki gülümseme, yarınlara dair umudumuzu güçlendiriyor" diyerek duygularını dile getirdi. Karabiga’da gerçekleştirilen ziyaretler ile yeni yılın ilk dakikaları birlik, dayanışma ve gönül bağları ile güçlendirildi.