GENEL - 15 Mart 2019 Cuma 14:25

Çankaya Belediyesi’nden gençlere müjde: "Dev Gençlik Merkezi"

A
A
A
Çankaya Belediyesi’nden gençlere müjde: "Dev Gençlik Merkezi"

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen Çankaya Belediyesine Dev Gençlik Merkezi açılacağını duyurdu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen Çankaya Belediyesine Dev Gençlik Merkezi açılacağını duyurdu.


Çankaya Belediyesi yeni dönemdeki en önemli projelerinden biri olan ve 22 bin 600 metrekarelik alanı kapsayan Gençlik Merkezi’nin 24 saat yaşayan, gençlere çok çeşitli imkanlar sunacak sosyal bir alan olacağını açıkladı.


Ümit Gençlik Merkezi, 7 gün 24 saat açık kütüphanesi, bilim, kültür, sanat, edebiyat, yabancı dil, spor, teknoloji, iletişim, üretim, istihdam gibi çok çeşitli alanlarda gençlere hizmet verecek.


Genç kafe istihdam fırsatı sunacak”


100’er kişilik 4 sinema salonu, 250 kişi kapasiteli tiyatro sahnesi, 24 saat açık 1000 kişilik kütüphane, üniversite sınavına hazırlanan gençlere ve tüm gençliğe rehberlik hizmeti verecek Kariyer Merkezi bulunacak. Ayrıca bünyesinde gençlerin yarı zamanlı çalışarak istihdam edileceği Genç Kafe’nin yanı sıra seramik üretim, spor, sanat, dil, edebiyat, basın yayın, teknoloji alanlarında atölye çalışmaları da yer alacak. Gençlerle, alanları bilen üniversite toplulukları ve danışman hocalarla birlikte organize edilecek atölye çalışmaları birçok alanı kapsayacak. Sinema, tiyatro, edebiyat, müzik, resim, seramik, yabancı dil alanlarına ilave olarak spor alanlarında satranç, go, bilardo, masa tenisi, dart, parkur, e-spor gibi birçok alanda faaliyetler yürütülecek. Bu alanlar ayrıca eğitim faaliyetleri ve turnuvalara dönük çalışmaları da kapsayacak.


“Genç kart uygulaması da hayata geçecek”


Genç Kart uygulaması da bu merkezle birlikte yaşama geçecek. Gençler, Merkez’deki hizmetlerden Genç Kartla ücretsiz ve düşük bedellerle faydalanacak. Kafedeki fiyatlar da bütçelerine uygun olacak. Genç Kart ayrıca gençlere kitap, kırtasiye, market, dil ve eğitim kursları gibi birçok alanda indirimler sunacak.


“Projelerle uluslararası vizyon”


50’nin üzerinde bağımsız bölüme sahip Merkezde; gençliğin ulusal, uluslararası gençlik örgütleriyle temasını sağlayacak, öğrenci değişim programına dair çalışmalar yürütülecek ofisin yanında, projelendirme ve girişimcilik ofisi de yer alacak. Proje ve girişimcilik ofisinde, verilecek eğitimlerin yanında farklı fikir ve projelerin geliştirilerek patentinin alınması, Avrupa Birliği, KOSGEB gibi hibe ve destek programlarına dönüşmesi sağlanarak kişisel gelişim ve istihdama olanak sağlanmış olacak.


“AVM’yi gençlik merkezine dönüştüreceğiz”


Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen buradaki yaptığı konuşmada şu ifadeleri kulladı:


“Maltepe’deki AVM’yi gençlik merkezine dönüştüreceğiz. Gençler bizim umudumuz, gençler bizlerin ümidi... O yüzden hizmete açacağımız gençlik merkezimizin adını ‘Ümit’ koyduk. Gençler için yeni bir yaşam alanı oluşturmak adına kuracağımız Gençlik Merkezimiz 24 saat yaşayan bir yer olacak. Merkezde 24 saat açık bin kişilik kütüphanenin yanı sıra 4 sinema salonu, tiyatro sahnesi, meslek kursları atölyeleri, kafeteryalar, spor alanları, sanat atölyeleri yer alacak. Bizler genç nesiller için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.


Genç arkadaşlarımıza yönelik meslek edindirme kurslarıyla istihdam edilmelerine olanak sağlayacağız. Merkez, gençlerin kendini ifade edeceği ve geleceklerini inşa edecekleri profesyonel destek sunulacak bir alan olacak. İnternet hizmeti de kesintisiz ve ücretsiz olarak verilecek. Merkezimizde kurulacak diş ünitesinde de doktorlarımız ücretsiz hizmet verecek.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da eğitimciler kendilerine yönelik şiddete dikkat çekti Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen eğitim sendikaları, eğitimcilere yönelik şiddete dikkat çekti. Merkez Kayapınar ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Türk Eğitim Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri, slogan atarak basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Bürhan, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla silahla vurularak canice katledildiğini belirterek meslektaşlarına Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı dileğinde bulundu. “Okullarda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakaları ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilememesi nedeniyle maalesef had safhaya ulaşmıştır” diyen Bürhan, “Okullarda rehberlik birimleri daha etkin hale gelmeli, rehber öğretmen sayıları artırılmalıdır” dedi. Rabia Sevilay Durukan, Mehmet Aktaş, Ayhan Kökmen, Ceren Damar Şenel, Necmettin Kuyucu, İbrahim Oktugan gibi hayatlarının en verimli döneminde sevdiklerinden, öğrencilerinden koparılan tüm eğitimcileri saygı, rahmet ve özlemle andıklarını ifade eden Bürhan, “Değerli meslektaşlarımız; eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddet aslında geleceğimize sıkılan kurşundur. Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Türk eğitimcileri olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. Eğitimciler, basın açıklamasının ardından dağıldı.
Şırnak Şırnak’ta öğretmenler siyah elbiseler ile eğitimde şiddet olaylarını kınadı Şırnak’ta eğitimciler, İstanbul Eyüpsultan’da bir öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan’ı anarak siyah elbiseli basın açıklaması yaptı. İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan, bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Şırnak’ta görev yapan öğretmenler hayatını kaybeden meslektaşları için protesto kararı aldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan eğitimciler, siyah elbise giyerek şiddet yasasının çıkması için Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmek üzere dilekçe imzaladı. Öğretmenler adına basın açıklamasını Abdullah Çatı okudu. Eğitimcilere yönelik artan şiddet olaylarını protesto etmek ve eğitimde şiddet yasasının çıkması için protesto kararı aldıklarını ifade eden Çatı, “Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek amacı ve şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak, mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Son olarak İstanbul Eyüp Sultan’da bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahlı saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet ailesine ve bütün eğitim camiasına baş sağlığı diliyoruz. Kanayan bir yara haline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk. Ancak ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalınmıştır” dedi. Ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için gereken adımların ivedilikle atılması, eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasasının artık çıkarılması gerektiğini ifade eden Çatı, “Eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası artık çıkarılmalıdır. Öğretmen, memur, hizmetli, şef, şube müdürü demeden tüm eğitim çalışanlarına, kamu görevlilerine yönelen şiddeti bir defa daha Şırnak’tan lanetliyoruz. Bütün çalışanlara yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek caydırıcı olacak, failleri cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına koruma sağlayacak bir yasal düzenlenmenin yapılmasını sağlanası için bu gün iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor, ülke genelinde basın açıklamaları yapıyoruz. İş bırakma eylemi ile eş zamanlı bir hafta sürecek dilekçe kampanyamızı da başlatmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. Yapılan basın açıklamasının ardından eğitimciler Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmek üzere, eğitimde şiddet yasasını önleyecek yasal düzenlemenin yapılması için dilekçeleri imzalayarak sessiz bir şekilde dağıldı.
Şırnak Öğrenci trafik polisi oldu, yayalara yol vermeyen sürücüye ceza kesti Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde Emniyet Müdürlüğü bahçesine trafik pisti kurdu. Trafik polisi olan bir öğrenci, yayalara yol vermeyen bir sürücüye ceza kesti. Şırnak’ta Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine kurulan trafik pistinde, öğrenciler uygulamalı olarak trafik kurallarını öğrendi. Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kurallarını anlattıktan sonra öğrenciler direksiyon başına geçti. Kırmızı ışıkta duran öğrenciler yaya geçitlerine geldikleri zaman ise 40 yıllık şoförler gibi bekleyerek yayalara yol verdi. Trafik polisi olan bir öğrenci yayalara yol vermeyerek yolda hız yapan bir sürücüyü durdurarak ceza keseceğini söyledi. Sürücü ise özür dileyerek bundan sonra bütün trafik kurallarına uyacağına söz verip, ceza yemekten kurtuldu. Programda gazetecilere açıklamalarda bulunan trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Osman Akçay, “Şırnak olarak, 4-10 Mayıs Trafik Haftası nedeniyle ilkokul öğrencilerimizi, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğümüze getiriyoruz. Burada öğrencilerimize trafik pistimizde hem araç kullanmayı öğretiyoruz hem trafik kurallarına uymayı öğretiyoruz. Burada bazı öğrencilerimize trafik polisi olarak, bazı öğrencilerimize sürücü olarak, bazı öğrencilerimize yaya olarak görevler veriyoruz. Böylelikle trafik kurallarına daha çocuk yaştan itibaren vatandaşlarımızın uymalarını sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımız bizim canlarımız, onların arka koltukta oturmaları çok önemli. Mutlaka çocuk bağlama sistemlerini kullanmak gerekiyor. Özellikle 150 santimetrenin altındaki çocukların mutlaka arkada oturması lazım. 36 kilogramın altındaki çocukların arkada oturması lazım. Yine 12 yaşın altındaki çocuklarımızın mutlaka arka koltukta oturması lazım. Çocuklarımızın yanında trafik kurallarını ihlal etmemesi lazım anne ve babaların. Çünkü çocuklarımız anne ve babalarını görerek davranış değişikliklerine gidiyorlar. Anne baba emniyet kemerini takmazsa o çocuğumuz da ileride emniyet kemerini takmayan biri olabilir. O yüzden çocuklarımız varken trafik kurallarına daha da dikkat etmemiz lazım. Çocuklarımız karşıdan karşıya geçerken bunlara mutlaka öncelik vermemiz lazım. Çocuklarımızın araçların önünden arkasından aniden çıkabileceklerini her zaman aklımızda tutmamız lazım. Her yıl binlerce insanımız hayatını yitiriyor. Yüz binin üzerinde insanımız maalesef yaralanıyor. Giden canlar bizim canlarımız. Daha dikkatli olmamız, hepimizin trafik kurallarına uymamız lazım. Mutlaka uymayanları da uyarmamız lazım” dedi. Etkinlikler kapsamında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesine getirilen Fatih İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencilerinden Muazzez Üstün ise, “Trafik kurallarını ve trafik kurallarına nasıl uyacağımızı ve yaya geçidine nasıl uyacağımızı öğrettiler. Emniyet Müdürlüğümüze çok teşekkür ederim” diye konuştu. 3’üncü sınıf öğrencilerinden Arin Ecrin Kılıç da, “Araba sürdük, trafik kurallarını öğrendik. Kırmızı ışıkta nasıl duracağımızı, yaya geçitlerinde nasıl duracağımızı öğrendik. Emniyet Müdürümüze ve emniyetimize çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Siirt Siirt’te şeyh Muhammed Kazım Aydın’ı anma etkinlikleri düzenlendi Siirt’te mutasavvıf şeyh El-Hazin’in torunu şeyh Muhammed Kazım’ı anma etkinliklerinin 29.’su düzenlendi. Çal Mahallesi’ndeki Şeyh Muhammed Kazım adına yaptırılan türbede düzenlenen etkinliğe, il ve il dışından gelen çok sayıda vatandaş katıldı. Şeyh Muhammed Kazım’ın bölgenin en önemli alimlerinden biri olduğunu belirten oğlu şeyh Muiniddin Aydın, "Alemilerin tacı olan şeyh Muhammed Kazım’ı anma günü olarak bugün toplanmış bulunuyoruz. Malumunuz şeyhimiz, büyük üstat büyük mutasavvıf şeyh Muhammed Kazım’ın yolu ilim yoludur, takva yolu ve hilim yoludur. Allah bizleri o yoldan ayırmasın inşallah. Hele ki bölgemiz huzurun ve sükunetin çok muhtaç olduğu bir bölgedir. İnşallah onun görüşleri etrafında huzur içinde yaşarız. Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin inşallah. Buraya her taraftan gelen Istanbul’dan ve Türkiye’nin her yerinden gelen kardeşlerimize de teşekkür ederiz. Allah hayırlarını kabul eylesin. Cenabı Allah hepinize sıhhat afiyet versin diyoruz inşallah” dedi. Etkinlik, cuma namazının ardından türbe ziyaretiyle başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından şeyh Muhammed Kazım’ın oğlu şeyh Muiniddin Aydın tarafından dua edildi. Gelen davetliler için çadırlar kurulurken, büyük kazanlarda pişirilen yemeklerin ikram edilmesiyle etkinlikler sona erdi. Anma etkinliğine, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Emrullah Büyük, Siirt Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, çevre illerin önde gelen kanaat önderleri, il dışından ve Siirt’ten çok sayıda misafir ve davetli katıldı.
Şırnak Öğretmenler siyah kıyafetler ile eğitimde şiddet olaylarını kınadı Şırnak’ta eğitimciler, İstanbul Eyüp Sultan’da bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan siyah elbiseli basın açıklaması yaptı. İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan, bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Şırnak’ta görev yapan öğretmenler hayatını kaybeden meslektaşları için protesto kararı aldı. Cumhuriyet Meydanında toplanan eğitimciler, siyah elbise giyerek şiddet yasasının çıkması için Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilmek üzere dilekçe imzaladı. Öğretmenler adına basın açıklamasını Abdullah Çatı okudu. Eğitim çalışanlara yönelik artan şiddet olaylarını protesto etmek ve eğitimde şiddet yasasının çıkması için protesto kararı aldıklarını ifade eden Çatı, “Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek amacı ve şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak, mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Son olarak İstanbul Eyüp Sultan’da bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahlı saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet ailesine ve bütün eğitim camiasına baş sağlığı diliyoruz. Kanayan bir yara haline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk. Ancak, ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalınmıştır” dedi. Ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için gereken adımların ivedilikle atılması, eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasasının artık çıkarılması gerektiğini ifade eden Çatı; “Eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası artık çıkarılmalıdır. Öğretmen, memur, hizmetli, şef, şube müdürü demeden tüm eğitim çalışanlarına, kamu görevlilerine yönelen şiddeti bir defa daha Şırnak’tan lanetliyoruz. Bütün çalışanlara yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek caydırıcı olacak, failleri cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına koruma sağlayacak bir yasal düzenlenmenin yapılmasını sağlanası için bu gün iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor, ülke genelinde basın açıklamaları yapıyoruz. İş bırakma eylemi ile eş zamanlı bir hafta sürecek dilekçe kampanyamızı da başlatmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. Yapılan basın açıklamasının ardından eğitimciler Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmek üzere, eğitimde şiddet yasasını önleyecek yasal düzenlemesinin yapılması için dilekçeleri imzalayarak sessiz bir şekilde dağıldı.