GÜNDEM - 08 Mayıs 2025 Perşembe 17:35

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Hindistan’ın Pakistan’a yaptığı bu kışkırtıcı saldırısını kınıyoruz"

A
A
A
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Hindistan’ın Pakistan’a yaptığı bu kışkırtıcı saldırısını kınıyoruz"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Hindistan’ın Pakistan’a gece yarısında, masum sivillere, yerleşim yerlerine, camilere, aynı zamanda bölgenin ve dünyanın barışına karşı yapmış olduğu bu kışkırtıcı saldırısını kınıyoruz" dedi.


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ukrayna’nın Ankara Maslahatgüzarı Oleksii Chernyshev ve Müsteşar Denys Zolotarov’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki makamında kabul etti. Kabul sonrasında konuşma yapan Topçu, "Sayın Maslahatgüzar, Sayın Müsteşar, nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum, milletimizin evine hoş geldiniz. Türkiye; Ukrayna’nın Kırım dahil toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını ve egemenliğini destekliyor ve adil, kalıcı bir barışın sağlamasını temin için gayret ve çabasını en üst düzeyde savunuyor. İki komşu ülke ile bölgenin ve dünyanın büyük zararına olan bu savaşın barışla neticelenmesi içinde gereken desteği vermeye hazır olduğunu her mecrada Türk Samimiyeti ile ifade ediyor" dedi.


Hindistan’ın, Pakistan’a yaptığı saldırıyla ilgili Topçu, "Hindistan’ın Pakistan’a gece yarısında, masum sivillere, yerleşim yerlerine, camilere, aynı zamanda bölgenin ve dünyanın barışına karşı yapmış olduğu bu kışkırtıcı saldırısını kınıyoruz. Türkiye; Pakistan’ın, 22 Nisan’da gerçekleştirilen terör saldırısının araştırılması ve mevcut durum ile ilgili, barışı isteyen itidalli, sabırlı politikasını destekliyor. Şehit olan kardeşlerimize Cenab-ı Haktan rahmet, yaralılara acil şifalar, kardeş Pakistan halkına sabır ve başsağlığı diliyoruz" dedi.


Ukrayna’nın Ankara Maslahatgüzarı Oleksii Chernyshev ise, "Sizinle burada olmak ve meselelerimizi görüşmek bizi son derece memnun ediyor. Kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Kırım Tatar halkının 1944 sürgününün 81. yıldönümünü Ukrayna Büyükelçiliğinde anacağız. Sizin bu etkinlikte konuşmacı olmanızı diliyoruz. Teşrif ederseniz çok seviniriz. Bu vesile 2014 Kırımın Rusya tarafından işgalinden bugüne Ukrayna Halkına ve Devletine yapılan destekler için Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk Halkına çok teşekkür ediyoruz. Hindistan ve Pakistan anlaşmazlığının ve tabii ki Ukrayna da ki savaşın ve işgalin bir an önce bölgemiz ve tüm insanlığın geleceği için barışla neticelenmesini diliyoruz" diye konuştu.


Görüşme hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile birlikte sona erdi.



Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Hindistan’ın Pakistan’a yaptığı bu kışkırtıcı saldırısını kınıyoruz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.