ASAYİŞ - 11 Haziran 2024 Salı 13:15

DEM Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu tutuklandı

A
A
A
DEM Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu tutuklandı

Ankara’da bir kişiyi silahla yaralamaktan aranan DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık, ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çankaya ilçesi Ayrancı Mahallesi Hoşdere Caddesi’nde çıkan tartışma sonucu M.K’nin silahla yaralandığı ihbarı üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan araştırma sonucunda, M.K’yi silahla vurarak olay yerinden kaçan kişinin DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık olduğu belirlendi.

Ardından olay anında kullandığı silahla teslim olan Sakık, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren Sakık, ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cenk Sakık’ın amcası Şemdin Sakık, 1993 yılında Bingöl’de PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda 33 askerin şehit olduğu operasyonda emri veren kişiydi.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 43 ilde PKK/KCK’ya yönelik “Gürz-39” ve “Gürz-40” operasyonlarında 240 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 43 ilde PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen ve son iki haftadır devam eden “Gürz-39” ve Gürz-40” operasyonları ile 240 terör örgütü mensubu şüphelisinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda; İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarınca; Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bolu, Burdur, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat, Afyonkarahisar, Ağrı, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Manisa, Muğla, Osmaniye ve Ordu olmak üzere 43 ilde terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik “Gürz-39” ve “Gürz-40” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlar sonucu 240 şüpheli yakalanırken şüphelilerin; PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri, terör örgütünün gençlik ve ideolojik yapılanmaları içerisinde bulundukları, örgüte finans sağladıkları ve sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edildi. Ayrıca operasyonlarda; haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olanlar da yakalandı. Operasyonlar sonucu; ruhsatsız tabancalar, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.