GÜNDEM - 21 Mayıs 2026 Perşembe 16:52

HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Sert: "Sumud aktivistlerinin İsrail güçlerince alıkonulmasını protesto ediyoruz"

A
A
A
HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Sert: "Sumud aktivistlerinin İsrail güçlerince alıkonulmasını protesto ediyoruz"

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkan Vekili Devlet Sert, Küresel Sumud Filosu’nun alıkonulması hakkında, "HAK-İŞ Teşkilatı olarak umudun seferi olan Sumud aktivistlerinin İsrail güçlerince uluslararası sularda hukuksuz şekilde alıkonulmasını, fiziksel ve psikolojik işkenceler edilmesini, hapishanelere gönderilmesini protesto ediyoruz" dedi.


HAK-İŞ, Küresel Sumud Filosu’nda yer alan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Zengin ile alıkonulan tüm aktivistlerin serbest bırakılması üzerine ABD Ankara Büyükelçiliği önünde eylem düzenlendi. Burada açıklamalarda bulunan HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Devlet Sert, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal eden uygulamalarına tepki gösterdi ve aktivistlerin güvenli şekilde ülkelerine dönmelerinin talep etti. İsrail’in hukuksuzluğuna bir yenisini daha eklediği belirten Sert; Genel Başkan Arslan ve Genel Sekreter Yardımcısı Zengin’in daima yanında olacaklarını sözlerine ekledi.



"Sumud aktivistlerinin İsrail güçlerince alıkonulmasını protesto ediyoruz"


İsrail’in, Küresel Sumud Filosu’nu hukuka aykırı bir şekilde ele geçirdiğini belirten Sert, "Kudüs davasını sırtlayan Filistin halkına kesilen cezaların en büyüğü Gazze’de yaşanan katliamdır. Gazze halkı, ümmetin namusu sayılan Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıktığı için, yeryüzünün en barbar katliamına maruz kalmıştır. 2 gündür HAK-İŞ Teşkilatı olarak umudun seferi olan Sumud aktivistlerinin İsrail güçlerince uluslararası sularda hukuksuz şekilde alıkonulmasını, fiziksel ve psikolojik işkenceler edilmesini, hapishanelere gönderilmesini protesto ediyoruz" diye konuştu.



"Devletimizin başından beri olayları titizlikle takibi bizleri elbette gururlandırıyor"


Genel Başkan Arslan’ın da bu filoda yer aldığını dile getiren Sert, "Ömrünü, Kudüs ve Filistin davasına adamış Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Mahmut Arslan da bu aktivistlerden birisi. Büyük ve güçlü devletimizin başından beri olayları titizlikle takibi bizleri gururlandırıyor. Dün hepimiz psikolojik ve fiziksel şiddet içeren işkencelerin görüntüleri gördük. Bu görüntülerdeki Siyonist Bakan Ben Gvir, yere yatırdıkları Sumud aktivistlerine ‘İsrail’e hoş geldiniz’ diyor. Kendi ülkesinin dahi kabul etmediği, içlerine sindiremedikleri bu görüntüleri biz hiç kabul etmiyoruz. Biz sizi ve Siyonizm’in hiçbir temsilcisini kabul etmiyoruz. Yüzyıllardır Filistin toprağı olan o topraklara İsrail toprağı diyemezsin" şeklinde konuştu.



"ABD’nin dış yardımlarının en büyük hamisi İsrail ve Yahudi lobisi"


Sert, İsrail ve ABD’nin ortaklaşa birçok hukuksuzluk oluşturduklarını ifade ederek, "Ey Amerika. Gazzeli çocuklara ekmek götüren, ilaç götüren ve umut götüren Sumud filosuna uluslararası sularda saldıran İsrail’e söyleyeceğiniz bir şey var mı? Ama söylemezsiniz. Niye biliyor musunuz? Çünkü ABD’nin dış yardımlarının en büyük hamisi İsrail ve Yahudi lobisi. Sözde İsrail Devleti’ni ilk tanıyan ülke de ABD’dir" ifadelerine yer verdi.



HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Sert: "Sumud aktivistlerinin İsrail güçlerince alıkonulmasını protesto ediyoruz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayserispor, FIFA ve UEFA’ya gidecek Trendyol Süper Lig’den bir alt lige düşen Kayserispor Kulübü; Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ligleri tescil etmesinin ardından FIFA ve UEFA’ya başvuruda bulunacağını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada; TFF’nin tüm teamülleri hiçe sayarak ligleri acele şekilde tescil ettiğini ve yaşanan gelişmeleri UEFA ve FIFA’ya bilgilendirme yapacaklarını açıkladı. Kulüp tarafından yapılan açıklamada; "Kulübümüz için adalet ve eşitlik, rekabet kavramını ayakta tutan iki temel sütundur. Bu iki unsurdan birinin dahi eksikliği futbolun özünü ve sportif rekabetin meşruiyetini ortadan kaldırmaktadır. Kulübümüz; adil ve eşit rekabet anlayışının tesis edilmediği bir ortamda sahada oynanan oyunun sportif gerçeklik taşımadığının altını bir kez daha çizmektedir. Kamuoyunun da yakından takip ettiği süreçte üzülerek ifade etmek isteriz ki; kulübümüzün dile getirdiği ve ülkemizin dört bir yanından destek gören ’adil ve eşit rekabet ortamının sağlanması’ yönündeki çağrılar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dikkate alınmamış, aksine tüm teamülleri hiçe sayan bir yaklaşımla ligler acele şekilde tescil edilmiştir. Oysa futbolun düzenleyici ve denetleyici kurumu olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun, adil ve eşit rekabet talebine vereceği karşılık bu olmamalıdır. Bu nedenle kulübümüz, ülkemizde yaşanan gelişmeler hakkında FIFA ve UEFA nezdinde bilgilendirme yapmayı zorunlu görmüştür. Adil ve eşit rekabet ortamı futbolun vazgeçilmez bir unsurudur. Futbolu milyonlar için anlamlı ve değerli kılan yegane unsur, her takımın kazanma ihtimalini yalnızca sahada ortaya konan mücadeleye dayanmasıdır. Bu ilkenin ortadan kalktığı yerde futbolun ruhundan ve gerçek bir sportif rekabetten söz etmek mümkün değildir" ifadelerine yer verildi.
Hatay HATSU,Dörtyol’u asbestli borulardan kurtarıyor Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU Genel Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde yürüttüğü altyapı çalışmaları kapsamında 250 kilometrelik içme suyu hattının 177 kilometresini tamamladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki HATSU, "Güçlü Altyapı, Güçlü Hatay" anlayışıyla il genelindeki altyapı yatırımlarını sürdürüyor. Dörtyol ilçesinde içme suyu altyapısını modernize etmek amacıyla yürütülen proje kapsamında Numuneevler, Kışlalar, Yeşil, Sanayi, Ocaklı ve Çaylı mahallelerinde çalışmalar devam ediyor. HATSU yetkilileri, toplam 250 kilometrelik içme suyu altyapı hattının 177 kilometresinin tamamlandığını, projede yaklaşık yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlandığını bildirdi. Proje kapsamında ilçede toplam 10 bin 500 abone bağlantısının yapılmasının hedeflendiği belirtilirken, bugüne kadar 6 bin 100 abone bağlantısının tamamlandığı ifade edildi. Çalışmaların özellikle Yeşil, Ocaklı ve Çaylı mahallelerinde yoğun şekilde sürdüğü kaydedildi. HATSU yetkilileri, ilçedeki mevcut altyapının yaklaşık 40-50 yıllık asbest borulardan oluştuğunu ve bu nedenle ciddi su kayıp-kaçaklarının yaşandığını belirtti. Yetkililer, eskiyen hatlar nedeniyle su kayıp-kaçak oranının yüzde 70’lere ulaştığını, yenileme çalışmalarıyla birlikte bu kayıpların önüne geçilmesinin amaçlandığını aktardı. Çalışmalar kapsamında isale hattına 700 milimetre çapında ve yaklaşık 150 yıl kullanım ömrüne sahip düktil borular döşendiği, şebeke hatlarında ise modern polietilen boruların kullanıldığı bildirildi. Yetkililer, modern altyapı yatırımları sayesinde su kayıplarının azalacağını, içme suyu iletim kapasitesinin güçleneceğini ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulacağını ifade etti.