ASAYİŞ - 15 Nisan 2025 Salı 11:42

İnşaatta iki stajyerin hayatını kaybettiği davaya devam edildi

A
A
A
İnşaatta iki stajyerin hayatını kaybettiği davaya devam edildi

Ankara’da inşaattaki perde kalıpların devrilmesi sonucu stajyerler Emre Çetin ile Taha Öztürk’ün hayatını kaybettiği olaya ilişkin 5 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.


Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Alpcan Ergüven, İnan Yücel, Emrah Akyol, Bayram Yüksel ile taraf avukatları hazır bulunurken, sanık Sinan Kar duruşmada yer almadı. Mahkeme başkanı dosyaya bilirkişi raporunun gelmediğini belirtti. Yaşanan olayda hayatını kaybeden Emre Çetin’in babası İsmail Çetin, duruşmada söz alarak, "Olay günü çekilen fotoğrafı heyete sorduk. Yavrularımız toprak altında biz acı çekerek gelip gidiyoruz. Sanıklar işinde gücünde, biz evraklarla uğraşıyoruz. Bizim yaşadığımız acıyı Allah sanıklara yaşatmadan canlarını almasın" dedi.


Söz alan müşteki Taha Öztürk’ün babası Zeki Öztürk ise olayın üzerinden 974 gün geçtiğini belirterek, "Adaletin bu kadar gecikmesi aklımıza başka şeyler getiriyor. Ama biz gerçeğin ortaya çıkmasını istiyoruz, oradaki yetkililerin ihmali yüzünden bizim iki yavrumuz toprak altında. Yargılamanın bir an önce sonuçlandırılarak sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum" ifadelerinde bulundu.


Müşteki avukatları bilirkişi raporunun çok fazla geciktiğini belirterek, bir an önce raporun hazırlanmasını talep etti. Sanıklar ise önceki ifadelerini tekrarladıklarını beyan etti.


Sanık, müşteki ve avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, bilirkişi listesinden seçilecek A sınıfı iş güvenliği uzmanı, bir ceza hukukçusu, inşaat mühendisliği bölümünden bir akademisyen bilirkişiye dosyanın tevdiiyle birlikte suça konu olayda sorumlulukların tespiti için rapor hazırlanmasına hükmetti. Sanıkların mevcut hallerinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı 9 Eylül’e erteledi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldak’ta 2 Ocak günü okullar tatil edildi Zonguldak Valiliği, il genelinde devam eden olumsuz hava şartları ve meteorolojik veriler ışığında beklenen don tehlikesi nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu imzasıyla yayımlanan karara göre; 2 Ocak 2026 Cuma günü, il genelindeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel kreşler, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri ve rehabilitasyon merkezleri tatil edildi. Karar kapsamında kamuda çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacak. Ayrıca, sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre çalışan birimler hariç olmak üzere; kreş ve anaokuluna giden çocuğu bulunan kadın kamu personeli de izinli sayılacak. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimiz genelinde etkisini sürdüren olumsuz hava şartları ve sabah saatlerinde oluşacak don tehlikelerine karşı, meteorolojik tahminler doğrultusunda vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın güvenliği için bazı tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda; 2 Ocak 2026 Cuma günü ilimizdeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulüpleri ve rehabilitasyon merkezleri; İl düzeyinde planlamış her türlü hizmet içi eğitim ve e-sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek olan tüm e-sınav faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca; kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personel (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birimler tarafından değerlendirilecektir), malûl, engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını önemle rica ederim.’