ASAYİŞ - 18 Nisan 2026 Cumartesi 15:33

Karaman ve Tokat’ta tefecilere yönelik operasyonda 56 gözaltı

A
A
A
Karaman ve Tokat’ta tefecilere yönelik operasyonda 56 gözaltı

İçişleri Bakanlığı, Karaman ve Tokat’ta jandarma ekiplerince tefecilere yönelik icra edilen operasyonda 56 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.


İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde; Karaman ve Tokat İl Jandarma Komutanlıklarınca, tefecilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 56 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin; 25’i tutuklandı. 8’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; vatandaşlarımızı yüksek faizle borçlandırarak baskı altına aldıkları, teminat olarak boş veya yüksek meblağlı çek ve senet imzalattıkları, ödeme yapamayan vatandaşlarımıza ait mal varlıklarını tehdit ve baskıyla devraldıkları tespit edildi" ifadeleri yer aldı.


(ALİ-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl 12 Bingölspor kupayı evinde kaldırıldı TFF 3. Lig 2. Grup şampiyonu olan 12 Bingölspor, kupasını ligin son maçında kendi sahasında kaldırdı. Sezonu zirvede tamamlayarak şampiyonluğa ulaşan 12 Bingölspor, son hafta maçının öncesinde düzenlenen törenle kupasına kavuştu. Kupa töreninde futbolcular ve taraftarlar şampiyonluğu doyasıya yaşadı. Kutlama programına Bingöl Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan da katıldı. Protokol üyeleri futbolcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Öte yandan 12 Bingölspor kulüp yönetimi, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullarda yaşanan olaylardan dolayı portatif tribünü öğretmenler ve öğrencilere ayırdı. Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan yaptığı açıklamada, yaşanan acı olaylar nedeniyle şampiyonluk kutlamalarını sınırlı tuttuklarını belirterek, "Ülkemizde yaşananlardan dolayı farkındalık oluşturmak istedik. Anneler ağlarken bizler sevinemedik. Bu nedenle kutlamaları iptal ettik. Bugün öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için tribün ayırdık, onlara atkı ve bayrak hediye ettik. Bir nebze de olsa onların acısını paylaşmak istedik" dedi. 30 yıl sonra gelen 3. lig şampiyonluğun önemine de değinen Özturan, "Bugünlere gelerek ikinci kupamızı kazandık. Bu başarıyı tüm Bingöl’e armağan ediyorum. Fakat 30 yıl sonra bu kupa gelmişken tribünlerin dolu olması gerekirdi. Buna rağmen herkese teşekkür ediyorum, emeğim herkese helal olsun" diye konuştu.
Bursa İYİ Parti Bursa’da istifa dalgası: İlçelerde peş peşe ayrılıklar Bursa’da İYİ Parti teşkilatında yaşanan istifa ve görevden alma süreci, parti içindeki tartışmaları daha da büyüttü. Osmangazi ve Mudanya ilçe başkanlarının görevden alınmasıyla başlayan süreçte, Nilüfer başta olmak üzere Mustafakemalpaşa, Orhaneli ve Büyükorhan’da da ilçe başkanları ve yönetimler görevlerinden ayrıldıklarını açıkladı. Nilüfer İlçe Başkanı Osman Çalışkan, yaşanan sürecin teşkilat iradesine açık bir müdahale olduğunu savundu. İlçe başkanlarının görevden el çektirilmesine karşı çıktıklarını belirten Çalışkan, parti tabanında uzun süredir rahatsızlık bulunduğunu dile getirdi. Çalışkan, il yönetimi sürecinde yaşanan tartışmalara da değinerek, bazı teşkilatlara yönelik baskı ve mobbing uygulandığını öne sürdü. "Uyumsuzluk denilerek yapılanların aslında biat etmeyenleri tasfiye etme çabası olduğunu düşünüyoruz" diyen Çalışkan, görevden almaların parti içi demokrasiye zarar verdiğini ifade etti. "Seçimle gelen seçimle gider" Görevden alma kararlarının gerekçesiz olduğunu savunan Çalışkan, "Seçimle gelenin seçimle gitmesi gerekir. Bu anlayıştan uzaklaşıldığını görüyoruz" ifadelerini kullandı. Sürecin teşkilatlarda güven kaybına yol açtığını belirten Çalışkan, sağlıklı bir çalışma ortamının kalmadığını söyledi. "Sen kaybedeceğin seçime girme" iddiası İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Hüseyin Bozkurt Kaplan da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Seçim süreci öncesinde vekilinin kendisine "Kaybedeceğin seçime girme" dediğini öne süren Kaplan, bu yaklaşımın parti içi demokrasiyle eşleşmediğini ifade eden Kaplan, "Bir teşkilat başkanına ‘aday olma’ demek, karşısında duracağını ilan etmektir" diyerek yaşanan sürece tepki gösterdi. Kaplan, yaşananların kişisel değil, teşkilat iradesine yönelik olduğunu savundu. "Baskıyla görevden alındık" iddiası İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı Ersin Erdönmez ise görevden alma sürecine ilişkin çarpıcı iddialar ortaya attı. Ankara’da yapılan görüşmelerde kendisine "uyumsuzluk" gerekçesi sunulduğunu belirten Erdönmez, bu kararın siyasi tercihlerine dayandığını öne sürdü. Erdönmez, bazı yöneticilerin kendi adaylarını desteklemeyen ilçe başkanlarına baskı yaptığını iddia ederek, "Bu bir hak arayışıdır. Uyumsuzluk bahanesi gerçeği yansıtmıyor" dedi. Toplu istifa kararı Yaşanan gelişmelerin ardından bir araya gelen ilçe başkanları, ortak karar alarak görevlerinden ayrıldıklarını duyurdu. Nilüfer İlçe Başkanı Osman Çalışkan ile birlikte Mustafakemalpaşa, Orhaneli ve Büyükorhan ilçe başkanlarının da istifa ettiği belirtildi. Teşkilatlarda yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler, Bursa’da parti yapılanmasının nasıl şekilleneceğine çevrildi.