GÜNDEM - 16 Nisan 2024 Salı 17:55

Kızılcahamam’ın en genç muhtarı 22 yaşındaki Hüseyin Ünsal görevine başladı

A
A
A
Kızılcahamam’ın en genç muhtarı 22 yaşındaki Hüseyin Ünsal görevine başladı

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi Yıldırım Özen Mahallesi’nde muhtar seçilen 22 yaşındaki


Hüseyin Ünsal, Kızılcahamam’ın en genç muhtarı oldu.


Kızılcahamam mahalleleri arasında en genç muhtar olan Hüseyin Ünsal bugün mazbatasını alarak mutluluğunu mahalle halkıyla paylaştı. Yıldırım Ören Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ünsal yaptığı açıklamada, “2002 Altındağ doğumluyum Kızılcahamam Yıldırım Ören Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. İlk orta lise tahsilimi Kızılcahamam’da tamamladım. Askerlik görevimi yaptıktan sonra Yıldırım Özen Mahallesi’nde Hayvancılık yaparak geçimimi sağlamaktayım bekarım. Mahalle halkımıza ve bizleri göreve laik gören seçmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Mahallemiz için elimizden gelen ne varsa ayrım yapmadan hizmet için çalışacağım görevimizin bilincinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. İlçemizde de en genç muhtar olmanın da gururunu yaşamaktayım. Bu düşüncelerle tekrar beni bu göreve layık gören köylülerime teşekkürü bir borç bilir hepinizden Allah razı olsun” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MSKÜ’de eğlenceli deneyim: Yörük Türkmen kültürü öğretildi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında Kültürel Miras Aktarımı Çerçevesinde Yörük Türkmen Kültürü Eğitimi, 24-26 Nisan 2025 tarihlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde gerçekleştirildi. Yürütücülüğünü Yörük Türkmen Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Aslı Çandarlı’nın yaptığı projede, 7 farklı üniversiteden farklı uzmanlık alanlarındaki 12 akademisyen eğitmen olarak yer aldı. Disiplinlerarası bir bakış açısıyla Yörük Türkmen Kültürünün bir bütün halinde ele alındığı üç günlük eğitim süresince katılımcılar teorik ve uygulamalı bilgiler edindi. Saha inceleme gezileri ve atölye çalışmalarıyla zenginleştirilen eğitimde, MSKÜ öğrencilerinden Hakan Kaya ve Mustafa Yavaş da proje yürütme ekibinde yer aldı. Ayrıca, MSKÜ Edebiyat Fakültesi Dekanlığı öncülüğünde yapılan eğitim; Muğla Sıtkı Koçman Vakfı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü ve Muğla Yörük Obaları Derneği iş birliğinde gerçekleşti. Dr. Öğretim Üyesi Aslı Çandarlı, eğitime ilişkin şunları söyledi: "Önemli bir kültürel miras olan Yörük Türkmen kültürünün bilimsel çerçevede bütüncül bir bakış açısıyla ele alındığı eğitimde, bu kültürün aktarılarak korunması ve katılımcılara farklı bakış açıları sunma amacıyla hareket ettik. Teorik bilginin uygulamalı atölye çalışmalarıyla deneyimlenebilmesine özen gösterdik. Değerli akademisyen ve alan uzmanlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz eğitim programımızın alanında bir ilk olması, bizim için ayrı bir mutluluk ve gurur vesilesi. Projemizin yeni bilimsel çalışmalara ilham olmasını diliyorum. Emeği geçen ve tüm paydaş kurumlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum."
Denizli Çameli’nde yöresel ekmek fırınının temeli törenle atıldı Çameli Belediyesinin vatandaşlara kaliteli ve sağlıklı ekmek sunma amacıyla yaptıracağı yöresel ekmek fırınının temel atma töreninde konuşan Başkan Cengiz Arslan, "Hedefimiz bu yıl içinde ilk ekmeğimizi çıkarıp hep birlikte kurdele kesmek. Çameli Belediyesi olarak, vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunma yolunda bu önemli projeyi hayata geçirdiğimiz için gururluyuz" dedi. Çameli Belediyesi, vatandaşları için çalışmalarını hız kesmeden devam ediyor. Çameli halkının kaliteli ve sağlıklı ekmek sunma amacıyla yapılacak olan yeni fırının temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, hedefin bu yıl içinde ilk ekmeği çıkarıp hep birlikte kurdele kesmek olduğunu belirtti. Başkan Arslan aynı zamanda fırının ilk etapta satışlarının fırın arkasındaki ofisten yapılacağı daha sonra ise pazaryerleri ve köylerde servis yapılacağı konusunda planlandığını açıkladı. "Amacımız, halkımıza bayatlamayan, kaliteli ve sağlıklı ekmek sunmak" Çameli olarak önemli bir adım atıldığını ve amacın Çameli halkına, bayatlamayan, kaliteli ve sağlıklı ekmek sunmak olduğunu belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "İlçemizde kaliteli ekmek üretmek için önemli bir adım daha atıyoruz. Amacımız, halkımıza bayatlamayan, kaliteli ve sağlıklı ekmek sunmak. Bu fırın, ilçemizdeki ekmek ihtiyacını karşılayacak ve biz de özel sektörden beklediğimiz kaliteli hizmeti kendi fırınımızda vatandaşlarımıza sunacağız. Birinci amacımız ve tek hedefimiz kaliteli ekmek çıkartmak. Ekmek fiyatları konusunda ise Denizli Fırıncılar Odası ile birlikte istişareli bir şekilde işbirliği yaparak fiyatları belirleyeceğiz" dedi. "Fırının inşaatı, yaklaşık 5 milyon TL’ye, tefrişat ve makinelerle birlikte 10 milyon TL’lik yatırımla tamamlanacaktır" Hem kara fırın hem doğal gazlı hem de elektrikli ısıtmalı fırınlarla üretimin yapılacağını ve fırın inşaatının maliyetini dile getiren Başkan Arslan, "Fırının inşaatı yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacaktır. Tefrişat ve makinelerle birlikte toplamda 10 milyon TL’lik bir yatırımla tamamlanacaktır. Ayrıca yeni fırın ile üreteceğimiz ekmeklerin Karadeniz ekmeği gibi ekşi mayalı ekmekler olacaktır. Bunun dışında birinci sınıf undan üretilen ekmeklerin halkımıza sunacağız. Hem kara fırın hem doğal gazlı hem de elektrikli ısıtmalı fırınlarla üretim yapacağız. Aynı zamanda Trabzon’dan ekşi mayalı ekmek konusunda deneyimli bir usta da ekibe katılacak" ifadelerini kullandı. "Hedefimiz bu yıl içinde ilk ekmeğimizi çıkarıp hep birlikte kurdele kesmek" Hedefin bu yıl içinde ilk ekmeği çıkarıp hep birlikte kurdele kesmek olduğunu belirten Başkan Arslan, "Hedefimiz bu yıl içinde ilk ekmeğimizi çıkarıp hep birlikte kurdele kesmek. İnşallah bu hedefi de başarıyla gerçekleştireceğiz. Çameli Belediyesi olarak, vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunma yolunda bu önemli projeyi hayata geçirdiğimiz için gururluyuz" diye konuştu. Düzenlenen temel atma törenine, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Kaymakamı Talha Tunahan Yıldırım, protokol üyeleri, kurum amirleri ve fırının yapımını üstlenen firma, Dev Yapı Danışmanlık ve Mühendislik İnşaat Taahhüt Firması olup, Yönetim Kurulu Başkanı Devran Dev ve vatandaşlar katılım sağladı.
Bursa Bursa Ticaret Borsası yönetiminden Kardelen’e ziyaret Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve yönetimi, Kardelen markasıyla iç pazara Cardelion markasıyla dünyaya açılan İlka Şekerleme’nin hijyenik ve belgeli üretimine tam not verdi. Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurul Başkanı Özer Matlı ve Meclis Üyeleri, Kardelen ve Yaylacık markalarıyla iç pazara Cardelion ve markalarıyla dış piyasaya kestane şekeri üreten İlka Şekerleme’nin Nilüfer Yaylacık’taki modern tesislerini ziyaret etti. Heyeti, İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün ağırladı. Ziyarete; Bursa TB Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Aksu, Meclis Üyeleri Hakan Kırmızıay, Mehmet Korkmaz ve Mehmet Edemen, Genel Sekreter Fehmi Yıldız ile Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Cengiz Erdem de katıldı. Bursa TB heyetine üretim süreçlerini anlatan Akgün, 30 yılı aşan üretim tecrübeleriyle Bursa’nın geleneksel lezzeti olan kestane şekerini dünya sofralarına taşıdıklarını belirtti. Üretimin her aşamasında hijyen ve sanitasyon kurallarına titizlikle uyduklarını vurgulayan Akgün, "Sektörümüzde İSO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahip ilk firma biziz. Aynı zamanda TSE tarafından verilen FSSC 22000 belgesini alan ilk kestane şekeri üreticisiyiz. Kalite, bizim için vazgeçilmez bir ilkedir" dedi. Ziyaret sırasında firmanın iç piyasaya Kardelen ve Yaylacık, dış piyasaya ise Cardelion markasıyla ürün sunduğu aktarıldı. İlka Şekerleme, 50’ye yakın ambalaj çeşidiyle 34 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Mümin Akgün, kestanenin işlenip kestane şekerine dönüşüm sürecinde hijyen ve sanitasyon şartlarının eksiksiz sağlandığını belirtti. Bursa’daki kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan Mümin Akgün, kamu kurumlarının ve iş dünyasının yerel bir değer olan kestane şekerine sahip çıkmasını istedi. Akgün, "Kardelen markalı ürünlerimize Bursa’nın tarihi ve turistik simgelerini taşıyan üç ayrı ambalaj geliştirdik. Bu şekilde sadece ürünümüzü değil, şehrimizi de tanıtıyoruz" dedi. Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da İlka Şekerleme’nin hem üreticiye hem de ihracat yoluyla ülke ekonomisine sağladığı katkının takdire şayan olduğunu belirterek, firma yöneticilerine misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Mersin Tarsus Gastronomi Merkezi’ne ’Altın Elma’ ilgisi Tarsus, Altın Elma (Golden Apple) ödülünü almasının ardından yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğramaya devam ediyor. Tarsus mutfağının tanıtımında önemli rol oynayan gastronomi merkezi de ziyaretçilerin uğrak mekanları arasında yer alıyor. Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) tarafından Altın Elma ödülü verilen Tarsus’a ilgi artıyor. Tarsus mutfağının tanıtımında önemli rol oynayan gastronomi merkezi de misafirlerden tam not alıyor. Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın kente kazandırdığı Siptilli Çarşısı’nda bulunan, Tarsus Gastronomi Merkezi geleneksel tatları modern sunumlarla buluşturuyor. Pazartesi günleri hariç her gün hizmet veren mekan, Fındık Lahmacun, Humus, Tarsus Kebab’ı, Yüksük Çorbası ve Dövme Pilavı gibi yöresel tatları, şık sunumlar ve modern servis anlayışıyla bir araya getiriyor. Merkezde Analıkızlı yemeğinden karakuş tatlısına kadar, her damak zevkine hitap eden lezzetler özenle hazırlanıyor. "Yöremizin lezzet mirasını modern sunumlarla buluşturuyoruz" Tarsus mutfağının önemine değinen Başkan Ali Boltaç, ’’Altın Elma ödülünü aldığımız günden bu yana Tarsus Gastronomi Merkezi’nde gösterilen ilgi hepimizi sevindirdi. Tarihi Siptilli Çarşısı’nda, yöremizin binlerce yıllık lezzet mirasını modern sunumlarla buluşturuyoruz. Gastronomi Merkezi, üreticilerimizin emeğini ve mutfağımızın uluslararası tanınırlığının en somut göstergesidir" dedi.
Muğla Doç. Dr. Bedri Kurtuluş, "Akademik Palmiye Nişanı" ile onurlandırıldı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bedri Kurtuluş, Fransa Cumhuriyeti tarafından verilen ve dünyanın en köklü sivil liyakat nişanlarından biri olan Ordre des Palmes Académiques (Akademik Palmiye Nişanı) ile "Chevalier" (Şövalye) derecesinde onurlandırıldı. Doç. Dr. Kurtuluş; hidrojeoloji, su kaynakları yönetimi, yapay zekâ uygulamaları ve uzaktan algılama gibi alanlardaki uluslararası akademik başarılarının yanı sıra, Fransa ile Türkiye arasında uzun yıllardır yürüttüğü bilimsel iş birlikleri ve burs programları sayesinde bu yüksek onura layık görüldü. Ayrıca Doç. Dr. Kurtuluş, 2012 yılından bu yana Sıtkı Koçman Vakfı ile Fransa Hükûmeti arasında yürütülen ortak yüksek lisans ve doktora burs programının kurucusu ve seçici kurul başkanı olarak da sayısız gencin yurtdışında akademik gelişimine öncülük etti. Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu değerli başarının, sadece bireysel değil; aynı zamanda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Jeoloji Mühendisliği Bölümünün bilimsel birikimi ve kurumsal desteğiyle mümkün olan bir gelişme olduğuna değinildi. Yapılan açıklamada, "Bölümümüzün vizyonu, uluslararası iş birlikleri ve araştırma odaklı akademik üretimi, bu tür küresel başarıların temelini oluşturmaktadır. Bedri Hocamızın başarısı, bölümümüzün ve üniversitemizin uluslararası görünürlüğüne ve saygınlığına doğrudan katkı sunmaktadır" denildi. Akademik Palmiye Nişanı Nedir? Bu prestijli nişan, 1808 yılında Napoléon Bonaparte tarafından kurulmuş ve yalnızca bilimsel mükemmeliyet ile değil, aynı zamanda Fransa’nın akademik ve kültürel değerlerini uluslararası düzeyde yaygınlaştıran seçkin kişilere verilmektedir.