EĞİTİM - 21 Temmuz 2024 Pazar 10:39

KPSS Alan Bilgisi Sınavı’nın son oturumu başladı

A
A
A

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi’nin işletme, muhasebe ve istatistik testlerinden oluşan üçüncü oturum başladı.

2024-KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavlarının üçüncü oturumuna başvuran adaylar, 30 il, 35 sınav merkezinde 09.00 itibarıyla merkeze alınmaya başlandı. Girişte detaylı aramaya tabi tutulan adaylar, yanlarında toka, küpe, saat ve benzeri takıların bulunmaması için uyarıldı. Saat 10.00’a kadar sınav merkezine adaylar alınmaya devam edildi. Ardından kapılar kapatıldı. Saat 10.15 itibarıyla da sınav başladı.

Sınav sonuçları, 23 Ağustos’ta açıklanacak.

Burak Can Ekizoğlu - Tolga Başer

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek Manisa’nın ilk kadın Belediye Başkanı olarak CHP’den Şehzadeler Belediye Başkanı seçilen Gülşah Durbay’ın 14 Aralık’ta hayatını kaybetmesinin ardından, Şehzadeler Belediyesi’nde yeni başkanın belirlenmesi için belediye meclisi 19 Aralık’ta olağanüstü toplanacak. Manisa Valiliği tarafından Şehzadeler Belediyesi’ne gönderilen yazıya göre, Şehzadeler Belediye Meclisi 19 Aralık 2025 Cuma günü saat 16.30’da Manisa Kültür Sitesi Meclis Toplantı Salonu’nda olağanüstü toplantı yapacak. Toplantıda, vefat eden Başkan Gülşah Durbay’ın yerine görev yapacak yeni belediye başkanı meclis üyelerinin oylarıyla belirlenecek. Toplam 31 üyeden oluşan Şehzadeler Belediye Meclisi’nde 18 CHP, 5 AK Parti, 4 MHP, 3 İYİ Parti ve 1 bağımsız üye bulunuyor. AK Parti’nin yapılacak başkanlık seçiminde aday çıkarmayacağı öğrenildi. CHP’nin meclis üyeleri Uğur Doğan, Gökay Budak, Serhat Teker (Kontenjan), Ahmet Anıl Ceylan, Yenal Yıldırım, Elif Sümeyye Duygulu, Halil Kırbaş, Yiğit Can Özcan, Mümin Yılmaz, Zerrin İşnel, Cevdet Işık, Müjgan Çınar, Aleyna Nihan Akyürek, Emre Halil Esenkaya, Onur Ceylan, Baki Adıyaman ve Serkan Turbil’den oluşuyor. AK Parti meclis üyeleri Ahmet Songüler, Faruk Erdoğan, Samet Doğuş, Tülay Şentürk ve Burhan Öztürk olurken, MHP’li üyeler Engin Altun, Erdal Tengiz, Sezgin Say ve Mehmet Baskak olarak yer alıyor. İYİ Parti’yi Yunus Koca, Sadık Akçakın ve Umut Erpolat temsil ederken, meclisteki bağımsız üye ise Murat Fural olarak görev yapıyor.