GÜNDEM - 17 Şubat 2026 Salı 13:29

Merasim Sokak’ta terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı

A
A
A
Merasim Sokak’ta terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı

Ankara Merasim Sokak’ta 17 Şubat 2016’da düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler için Merasim Sokak’ta anma töreni düzenlendi.


Ankara’da 17 Şubat 2016’da askeri personeli taşıyan servis araçlarına, Merasim Sokak’taki trafik ışıklarına geldiği esnada bomba yüklü otomobille saldırı düzenlenmişti. Terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda aralarında sivillerin de bulunduğu 29 kişi şehit olmuş, 75 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın olduğu alanda bir araya gelen TEMAD ve Devlet Memurları Konfederasyonu üyeleri, terör örgütünün hain saldırısını lanetlerken, acıların hala taze olduğunu vurguladı. Düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Cahit Koca, bu hain saldırının asla unutulmayacağını ve saldırıda şehit düşen vatandaşların ailelerine destek olmaları gerektiğini belirtti.



"Türkiye’yi yasa boğan saldırıda 10 yılı geride bıraktık"


TEMAD Başkanı Cahit Koca, "Türkiye’yi yasa boğan saldırıda 10 yılı geride bıraktık. Alçak terör saldırısında şehit olan mesai arkadaşlarımızı anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Örgütün üst düzey yönetiminin talimatıyla gerçekleştirilen saldırıları unutmadık. Asla unutmayacağız. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Söz konusu saldırıda görme kabiliyetini kaybeden evladımız; okuma-yazmayı, piyano çalmayı ve resim yapmayı öğrendi. Anma etkinliklerini şehitlerimize yakışır bir şekilde göstererek hep beraber, bir arada dik durarak yapmayı tercih ettik" diye konuştu.



"Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz"


Saldırıda yaralanan gazilere ayrıca bir parantez açan Koca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), büyük ve onurlu bir aile olduğunu vurgulayarak, "Vatan için canını feda eden kahramanlarımızı anmak, onları unutmamak ve geride kalan ailelerine destek olmak hepimizin borcudur. Onlar vatan, bayrak ve kurtuluş değerlerimiz için can verdiler. Biz de hatıralarına sahip çıkacağız. 10 yıl önce bugün; 11’i astsubay, 12’si devlet memuru, 2’si işçi, biri Mehmetçik ve 3’ü sivil vatandaşımız olmak üzere 29 vatan evladı şehadet mertebesine ulaştı. Ruhları şahit, mekanları cennet olsun. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. TSK, erinden generaline kadar büyük ve onurlu bir ailedir" ifadelerine yer verdi.


Düzenlenen anma törenine Devlet Memurları Konfederasyonu Genel Sekreteri Tuncay Cengiz, TEMAD Başkanı Cahit Koca ile şehit ve gazi aileleri katılım sağladı. Tören, çelenk ve karanfil bırakılması ile son buldu.



Merasim Sokak’ta terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Film gibi kovalamacadan kaçak göçmenler çıktı Samsun’da narkotik ekiplerinin takibinden kaçan şüpheliler, vatandaşların da yardımıyla yaşanan kovalamaca sonucu bir kişi bodrumda saklanırken yakalanırken, kaçanları kaçak göçmen oldukları ortaya çıktı ve yakalandılar. Olay, İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi Ankara yolu üzerinde Pazartesi günü meydana geldi. Narkotik ekiplerinin takibinde olan bir araç, polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Kaçış anında çevrede bulunan vatandaşlar, şüphelilerin gittiği istikameti polise bildirerek ekiplere yardımcı oldu. Yaşanan kovalamaca sırasında yakalanacağını anlayan araçtaki 3 kişi, aracı terk ederek yaya olarak kaçtı. Şüphelilerden biri bir evin bahçesine girerek bodrum katına saklandı. Çevreyi kısa sürede ablukaya alan resmi ve sivil polis ekipleri, saklandığı bodrumda şahsı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, kaçan diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Bodrumda yakalanan şahsın Afganistan uyruklu Sahep G.A (26) olduğu ve diğer kaçan 2 Afgan uyruklu şahıs ile birlikte Rize’ye çay toplama içinde çalışmak üzere gittikleri ortaya çıktı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Sınır Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri Afganları taşıyan araç sürücüsü İbrahim H.yı (56) gözaltına alarak, hakkında göçmen kaçakçılığı suçundan soruşturma başlatıldı. Göçmen polisi yaptığı takip ve çalışma sonucu olay yerinden kaçan Afgan uyruklu kaçak göçmenler Şherrayha A.(30) ve Muhammed E.A.’yı (26) Ordu Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışma sonucu Ordu’dan Rize’ye giderlerken yolcu otobüsünde yakalattı. Yakalanan 3 Afgan uyruklu göçmenler sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiler.
Samsun Film gibi kovalamacadan kaçak göçmenler çıktı Samsun’da narkotik ekiplerinin takibinden kaçan şüpheliler, vatandaşların da yardımıyla yaşanan kovalamaca sonucu bir kişi bodrumda saklanırken yakalanırken, kaçanları kaçak göçmen oldukları ortaya çıktı ve yakalandılar. Olay, İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi Ankara yolu üzerinde Pazartesi günü meydana geldi. Narkotik ekiplerinin takibinde olan bir araç, polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Kaçış anında çevrede bulunan vatandaşlar, şüphelilerin gittiği istikameti polise bildirerek ekiplere yardımcı oldu. Yaşanan kovalamaca sırasında yakalanacağını anlayan araçtaki 3 kişi, aracı terk ederek yaya olarak kaçtı. Şüphelilerden biri bir evin bahçesine girerek bodrum katına saklandı. Çevreyi kısa sürede ablukaya alan resmi ve sivil polis ekipleri, saklandığı bodrumda şahsı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, kaçan diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Bodrumda yakalanan şahsın Afganistan uyruklu Sahep G.A(26) olduğu ve diğer kaçan 2 Afgan uyruklu şahıs ile birlikte Rize’ye çay toplama içinde çalışmak üzere gittikleri ortaya çıktı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Sınır Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri Afganları taşıyan araç sürücüsü İbrahim H.yı (56) gözaltına alarak, hakkında göçmen kaçakçılığı suçundan soruşturma başlatıldı. Göçmen polisi yaptığı takip ve çalışma sonucu olay yerinden kaçan Afgan uyruklu kaçak göçmenler Şherrayha A.(30) ve Muhammed E.A.’yı (26) Ordu Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışma sonucu Ordu’dan Rize’ye giderlerken yolcu otobüsünde yakalattı. Yakalanan 3 Afgan uyruklu göçmenler sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiler.
Nevşehir Kapadokya’da turistler halı dokuyup çanak yaptı Nevşehir’de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Paşabağları Ören Yeri’nde kurulan stantta turistler geleneksel el sanatlarını deneyimledi. Her yıl yaklaşık 5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya’da Nevşehir Müze Müdürlüğü tarafından açılan stantta turistler, halı dokuma ve çanak-çömlek yapımı hakkında önce bilgi aldı. Daha sonra usta eğitmenler eşliğinde tezgâh başına geçen ziyaretçiler, ilmek atarak halı dokumanın inceliklerini öğrenirken, çamura şekil vererek çanak yapımını da deneyimledi. Etkinlikte ilk ilmeği ise Nevşehir Müze Müdürü Gökhan Maskar attı. Özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Kapadokya’yı ziyaret eden turistler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bölgenin sadece doğal güzellikleriyle değil kültürel zenginlikleriyle de ön plana çıktığını ifade ettiler. ABD’li turist Frank Furstenberg, "Hayatım boyunca birçok gezide bulundum. Buraları daha önce hiç görmemiştim. Çok büyüleyici. Özellikle kilim dokuması ve çanak yapımını da ilk defa bu kadar yakından gördüm" dedi. Kayseri Yeşilhisar’dan gelen Alaattin Eren Aplak da, Kapadokya gezisi sırasında etkinliğe katıldığını belirterek, "Kapadokya bölgesini gezerken burada halı dokuma işini gördük. Hemen deneyimlemek istedim. Özellikle kültürümüzü yansıtan bir gelenek. Her ne kadar yapmak istesem de çok başarılı olduğum söylenemez" diye konuştu. Turizm Haftası boyunca Kapadokya’nın farklı noktalarında kültürel etkinliklerin devam edeceği bildirildi.