POLİTİKA - 24 Kasım 2024 Pazar 20:40

Milli Eğitim Bakanı Tekin 81 ilden gelen öğretmenlerle buluştu

A
A
A
Milli Eğitim Bakanı Tekin 81 ilden gelen öğretmenlerle buluştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde bir araya geldi.


Ankara Gölbaşı’nda bulunan Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘Köklerden Geleceğe Öğretmen’ başlıklı program, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımı ile gerçekleştirildi. Program vesilesiyle Bakan Tekin, Türkiye’nin 81 ilinden gelen öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, etkinlik salonunda bulunan öğretmenlere gül hediye ederek günlerini kutladı. Ardından Maarif Orkestrası, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ile özdeşleşen ‘Mağusa Limanı’ ve çeşitli türküleri seslendirdi.


Bakan Tekin yaptığı konuşmada, “Evlatlarımıza yeni ufuklar açan ve ülkemizi aydınlık yarımlara taşıyan değerli öğretmenlerimin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul edişinin 96’ncu yıl dönümünde siz kıymetli öğretmenlerimizle bir kez daha birlikte beraberliğimizi pekiştirmenin mutluluğu içerisindeyim. Değerli meslektaşlarım sizleri gerçek anlamda yol arkadaşım olarak kabul ediyorum. Çünkü bu milletin her nesli gibi kutsal kabul ettiğimiz son neslinin üstün menfaatlerinin tesisi için sizlerle birlikte bir yolda aynı hedefe doğru yürümeye çaba sarf ediyoruz” dedi.



“Sizler modelimizin maksadına ulaşmasında en kilit konumda olan kişilersiniz”


Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne yeni eğitim öğretim yılında başlandığını hatırlatan Tekin, “Yeni Maarif Modelimizde çocuklarımızı milli, manevi ve insani değerler istikametinde okuyan, düşünen, araştıran, sorgulayan, eleştirel bakabilen, çözüm odaklı yetkin şahsiyetler olarak yetiştirmek istiyoruz. Sizler modelimizin maksadına ulaşmasında en kilit konumda olan kişilersiniz. Sizlerin bu modele sahip çıkması hem bizler için hem milletimiz için hem de modelimiz için oldukça önemli. Kendi birikip ve tecrübenizle evlatlarımızın ihtiyaçları ve yetenekleri doğrultusunda yeni öğretim programlarını siz hayata kaldıracaksınız. Sizlere bu anlamda güvenim sonsuzdur” diye konuştu.



“Öğretmenlerimize şiddet suçu işleyenlerin tutuksuz yargılanmasının önüne geçilmiştir”


Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe girdiğine değinen Bakan Tekin, “Öğretmenlik mesleği kanunun yürürlük kazanmasıyla birlikte Milli Eğitim Akademisi de resmi olarak kurulmuş oldu. Öğretmenlerimizin istihdam ve hizmetçi eğitim süreçlerini yetkin akademisyenlerle ama uygulama ağırlıklı bir şekilde yürüteceğimiz yepyeni bir dönemi başlatmış olduk. Bunların yanında bu kanunla eğitimcilerimize yönelik şiddet suçlarının cezaları yüzde 50 oranında artırılmış ve şiddet suçu işleyenlerin tutuksuz yargılanmasının önüne geçilmiştir. Hakkın yerini bulması ve öğretmenlerimizin güvenliği, selameti için gereken her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.


Program Bakan Tekin’in öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.



Milli Eğitim Bakanı Tekin 81 ilden gelen öğretmenlerle buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Besni’de İstiklal Marşı’nın ruhunu öğrenciler yaşattı İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla Adıyaman’ın Besni ilçesinde anma programı düzenlendi. Programda, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı’nın yazılış süreci anlatılırken öğrencilerin hazırladığı etkinlikler de büyük ilgi gördü. Besni Merinos Ali Erdemoğlu Fen Lisesi’nde yapılan programa Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, kamu kurumlarının yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Besni Mustafa Erdemoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Türkmen, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemin tarihi şartlarına değinerek Türk milletinin Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği bağımsızlık mücadelesini anlattı. Türkmen konuşmasında, birinci dünya savaşı sonrasında vatan topraklarının işgal edilmesiyle birlikte Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bağımsızlık mücadelesi başlattığını belirtti. Açılış konuşmasının ardından "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" temalı video gösterimi yapıldı ve okul öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunumu sahnelendi. Etkinlikte, Besni Sadık Paçcı Anaokulu öğrencileri arasında yapılan "İstiklal Marşını Ezberleme ve Güzel Okuma" yarışmasında birinci olan Eliz Koparal’a ödül verildi. Ödül takdimini Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan ve Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan gerçekleştirdi. Programda öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinlikler sergilenirken, anma programı katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
Bursa Tek Enerji, Romanya’daki yeni projesiyle büyümesini sürdürüyor Yenilenebilir enerji alanındaki uluslararası büyümesini sürdüren Tek Enerji, Romanya’nın Tecuci kentinde hayata geçireceği 3,8 megavat kapasiteli yeni güneş enerjisi santrali (GES) projesi için çalışmalara başladı. Bu yatırımla birlikte Tek Enerji, 2026 yılı sonuna kadar Romanya’da en az 100 megavat kurulu güç sağlamayı hedefliyor. Uluslararası arenada da geliştirdiği projelerle öne çıkan Tek Enerji, yatırım odaklı projeler geliştirme ve müşterilerine uçtan uca çözüm sunan iş modeliyle küresel arenada büyümeye devam ediyor. Özbekistan, Kuzey Makedonya, Avusturya ve Romanya gibi ülkelerde gerçekleştirdiği projelerle yatırımcılarına yeni fırsatlar sunan şirket, Avrupa pazarının operasyonel merkezlerinden biri olarak konumlandırdığı Romanya’da varlığını derinleştiriyor. "Romanya’daki hedeflerimize bir adım daha yaklaşıyoruz" Tek Enerji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdal Erdoğan, Romanya’da başlayan projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, yenilenebilir enerji yatırımlarının artık yalnızca bugünün değil, geleceğin enerji güvenliği açısından da stratejik önem taşıdığını belirtti. Erdoğan, "Romanya’da başladığımız bu yeni proje, uluslararası alandaki büyüme vizyonumuzun somut örneklerinden biridir. Avrupa’da yatırım potansiyeli taşıyan projeleri yakından takip ediyor, geliştirdiğimiz çözümleri güçlü bir altyapıyla yatırımcılarımıza sunuyoruz. Tecuci’de hayata geçireceğimiz 3,8 megavatlık bu proje ile hem bölgesel enerji dönüşümüne katkı sunacak hem de Romanya’daki hedeflerimize bir adım daha yaklaşacağız" dedi. "Yeni yatırımlarla Avrupa’da büyümeye devam ediyoruz" Tek Enerji Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Hüseyin Civelek ise şirketin yurt dışındaki faaliyetlerinde sürdürülebilirlik, verimlilik ve uzun vadeli değer üretimi odağıyla hareket ettiğini vurguladı. Civelek, "Tecuci’de başlayan yeni projemizle, Romanya’da 2026 sonu için belirlediğimiz 100 megavat kurulu güç hedefine bir adım daha yaklaşıyoruz. Bununla birlikte İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Kosova başta olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinde de yatırımcılarımız için yeni güneş enerjisi projeleri geliştirme faaliyetlerimize ve iş birliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Samsun Canik’te gençler ödüllerine kavuştu Samsun’un Canik Belediyesi’nin gençleri Çanakkale ile buluşturduğu ‘Canikli Gençler Ecdadın İzinde’ projesi çerçevesinde düzenlenen Şehadetin Gölgesinde Ecdadıma Mektup Yarışması’nda ödüller sahibini buldu. Canik Belediyesi’nin ilçede her yıl geleneksel olarak düzenlediği Şehadetin Gölgesinde Ecdadıma Mektup Yarışması’nda öğrencilerin kaleme aldığı mektuplar, düzenlenen ödül töreninde görücüye çıktı. Canik Belediyesi’nin ilçedeki öğrencileri Çanakkale’yle buluşturduğu ‘Canikli Gençler Ecdadın İzinde’ projesi kapsamında düzenlenen yarışma çerçevesinde Çanakkale ile buluşan öğrencilerin Çanakkale Savaşları’nda mücadele eden istiklal kahramanlarına yönelik yazdığı duygu dolu mektuplar, düzenlenen ödül töreninde seslendirildi. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerle buluştuğu programda gerçekleştirdiği konuşmada, milli ve manevi yönleri güçlü nesilleri yetiştirmek hedefiyle kararlılıkla çalışmaya devam ettiklerini ve ‘Canikli Gençler Ecdadın İzinde’ projesiyle öğrencileri Çanakkale ile buluşturmayı sürdürdüklerini dile getiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Canikli gençlerimizi şehitler diyarı Çanakkale’ye göndermeye devam ediyoruz" dedi. "Öğrencilerimizin tamamını Çanakkale’ye gönderiyoruz" ‘Canikli Gençler Ecdadın İzinde’ projesi çerçevesinde gençleri Çanakkale’ye yolcu etmeye devam ettiklerini aktaran Başkan İbrahim Sandıkçı, ayrıca proje çerçevesinde ilçedeki tüm 12. sınıf öğrencilerini Çanakkale’yle buluşturduklarını ifade ederek, "Canik’imizde güçlü milli ve manevi yönleriyle örnek, sahip oldukları erdemle rol model nesiller için çalışmaya devam ediyoruz. Yıl içerisinde milli ve manevi değerler temalarında birçok etkinlik, program ve proje gerçekleştiriyoruz. 3 yıldan uzun bir süredir sürdürdüğümüz Canikli Gençler Ecdadın İzinde projemizle gençlerimizi şehitler diyarı Çanakkale’yle buluşturuyoruz. Şühedanın manevi huzuruyla bir araya getiriyoruz. Projemiz çerçevesinde ilçemizdeki 12. sınıf öğrencilerimizin tamamını Çanakkale’ye gönderiyoruz. Şehadetin Gölgesinde Ecdadıma Mektup Yarışmamızla da genç kardeşlerimiz, Çanakkale ziyareti sonrası ecdadımız için kaleme aldığı mektuplarla duygularını ve düşüncelerini aktarıyor. Yarışmamıza ilgiyle katılan tüm öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa ayrıca Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Kök, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Canik Belediyesi ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen yarışmada jüri değerlendirmeleri sonucunda Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencisi Kaan Serdar 1’inci, Canik Şehit Tayfun Pekel Anadolu Lisesi öğrencisi Sılanur Özkan 2’nci, Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sara Sakkar 3’üncü, Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İrem Sümeyye Özyürek 4’üncü ve Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencisi Miraç Pusat Kasap 5’inci oldu. Öğrencilere tablet bilgisayar, bisiklet, lisanslı Samsunspor forması, akılı saat, kulak üstü bluetooth kulaklık ve puzzle ödülleri verildi.
İstanbul Fenerbahçe’ye ’Fair Play Altın Şeref Bayrağı’ Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu tarafından ülke sporuna önemli katkılar veren kulüplere verilen ’Fair Play Altın Şeref Bayrağı’ ödülü düzenlenecek törenle Fenerbahçe’ye takdim edilecek. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu’nun amatör spor branşlarını bünyesinde barındıran, olimpiyatlara en çok sporcu gönderen ve Fair Play değerlerini benimsemiş spor kulüplerini ödüllendirmek amacıyla başlattığı ’Altın Şeref Bayrağı’ organizasyonunda birinci olan Fenerbahçe Kulübü’ne sertifika ve bayrağı 16 Mart Pazartesi günü stadyumda 12.30’da düzenlenecek törenle verilecek. Fenerbahçe, bin 500’e yakın spor kulübünün değerlendirildiği süreç sonunda birinci seçilerek ’Fair Play Altın Şeref Bayrağı’nı 4 yıl boyunca gönderinde dalgalandırma hakkını kazanmıştı. Sarı-lacivertliler, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları sonrasında ilk ’Şeref Bayrağı’na hak kazanmış ve altın yıldızlı bayrağı gönderine çekmişti. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları sonrasında da ’Şeref Bayrağı’ kazanan Fenerbahçe, iki altın yıldızlı bayrağını tesislerinde dalgalandıracak ayrıca sertifikasını da alacak. Sarı-lacivertli kulübe ’Fair Play Altın Şeref Bayrağı’ Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı Haldun Domaç ve yönetim Kurulu üyeleri tarafından takdim edilecek.