EKONOMİ - 02 Ekim 2025 Perşembe 12:52

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: "Savunma ve havacılık sanayiimiz, 2025 yılı Eylül ayında 574 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi"

A
A
A
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: "Savunma ve havacılık sanayiimiz, 2025 yılı Eylül ayında 574 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi"

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayiinin ihracat rekoru tazelediğini belirterek, "Savunma ve havacılık sanayiimiz, 2025 yılı Eylül ayında 574 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi" dedi.


Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma ve havacılık sanayii ihracat oranlarına ilişkin açıklamada bulundu. Görgün, savunma sanayii ihracatının rekorları tazelediğini dile getirerek, "Savunma ve havacılık sanayiimiz, 2025 yılı Eylül ayında 574 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Ocak-eylül döneminde toplam ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artışla 6 milyar dolara ulaştı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu irade ve güçlü destekleriyle ortaya konan bu yükseliş, sadece rakamsal bir başarı değil, aynı zamanda Türk mühendisliğinin, yerli üretim ekosistemimizin ve stratejik vizyonumuzun küresel alandaki karşılığıdır. Sanayileşme politikalarımız, üretimdeki mühendislik anlayışımız ve sürdürülebilirlik yaklaşımımız; ortaya koyduğumuz her platformun sadece bugünün değil, geleceğin de güvenilir sistemleri olmasını sağlıyor. Bu vizyon, savunma ve havacılık sanayiimizi küresel ölçekte kalıcı bir aktör haline getiriyor. Uluslararası iş birliği faaliyetlerimiz, geliştirdiğimiz ortak projeler ve geniş hinterlandımıza sunduğumuz çözümler; Türkiye’yi dünyada güvenilir bir çözüm ortağı haline getirmektedir. Dost ve müttefik ülkelerle kurduğumuz bu güçlü bağlar, barışa ve istikrara katkı sunarken, ihracat performansımızı da yeni zirvelere taşıyor. Bu başarıda emeği geçen tüm firmalarımıza, yöneticilerimize, Başkanlığımız personeline ve değerli tüm paydaşlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyorum. Kritik teknolojilerdeki özgün çözümlerimizle küresel rekabette daha güçlü bir Türkiye için azimle çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Vali Akbıyık, Başkan Karaca’yı hastanede ziyaret etti Muğla Valisi İdris Akbıyık, silahlı saldırı sonucu yaralanan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı hastanede ziyaret etti. Vali Akbıyık, olayın çok yönlü soruşturulduğunu belirterek, "Kısa sürede çözeceğimiz kanaatindeyiz. Şüphelenilen şahıslar var" dedi. Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın silahlı saldırıya uğramasının ardından ilçeye geldi. İlk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Akbıyık, yetkililerden şüphelinin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alırken, ardından Başkan Karaca’nın kaldırıldığı hastaneyi ziyaret etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ’geçmiş olsun’ dileklerini ileten Vali Akbıyık, daha sonra yürütülen sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin en kısa sürede yakalanacağını vurgulayan Vali Akbıyık, "Bugün maalesef Fethiye ilçemiz saat 16.00 sıralarında belediye başkanımıza karşı menfur bir saldırı oldu. Öncelikle bu saldırıyı yapanları, yaptıranları şiddetle kınıyoruz. Belediye Başkanımız Alim KAraca’nın hayati tehlikesi yok. Diz kısmından bir el ateş edilmesi sonucunda yaralanmış. Konutu civarında dolaşan genç bir şahıs tarafından saldırı yapılıyor. Önce arbade oluyor. Başkanımız, silahın doğrultuğu anda müdahale ediyor ve sol diz kısmından yaralanıyor. Şu anda araştırmalarımız devam ediyor. İl emniyet müdürümüz olayın bizzat başında. Yine kaymakamımız, Muğla’dan gelen Kaçakçılık, Organize Suçlar şube müdürümüz, istihbarat müdürümüz, Siber Suçlarla Mücadele müdürümüz Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ile beraber çok yönlü bir araştırma içerisindeler. Kısa sürede çözeceğimiz kanaatindeyiz. Şüphelenilen şahıslar var. Olayı, 2 günü bulmadan inşallah çözeceğiz. İfadesine başvurulan bir kişi var. Soruşturma devam ediyor. Detayları söylemem çok doğru olmaz. Olay çözüldüğünde zaten bilgilendireceğiz. Kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Çok yönlü olarak hem buradan hem farklı illerden farklı kurumlarla beraber konuyu çözmeye çalışıyoruz. Başkanımıza, Fethiye’ye geçmiş olsun. Huzurumuz, Fethiye’nin huzuru, Muğla’nın huzuru her şeyden önemli. Huzur olmadan hiç bir şey olmaz. Dolayısıyla memleketin, milletin huzurunu bozmak isteyen kim varsa Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür, güvenlik güçlerimiz, devletimiz gereğini yapar" dedi.
Muğla Vali Akbıyık: "Şüphelenilen şahıslar var" Muğla’nın Fethiye ilçesinde Belediye Başkanı Alim Karaca’nın silahlı saldırıda yaralanmasının ardından ilçeye gelen Vali Dr. İdris Akbıyık, olayın çok yönlü soruşturulduğunu belirterek "Kısa sürede çözeceğimiz kanaatindeyiz. Şüphelenilen şahıslar var" dedi. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın silahlı saldırıya uğramasının ardından ilçeye geldi. İlk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Akbıyık, yetkililerden şüphelinin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alırken, ardından Başkan Karaca’nın kaldırıldığı hastaneyi ziyaret etti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ’geçmiş olsun’ dileklerini ileten Vali Akbıyık, daha sonra yürütülen sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin en kısa sürede yakalanacağını vurgulayan Vali Akbıyık, "Bugün maalesef Fethiye ilçemiz saat 16.00 sıralarında belediye başkanımıza karşı menfur bir saldırı oldu. Öncelikle bu saldırıyı yapanları, yaptıranları şiddetle kınıyoruz. Belediye Başkanımız Alim KAraca’nın hayati tehlikesi yok. Diz kısmından bir el ateş edilmesi sonucunda yaralanmış. Konutu civarında dolaşan genç bir şahıs tarafından saldırı yapılıyor. Önce arbade oluyor. Başkanımız, silahın doğrultuğu anda müdahale ediyor ve sol diz kısmından yaralanıyor. Şu anda araştırmalarımız devam ediyor. İl emniyet müdürümüz olayın bizzat başında. Yine kaymakamımız, Muğla’dan gelen Kaçakçılık, Organize Suçlar şube müdürümüz, istihbarat müdürümüz, Siber Suçlarla Mücadele müdürümüz Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ile beraber çok yönlü bir araştırma içerisindeler. Kısa sürede çözeceğimiz kanaatindeyiz. Şüphelenilen şahıslar var. Olayı, 2 günü bulmadan inşallah çözeceğiz. İfadesine başvurulan bir kişi var. Soruşturma devam ediyor. Detayları söylemem çok doğru olmaz. Olay çözüldüğünde zaten bilgilendireceğiz. Kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Çok yönlü olarak hem buradan hem farklı illerden farklı kurumlarla beraber konuyu çözmeye çalışıyoruz. Başkanımıza, Fethiye’ye geçmiş olsun. Huzurumuz, Fethiye’nin huzuru, Muğla’nın huzuru her şeyden önemli. Huzur olmadan hiç bir şey olmaz. Dolayısıyla memleketin, milletin huzurunu bozmak isteyen kim varsa Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür, güvenlik güçlerimiz, devletimiz gereğini yapar" dedi.