GÜNDEM - 27 Mart 2025 Perşembe 12:53

Sincan Belediyesinden 885 çocuğa bayramlık

A
A
A
Sincan Belediyesinden 885 çocuğa bayramlık

Sincan Belediyesi tarafından kurulan ‘Yarım Elma Hayır Çarşısı’ ile ihtiyaç sahibi 885 çocuğa bayramlık hediye edildi.


Her bayram olduğu gibi bu bayramda da ihtiyaç sahiplerine kucak açan ‘Yarım Elma Hayır Çarşısı’, çocukların bayram heyecanına ortak oldu. Çarşıya aileleri ile gelen çocuklar, rengârenk ayakkabılar ve elbiseleri elleriyle seçti. Paketlenen kıyafetleri alan çocuklar evlerinin yolunu tuttu. Hayır Çarşısı çocukların olduğu kadar ihtiyaç sahibi ailelerin de yanında. Bu kapsamda binlerce aileye gıda kolisi yardımında bulunuldu.


Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, "Yarım Elma Hayır Çarşımızın kapısı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza her daim açık. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala çocuklarımızın bayram coşkusunu ikiye katlamak istedik. Çocuklarımız özenle hazırlanan bayramlıklarını çarşımıza gelerek aldılar. Onların mutluluğu bizi daha çok mutlu ediyor. Bunların yanında yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza binlerce gıda kolisi dağıttık. Her zaman her koşulda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.



Sincan Belediyesinden 885 çocuğa bayramlık

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.