POLİTİKA - 02 Ekim 2025 Perşembe 12:00

TBMM’de Ökkeş Şendiller için tören düzenlendi

A
A
A
TBMM’de Ökkeş Şendiller için tören düzenlendi

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 19. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Ökkeş Şendiller için TBMM’de tören düzenlendi.


Mecliste eski Milletvekili Ökkeş Şendiller için düzenlenen törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, milletvekilleri ve ailesi katıldı. Törende saygı duruşunda bulunularak, dua okundu.


İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu, Şendiller’in vefatına ilişkin olarak, "Eski dostumuz, mücadele geçmişi kendisine yakışan arkadaşımız, mekanı cennet olsun. Ölüm herkes için yaşanacak bir şey" dedi.


TBMM Başkanı Kurtulmuş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin soru üzerine, "Burnumdan ameliyat oldum, Sayın Cumhurbaşkanının haberi yokmuş, bana geçmiş olsun demek istemiş. Genel Kurul arkasındaki başkanın odasında yüzlerce milletvekilinin içinde görüştük. Zirveden bahsediyorlar, bunun adı zırvadır. Ben Sayın Cumhurbaşkanı ve diğer liderlerle medeni ölçüler içinde görüşürüm" şeklinde konuştu.


Şendiller’in cenazesi, cuma günü Kahramanmaraş’taki Abdülhamit Han Camii’nde kılınacak cuma namazının ardından Şeyh Adil Mezarlığı’nda toprağa verilecek.



TBMM’de Ökkeş Şendiller için tören düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri TFFHGD Kayseri Şubesi: "En ağır şekilde kınıyoruz" Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kayseri Şubesi, yayımladığı mesaj ile hafta sonu hakem Metin Karaca’ya karşı yapılan fiili saldırıyı kınadı. Kayseri U13 Ligi B Grubu 1. Hafta karşılaşmasında Buğdaylıspor ile Kayseri Yolspor maçını yöneten hakem Metin Karaca’ya yapılan fiili saldırı tepki çekti. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kayseri Şubesi yaptığı yazılı açıklama, "2 Mayıs 2026 Cumartesi günü saat 16.00’da oynanan Kayseri Yolspor - Buğdaylıspor U13 Ligi müsabakasında, hakemimiz Metin Karaca’nın vermiş olduğu kararlar bahane edilerek devre arasında bir taraftar tarafından kendisine yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz. Sahada görevini yapan bir hakeme yönelen bu çirkin ve kabul edilemez saldırı; sadece bir kişiye değil, sporun temel değerlerine, adaletine ve gençliğe yapılmış açık bir saldırıdır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hakem camiası olarak çıktığımız her müsabakada adaletli olmayı, bu bağlamda cesaretimizden ödün vermeden görevimizi yapmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamak için yargılamanın başından sonuna kadar sürecin sıkı takipçisi olunacaktır. Hakemimiz Metin Karaca’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, benzer olayların tekrar yaşanmaması adına tüm paydaşları sorumluluk almaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.