YEREL HABERLER - 09 Aralık 2016 Cuma 12:31

Muratpaşalı kadınlar güne sporla başlıyor

A
A
A
Muratpaşalı kadınlar güne sporla başlıyor

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde kadınlar, belediyenin spor eğitmenleri eşliğinde egzersiz minderleri, pilates bantlarıyla 90 dakika süren sporun ardından güne başlıyor.
Muratpaşa Belediyesi, hafta içi her gün kentin 17 farklı noktasında spor salonlarında, statlarda, parklarda kent sakinleriyle birlikte pilates ve step ağırlıklı sabah sporu yapıyor.
Saat 08.30’da başlayan ve 10.00’a kadar devam eden sabah sporuna kadınların ilgisi yoğun. Yüzlerce kadın günün saatlerinde yanlarında egzersiz minderleri, pilates bantlarıyla sabah sporuna geliyor.
Muratpaşa Belediyesi’nin spor eğitmenlerince karşılanan kadınlar pahalı bir spor salonunda olduğu gibi müzik eşliğinde ısınma hareketleriyle spora başlıyor. Müziğin ritme yükseldikçe sporun temposu da yükseliyor ve rahatlama egzersiziyle 90 dakikalık spor sona eriyor.
Muratpaşa’nın sabah sporuna katılan kadınlar kendilerine verdikleri isimlerle anılmaya dahi başlandı. Bayındır Parkı’nda hafta üç gün sabah sporunda buluşan kadınlar artık ‘Nar Taneleri’ adıyla tanınıyor.
Sabah sporuna firesiz katılan grup üyeleri, yetişkin ağaçlarıyla Antalya’nın en yeşil parklarında biri Bayındır Parkı’nda spor eğitmeni Ülker Pınar Aydın tarafından karşılanıyor ve Çılgın Nar Taneleri, parkın içinde özgürce, hiç kimsenin en ufak bir müdahalesi olmadan 90 dakika boyunca spor yapıyor.
Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, Muratpaşa Belediyesi’nin desteğiyle Bayındır Park’ta spor yaptıklarını söyleyen Zerrin Söğütlü, “3 yıldır devam ediyorum. Sağlıklı yaşamak ve hasta olan eşime daha rahat bakabilmek için spor yapıyorum” dedi.
Türk ezgileri ile sabah sporu yaptıklarını belirten eğitmen Ülker Pınar Aydın şöyle konuştu; “Türkiye’nin her yerinde kadınlarımız bizler gibi özgürce spor yapsın istiyoruz. Çünkü; kadınlar baştacımız. Bir anne evde ne kadar mutlu ve sağlıklı ise o kadar mutlu ve sağlıklı çocuklar yetiştirir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendilerine mezar oldu Bartın’da 9 gün önce engelli Tevfik Çetinbağ’ın hayatını kaybettiği yangında ağır yaralanan eşi de hayatını kaybetti. Çiftin 6 yıl önce evlat acısı yaşadıkları ortaya çıkarken, kazada ölen 9 yaşındaki kızlarının son kez cenazesinin getirildiği ev kendilerine mezar oldu. Bartın’ın Kayadibikavlak köyü Örencik Mahallesi’nde bedensel engelli Tevfik Çetinbağ’ın evinde tüpten çıkan gaz nedeniyle yangın çıkmış, evde yatalak halde bulunan Tevfik Çetinbağ alevlerin arasında kalmıştı. Dışarı çıkarak yardım isteyen Seher Çetinbağ ve kaynı Selim Çetinbağ, Tevfik Çetinbağı kurtarmak için yeniden alevlerin arasına dalmıştı. Olay yerine sevk edilen itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri tarafından müdahale edilen yangın kısa sürede söndürülürken, feci olayda Tevfik Çetinbağ hayatını kaybetmiş, Seher Çetinbağ ve Selim Çetinbağ ağır yaralı olarak kurtarılmıştı. Ağır şekilde yaralanan Seher ve Selim Çetinbağ 112 ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından önce Bartın Devlet Hastanesine ardından ise İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıştı. Selim Çetinbağ’ın hayati tehlikesi sürürken, Seher Çetinbağ ise 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Seher Çetinbağ’ın cenazesinin İstanbul’dan Bartın’ın Kayadibikavlak köyüne getirilerek, aynı yangında hayatını kaybeden kocasının mezarının yanına defin edileceği öğrenildi. 6 yıl önce ölen kızlarının tabutunun getirildiği ev kendilerine mezar oldu Yangında hayatını kaybeden bedensel engelli Tevfik Çetinbağ ve eşi Seher Çetinbağ’ın 6 yıl önce evlat acısı yaşadıkları ortaya çıktı. 6 Nisan 2018 yılında Bartın Sipahiler Şehit Gürdal Çakır İlkokulu bahçesinde meydana gelen kazada, özel eğitim alan 9 yaşındaki Emine Çetinbağ’a servis aracı çarpmış, kazada hayatını kaybeden küçük kızın tabutu son kez evlerine götürülmüştü. Bedensel engelli baba tekerlekli sandalye ile evin dışına çıkarılan acılı baba Tevfik Çetinbağ, son kez evlerinin önüne getirilen kızının tabutu başında gözyaşı dökmüş, anne Seher Çetinbağ ise, "Benim kınalı kuzum, babaannene selam söyle" diyerek ettiği feryat yürekleri dağlamıştı. Küçük kızın tabutunun getirildiği ev, olaydan 6 yıl sonra çıkan yangında tamamen kül olurken, küçük kızın evde yaşayan anne ve babası Tevfik ile Seher Çetinbağ yangında hayatını kaybetti.