POLİTİKA - 29 Mayıs 2017 Pazartesi 17:30

KKTC Hint düğünlerine talip

A
A
A
KKTC Hint düğünlerine talip

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Hint düğünlerine talip olduklarını belirterek, "Küçücük adamızdaki büyük yatırımlarımız Hintlilerin etkinliklerine ev sahipliği yapmaya hazır" dedi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Hint düğünlerine talip olduklarını belirterek, "Küçücük adamızdaki büyük yatırımlarımız Hintlilerin etkinliklerine ev sahipliği yapmaya hazır" dedi.


Ataoğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyetini (AGC) ziyaret etti. Burada AGC Başkanı Mevlüt Yeni ile bir süre sohbet eden Bakan Ataoğlu, ardından açıklamalarda bulundu.


Bakan Ataoğlu, KKTC’nin küçük bir ada olması nedeniyle denizi, kumu ve güneşinin tüm dünyaya meydan okuduğuna dikkati çekti. KKTC’de son dönmemde sağlık turizminin de hareketlendiğini dile getiren Ataoğlu, "Sadece deniz, kum, güneş değil, sağlık turizminin dışında, spor turizmine de cevap verebilecek seviyedeyiz. Ayrıca Hint düğün etkinliklerinin KKTC’de yapılması için hazırız ve bu pastadan pay almak için Antalya’ya geldik. Hintlilerin yaptıkları etkinlik dünya çapında önem arz ediyor. Ülkemiz adına bu düğünleri talep ediyoruz. Ülkemizin doğal güzelliklerine ve alt yapısına güvendiğimiz için buralardayız. Yapılacak olan bütün etkinliklerde KKTC’yi her platformda temsil etmek için çalışıyoruz" diye konuştu.



"Yeni’den davet"


KKTC’nin otellerinin dünya çapında olduğunu dile getiren Bakan Ataoğlu, "Otellerimiz dünya ile yarışır şekilde sınava girecek pozisyonda otellerimiz var. Hintlilerin KKTC’de yapacağı etkinliklere cevap verebiliriz. Gelecek olan Hintlilerin sayısı ne olursa olsun onların ihtiyacına cevap vermeye hazırız. Küçücük adamızdaki büyük yatırımlarımız Hintlilerin etkinliklerine ev sahipliği yapmaya hazır" dedi.


Yeni, AGC olarak KKTC’yi yakından takip ettiklerini belirterek, Kıbrıs meselesini sözde değil özde benimseyen yakından takip eden gazeteciler olduklarını kaydetti.


AGC Başkanı Mevlüt Yeni çeşitli medya örgütleriyle çalışmaları olduğunu belirterek "Sizin bakanlığınızda Kıbrıs turizm alanında tanıtım atağına geçti. Kıbrıs’ın Türkiye’nin her yerinde tanıtımını yapıyoruz. Her zaman işbirliğine hazırız" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.