GENEL - 19 Mart 2018 Pazartesi 16:36

Başkan Türel, SKB toplantısına katıldı

A
A
A
Başkan Türel, SKB toplantısına katıldı

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (SKB) Danışma Kurulu ve Encümen Toplantısı, Birlik Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in başkanlığında İstanbul’da yapıldı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (SKB) Danışma Kurulu ve Encümen Toplantısı, Birlik Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in başkanlığında İstanbul’da yapıldı. Toplantıda SKB’nin yeni stratejik planı ele alındı.


İstanbul Pendik Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Menderes Türel, encümen üyeleri, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve Karşıyaka Meclis Üyesi Müyesser Özuslu,


Birlik Danışma Kurulu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Erdem Saker, Prof. Dr. Feza Karaer, Prof. Dr. Cengiz Türe, Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Doç. Dr. Emel İrgil ve Doç. Dr. Gül Sayan Atanur katıldı.



Stratejik plan ele alındı


Danışma Kurulu Toplantısında, Birliğin yeni stratejik planı hakkında üye belediyelerin ve Danışma Kurulu üyelerinin önerileri dinlenirken, yeni stratejik plan ile ilgili hazırlanacak taslağın bir sonraki encümen toplantısında görüşülmesine karar verildi. Toplantıda ayrıca Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı’nın Belfast’da gerçekleştirilecek konferansına gönderilebilecek bildiri özetleri başlıkları ile ilgili kısa bir değerlendirilme yapıldı.



Sağlıkta iş birliği protokolü


Danışma Kurulu toplantısı sonrasında gerçekleşen encümen toplantısında Sağlık Bakanlığı ile yapılması öngörülen “Toplumda Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması” işbirliği protokolü, DSÖ Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı yıllık toplantısına Birlik adına katılım durumu, Birliğin yıllık basılı materyal liste önerisi ve Birliğin 2017 mali yılı kesin hesabı konuları görüşüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Eleşkirt’te gençlik konseri beğeni topladı Eleşkirt İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından Eleşkirt Gençlik Merkezi Konferans salonunda düzenlenen Gençlik Konseri ve El sanatları sergisi büyük beğeni topladı. Gençlik merkezinde ilçe protokolü ve vatandaşlar tarafından gezilen öğrencilerin el emeği göz nuru hazırladıkları; resim, filografi, hat, ebru, gibi bir çok el sanatlarının sergilendiği sergi beğeni kazandı. Sergi tanıtımından sonra Eleşkirt gençlik ve spor müdürlüğü ilçe gençlik merkezi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı konser düzenlendi. Konser de öğrencilerin güzel seslerine yine öğrencilerin çeşitli enstrümanlarla büyük bir ahenk ve uyum içerisinde izleyicileri büyüleyen bir performans sergilediler. Çeşitli şarkıların seslendirmelerinin ardından piyano öğrencilerinin piyano sunumları gerçekleşti. Halk oyunları ekiplerinin gösterileri sonrası toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi. Programda ilk defa saz çalarak yeni bir deneyim kazanan 12 yaşındaki Asmin Aslan yaptığı konuşmada "Çok heyecanlandım. İlk defa böyle bir etkinlikte yer aldım. Bize bu fırsatı sunan hocalarıma ve gençlik merkezi ekibine çok teşekkür ederim" dedi. Programa; Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut, Ağrı Gençlik Spor il müdürlüğü yurt hizmetleri müdürü Gökmen Aslankılıç, Ağrı gençlik hizmetleri müdürü Ebru Duru, Eleşkirt Ak Parti ilçe başkanı Taner Kazak, Eleşkirt ilçe gençlik spor müdürü Sabahattin Güzel, Eleşkirt Belediye başkan yardımcısı Orhan Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.