ASAYİŞ - 19 Mart 2020 Perşembe 14:43

JAK timleri kayıp gençlerden birini, dere yatağı içerisinde buldu

A
A
A
JAK timleri kayıp gençlerden birini, dere yatağı içerisinde buldu

Antalya’da Likya yolunu kullanarak Olympos mevkiine gidecekken kaybolan ve kendilerinden bir daha haber alınmayan 2 kişi için jandarma ekipleri harekete geçti.

Antalya’da Likya yolunu kullanarak Olympos mevkiine gidecekken kaybolan ve kendilerinden bir daha haber alınmayan 2 kişi için jandarma ekipleri harekete geçti. Kayıplardan 1’i kendi imkanlarıyla karakola ulaşırken, diğeri ise JAK timlerince kamp kurduğu dere yatağı içerisinde bulundu.


Konyaaltı ilçesi Hisarçandır Mahallesi Geyikbayırı mevkiine doğa yürüyüşüne çıkan Hasan Atılgan ve Kazakistan uyruklu Alan Shayanov’dan haber alınamayınca, kayıp ihbarı verildi. İhbar üzerine harekete geçen Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları çalışmada, 2 arkadaşın 12 Mart’ta Geyikbayırı mevkiine doğa yürüyüşüne çıktıklarını, kamp yaptıkları Likya yolunu kullanarak Olympos mevkiine gideceklerini, ancak o tarihten itibaren ailelerinin kendilerine ulaşılamadığını tespit etti.


2 kişiyi bulmak için 17 Mart’ta saat 06.00’da Antalya İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando, su altı arama kurtarma, jandarma arama kurtarma, istihbarat timleri ve jandarma arama kurtarma köpekleri, emniyet müdürlüğüne bağlı iz takip köpek unsuru ve bölgeyi iyi bilen vatandaşların desteğiyle, 90 kişilik ekip oluşturuldu.


Aramaların ikinci gününde ise arama kurtarma faaliyetlerine havadan destek vermesi için jandarmaya bağlı helikopter, Sahil Güvenlik Komutanlığı pistinde hazır bekletildi.


Kayıp şahıslardan Hasa Atılgan dün saat 15.00 sıralarında Kemer ilçesine bağlı Beldibi Jandarma Karakol Komutanlığı’na kendi imkanlarıyla ulaştı. Alan Shayanov ise JAK timlerince Gedeler mevkiinde kamp kurduğu dere yatağı içerisinde bulundu.


Atılgan ve Shayanov’un sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da geniş çaplı asayiş uygulaması Bursa’da polis ekiplerince gerçekleştirilen asayiş ve kumar uygulamalarında 1 aranan şahıs yakalanırken, kumar oynatılan iş yerine adli işlem yapıldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan sabit asayiş uygulamasında 182 araç kontrol edilirken, 254 şahsın sorgulaması yapıldı. Uygulamada 1 aranan şahıs yakalandı. Osmangazi ilçesi Emek bölgesinde 5 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında ise 78 araç kontrol edilirken, 214 şahıs sorgulandı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde yapılan kumar uygulamasında 10 iş yeri denetlendi. Denetimlerde 1 iş yerinde kumar oynandığı tespit edilerek iş yeri sorumlusu hakkında "Kumar Oynamak İçin Yer ve İmkan Sağlamak" suçundan adli işlem yapıldı. Kumar oynayan şahıslara idari yaptırım uygulandı. Ayrıca 1 iş yerinde 4207 Sayılı Kanuna muhalefet, 2 iş yerinin ruhsatsız olduğu tespit edildi. Ruhsatsız iş yerlerinden biri zabıta ekiplerince mühürlendi. Uygulamada 225 şahsın UYAP sorgulaması yapıldı. Ahlak Büro Amirliği koordinesinde Osmangazi ilçesinde yapılan umuma açık iş yeri uygulamasında ise 149 şahsın sorgulaması yapılırken, denetlenen 5 iş yerinden 2’sinde çalışan toplam 3 şahsın SGK kaydının olmadığı tespit edildi. Polis ekiplerinin kent genelindeki asayiş uygulamalarının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.