SPOR - 20 Kasım 2020 Cuma 15:53

Ersun Yanal’ın hedefi sürdürülebilir başarı

A
A
A
Ersun Yanal’ın hedefi sürdürülebilir başarı

FT Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, yeni takımı ile hedefleri hakkında yaptığı açıklamada, "Bu markanın sürdürülebilir bir standartta yarışma içeresinde olması gerekir.

FT Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, yeni takımı ile hedefleri hakkında yaptığı açıklamada, "Bu markanın sürdürülebilir bir standartta yarışma içeresinde olması gerekir. Antalyaspor’un kalıcı bir şekilde her yıl zirvenin takımı olması, Avrupa kupalarını zorlaması ve örnek kulüp yapısıyla birçok kulübün de ilham alabileceği örnek bir yapıya sahip olması hedefimiz" dedi.


Antalyaspor’un yeni Teknik Direktörü Ersun Yanal, Antalya Stadyumu’nda düzenlenen törenle 3,5 yıllık sözleşmeye imza attı. Törende konuşan Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, Ersun Yanal ve ekibiyle 3,5 yıllık bir sözleşme imzaladıklarını kaydetti.


Uzun dönemli hedeflerinin olduğunu dile getiren Öztürk, "Hocamız Türkiye’de önemli başarılara imza atmış hem önemli kulüplerde bunu yapmış Anadolu kulüplerinde de ciddi başarılar yakalamıştır. Anadolu kulüplerinde oynattığı genç oyuncular, özellikle takımları Avrupa’da oynatması, şampiyonluklarla daha büyük çaptaki kulüplerle yaşadığı şampiyonluklarla eşdeğer bir başarı olabilir. Hocamızın heyecanı ile birlikte hedeflerimizin benzer olmasından dolayı çok güzel bir frekans uyuşmamız oldu. Biz hocamıza söylemiştik. Bizim planımız net. Genç oyuncuları mümkün olduğunca Türk oyuncular ağırlıklı olmak üzere genç oyuncuları kazandırmak ve bunu sportif başarıyla beraber yapabilmek" diye konuştu.



"Uzun dönemli hedefler"


Sportif başarının da uzun süre devam etmesini isteyen Öztürk, "Bir sene Avrupa’ya giden ondan sonraki sene düşmemeye oynayan bir kulüp olmak istemiyoruz. Bir başarı yaşayacaksak devamının gelmesini istiyoruz. Kulübün yapılanma içerisinde olduğunu söyledik. Kulübümüzde futbol takımımızda oyuncuların yaş ortalaması gittikçe düşüyor. Bu sezona baktığımızda takımın 30 kişilik kadronun yarısından fazlası 23 yaş altı oyunculardan oluşuyor. Biz bunu seneler geçtikçe artırmak istiyoruz. Bunu da sistematik halde artık başarıyla entegre edilmiş bir şekilde kulüp yapısına, planlarına vizyonuna sokabilmek istiyoruz. Baktığımızda başarıya aç bir kulübüz. Avrupa’ya çok fazla gidemedik. Camiamızın da istediği bir şey. Biz bu planlamayı uzun dönemli düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.


"Antalyaspor’u biz devamlı olabilecek, doğru şekilde yönetilen doğru şekilde planlama yapılan bir kulüp haline getirmek istiyoruz" diyen Ali Şafak Öztürk, "Hocamızı da doğru hoca olarak geleceğine bu başarının yol haritasının mimarlarından olacağını düşündüğümüz için böyle uzun dönemli bir anlaşma imzaladık. Kendisine başarılar diliyoruz. Hepimiz adına inşallah hayırlı olur. Bize de camiamıza da hayırlı olur. Sabır her şeyden önemli. Biz başarıyı istiyoruz ama uzun dönemli istiyoruz. Kulüp hedeflerimizi uzun dönemli tutalım burada doğru yapıyı oluşturalım bu bakış açısında da doğru insanlarla normal şartlarda gelebileceğini düşünüyoruz" dedi.



"Avrupa hedefi"


Antalyaspor’un tarihinde az sayıda Avrupa’ya gitmiş bir kulüp olduğunu anımsatan Öztürk, "Bizim amacımız 3,5 yıllık anlaşma içerisinde, başarıyı en az 1,5 senelik dönem olarak düşünüyoruz. Düşüncelerin oturtması için uygulamaların doğru şekilde yapılanması için gereken ön süre olarak düşünüyoruz. Daha önce başarı geldi başarıyı tepecek misiniz hayır. Biz her zaman başarı istiyoruz. Her değişim bir süreci geri atma tekrar yenileme anlamına geliyor. Hocamızla uzun dönem konuştuğumuzda bizim bu kulübü her sene Avrupa’ya oynatabilen kulüp haline getirmek istiyoruz. Bunu da genç çocuklarla doğru bir şekilde yapmak istiyoruz. Uzun dönemli güzel bir yapılanmaya gidiyoruz. Bunları da doğru şekilde yapılanmaya sokmamız lazım. Burada önemli olan sabırlı davranabilmek" dedi.


Öztürk, pandemi döneminde futbolcularının kendini koruduğunu fakat durumun kötüleşmesi halinde otelde yeniden aile ortamında kampa girebileceklerini bildirdi.



Ersun Yanal: "Vizyonda buluştuk"


Ersun Yanal ise kendi hedefleri ile Antalyaspor ailesinin hedeflerinin örtüştüğünü dile getirerek, "Kulüpler artık başka bir şeye evrilmesi gerekiyor. Türkiye’deki kulüplerin durumları ortada. Kulüplerin yapıların, düzenlerin artık eskisi gibi olmayacağı aşikar. Hepsi borç içerisinde. Bunu yönetebilmek kabiliyetini yitirmiş durumdalar. En önemlisi bugün geldiğimiz noktadaki pandemi süreci. Burada ne kadar doğru bir pozisyon aldığımızı gösteriyor. Kulübün bugün yönetilme şeklinin kendi markalarıyla birleştirilmiş önemli bir yatırımcıyla beraber. Başkanımız ve ailesi bunu gerçekleştirmiş durumdalar. Bize düşen bunun vadesini planını, programını doğru yapabilmek. Genç oyuncu yetiştirmek ve üretmek adına çaba sarfetmek ve bununla birlikte sürdürülebilir uzun süre yaşatılabilir bir başarıyı kalıcı hale getirmek istiyoruz. Bunu yaparken de üreten kendi değerlerini ortaya çıkardan, değerleri dünya ve Türkiye futboluna kazandıran bir vizyonla buluştuk" diye konuştu. Yanal, "Sürdürülebilir başarının altındaki büyük organizasyon yapma beceresini de ilk olarak Antalyaspor markası altında birleştirdiğimizde dünya ile çok rahatlıkla entegre olmuş bunu yarışmaya dönüştürmüş bir kulüp oluşturabiliriz. Bunun için derin nefes almaya gerek var. Süreci doğru yönetmeye ve skorlarla barışık yürümeye gerek var. Bu hedeflerde başarılı olacağımıza inandığımız için burada buluştuk" dedi.



"Genç oyuncular önemli"


Bütün kariyerinde takımların genç oyuncu kazanmasına önem verdiğinin altını çizen Yanal, "Bugün ilk heyecan Antalyaspor’un bu yatırımı yapması oldu. Altyapıda değer verdiğim çalışma arkadaşlarım var. Böyle bir yapılanmanın içinde daha da ileri giderek Bodrumspor geleceği başka takımlar genç oyuncu kazanma yöntemlerini ilk uygulayacak ve bunu devamlı sürekli hale getirebilecek bir Antalyaspor hedefimiz var. Yarışabilecek, mücadele edebilecek ligde kalıcı bir sıralamanın içinde olabileceği bunu her geçen gün yukarıya taşıyacak güçlü bir Antalyaspor oluşturmak ve Avrupa’da temsil etmek en büyük hedefimizdir. Sürdürülebilir başarı diyorum. Bir markayı oluşturduğunuzda o markanın artık başka kümesi olmaz. O markayı yukarıya taşımak orada tutmak istiyorsanız o marka hep orda kalacaktır, düşmeyecek. Bu markanın sürdürülebilir bir standartta bir yarışma içeresinde olması gerekir. Antalyaspor’un kalıcı bir şekilde her yıl zirvenin takımı olması, Avrupa kupalarını zorlaması ve örnek kulüp yapısıyla bir çok kulübün de ilham alabileceği örnek bir yapıya sahip olması hedefimiz" ifadelerini kullandı.



"1.5 yıl içinde olacak"


Türkiye’de sürdürülebilir başarıyı elde etmenin tek yolunun uygun bir kulüp yapısına bürünmek olduğunu işaret eden Ersun Yanal, "Sürdürülebilir kulüp olma başarısını ortaya koymak ve bunun yapısını oluşturmak altyapıdan gelen oyuncusuyla doğru oyuncuların alınmasıyla, oyuncu üretmekle bu konuda tutarlı ve sürekli yapmak bir takıma kazandırılabilecek en büyük başarı. Bu planlamayı doğru yaptıysanız zirvenin takımı olmaktan büyük keyif alacaksınız ve bunu devam ettireceksiniz. Oyuncu satacaksınız, üreteceksiniz, yukarıda yer alacaksınız. Bu zaman işi. En az kulübün bazı avantajlarını kullanarak 1,5 yıl içerisinde artık biz burayı aldık burada oluyoruz deme güvenini hissetirebileceğimiz bir ortam oluşturacağımızı düşünüyorum" dedi.


Ersun Yanal, en az 1,5 yıl içinde Antalyaspor’un hedeflediği noktalara geleceğini belirtti.


Konuşmaların ardından 3,5 yıllık sözleşmeyi imzalayan Yanal, daha sonra Başkan Öztürk ile stadyumu gezdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da buğday hasadı başladı, verim yüzleri güldürdü Stratejik öneme sahip birçok ürünün hammaddesi olan buğdayın, Adana’da hasadı başladı. Türkiye’nin en önemli hububat üretim merkezlerinden Adana’da buğdayda hasat başladı. Birçok ürünün hammaddesi olan ve savaşlar nedeniyle stratejik öneme sahip buğday için biçerdöverler Çukurova’daki tarlalarda çalışmaya başladı. Türkiye’nin ilk buğday hasadının yapıldığı ve ihtiyacın yaklaşık yüzde 4’ünü karşılayan Adana’da kıyı şeridi dışındaki bölgelerde üretim yapan çiftçiler ise ürünlerinin olgunlaşmasını bekliyor. Bu yıl kent genelinde 1 milyon 330 bin dekar buğday ekildi. Dönüm başına ortalama 500 ile 600 kilogram arasında verim alınan buğdayda toplamda ise 1 milyon tona yakın rekolte bekleniyor. “Verimi iyi bekliyoruz” Hasat sırasında İhlas Haber Ajansı’na konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Adana’da ilk turfanda buğday hasadı başladı. 50 dönüm alanda bugün buğday alanı yapılıyor. Kurak bir alanda olmamıza rağmen dönüme 600-650 kilogram verim bekliyoruz. Bundan sonra burada ki hasat ovaya doğru ilerleyecek. Adana’nın tamamında verimi iyi bekliyoruz” dedi. “Çiftçiler buğdayını ucuza satmasın” Çiftçilere buğdayların Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) satılması gerektiğini anlatan Doğan, “Lisanslı depolar bütün çiftçilerin buğdayını alacak. Çiftçiler buğdayını ucuza satmasın. Önümüzdeki günlerde buğday fiyatları açıklanınca lisanslı depolara çiftçi buğdayını döksün. Oradan alacağı elektronik ürün senediyle satışı TMO’ya gerçekleştirebilir. Bizler fiyatları bu sene ton başına 15 bin lira bekliyoruz. Prim desteğinin de ovada 1, kıraç bölgelerde 2 lira olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, fiyatların çiftçiyi sevindirmesiyle gelecek sene ekim alanlarının daha da artacağını sözlerine ekledi.
Kocaeli Küresel Çevre Fonu’ndan Kocaeli’ye pilot şehir görevi Kocaeli, Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından finanse edilen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülmesi planlanan "Kirliliğe Karşı Sıfır Atığa Geçiş Girişimi Projesi"nde pilot bölge seçildi. Sıfır atıkta uzun vadeli bir vizyona doğru şehir düzeyinde entegre planlama ve programlamayı teşvik etmeyi amaçlayan proje kapsamında Kocaeli ile birlikte Sierra Leone’da Freetown, Tunus, Çin’den Tianjin ve Uruguay’dan Montevideo pilot şehir olarak yer aldı. Proje, gelişmekte olan ekonomiler ve en az gelişmiş ülkelerden (LDCs) pilot şehirleri kirlilik ve kaynak israfına karşı sürdürülebilir üretim ve tüketim için yeşil ve döngüsel ekonomi ve atık hiyerarşisi ilkesi doğrultusunda sıfır atık vizyonuna doğru desteklemeyi amaçlıyor. Ülkemizde projenin faydalanıcı kuruluşu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olurken, paydaşları ise Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Kocaeli Sanayi Odası ve Sivil Toplum Kuruluşları oldu. Sıfır atık ve sıfır kirlilik konusunda uzun vadeli bir vizyona doğru şehir düzeyinde entegre planlama ve programlamayı teşvik etme hedefini taşıyan projede; sıfır atık kentine geçişin finansal zorluklarını ele almak üzere sürdürülebilir yatırımı ve maliyet geri kazanımını teşvik etme, zararlı kimyasalları ortadan kaldırma, bilgi ve birikimi toplumun bütünü yaklaşımıyla erişilebilir hale getirme gibi alt hedefler bulunuyor. 5 ana bileşen Projenin ana bileşenleri 5 başlık altında toplanıyor. Buna göre, Entegre Planlama ve Programlama Bileşeni; sıfır atık şehirlerine yönelik kentsel atık yönetiminin entegre planlamasını teşvik etmek için gerekli koşulların sağlanmasını hedefliyor. Finansman Araçları Bileşeni; Sıfır atık kentine geçişin finansal zorluklarını ele almak için farklı yasal ve finansal yönlendirme araçlarının araştırılmasını hedefliyor. Sürdürülebilir Tüketim ve Üretim Bileşeni; Sürdürülebilir üretimi ve tüketimi artırmak için zararlı kimyasalları ortadan kaldırmayı, eko-tasarımı teşvik etmeyi ve malzemelerin döngüselliği için ekosistem inşa etmeyi hedefliyor. Eğitim, Öğretim, Savunuculuk ve Resmileştirme Bileşeni; Kilit paydaşlar için bilgi ve birikimi toplumun bütünü yaklaşımıyla erişilebilir hale getirmeyi ve sıfır atığa yönelik farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Projenin Küresel Bileşeni ise SWAP girişiminin koordinasyon, iletişim, öğrenme ve bilgi yönetimi işlevini yerine getirecek, sıfır atık takas evini, sıfır atık finansal platformunu ve ortaklığını destekleyecek. Proje hazırlık aşamasında 2025 yılında başlayacak projenin 5 yıl sürmesi ön görülüyor. Hazırlık aşamasında olan proje içeriğinde, Kocaeli’de yapılması planlanan faaliyetler ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak belirlenerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bildirildi. Proje kapsamında 14-17 Nisan tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Çalıştay ve Döngüsel Ekonomi Forumuna Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve UNDP yetkilileri ile birlikte katılım sağlandı. Küresel ortaklık ağının kurulumuna yönelik başlatılan bu çalışmada finans uzmanları ve kurumları, hükümet temsilcileri, uluslararası kuruluşlar, yerel yönetimler ve Birleşmiş Milletler temsilcileri yer aldı. Çalıştayda ve döngüsel ekonomi forumunda sıfır atık şehirleri inşa etmek konusundaki deneyimler ve iyi uygulamalar paylaşıldı. Ayrıca "Kirliliğe Karşı Sıfır Atığa Geçiş Girişimi"nin" hem küresel hem de şehir özelinde bileşenleri incelenerek, bu yönde iyileştirme yapılması gerekenler belirlendi.