YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 10:13

YAT LİMANI`NDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

A
A
A
YAT LİMANI`NDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ’Altın Elma’ ödüllü Kaleiçi Yat Limanı’na hayat verecek Yat Limanı Kentsel Tasarım ve Uygulama Projesi’ne başladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1983 yılında uluslararası alanda ’Altın Elma’ ödülü alan Kaleiçi Yat Limanı’nı yeniden düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi Yat Limanı’nı, sahip olduğu tarihsel ve doğal değerlerini bozmadan, eski cazibesine kavuşturacak projenin çalışmalarına başladı. İlk etapta Yat Limanı’nın altyapısı yenileneceği, Büyükşehir Belediyesi, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ve TEDAŞ, ortak çalışma yürüteceği bildirildi.Yat Limanı’nda 1. Etap Çevre Düzenlemeleri kapsamında kazı ve beton dökümü çalışmaları devam ediyor.
YÜRÜYÜŞ YOLLARI GENİŞLETİLECEK
Projede, alana tek taşıt girişi olarak batıdaki mevcut giriş korunurken, Uzun Çarşı, Kırk Merdiven ve Mermerli Parkı yaya girişlerinin kalacağı, Yat Limanı’nın su yüzeyinin disiplinli, nitelikli ve çevrelendiği tarihi dokuya uygun kullanımını sağlayacak düzenlemeler olacağı belirtildi. Yaya akslarının kullanım amaçlarına uygun olarak düzenleneceği, böylelikle Yat Limanı’nı dolaşan, kafeteryalarda dinlenen veya gezinti teknelerini kullanan vatandaşlar yoğunluktan olumsuz etkilenmeyeceği ifade edildi. Gezinti tekneleri, ticari olmayan yat ve balıkçı teknelerinin fiziksel düzenlemeyle ayrıştırılacağı, Yat Limanı boyunca yüzer ahşap promenat yürüyüş yolları ile seyir terasları gibi düzenlemelerin de yapılacağı bildirildi.
TURİZM SEZONUNA YETİŞECEK
Yat Limanı projesinde, alan içerisindeki tescilli yapıların korunması ve görsel olarak etkisinin arttırılmasına yönelik önlemlerin de yer aldığı kaydedilirken, açık alanlar, Yat Limanı’na ve Kaleiçi’nin tarihi ve özgün yapısına uygun zemin kaplama malzemeleriyle kaplanacağı belirtildi. Alana uygun kent mobilyalarının konulacağı, peyzaj düzenlemesi gerçekleştirileceği, koruma altına alınan anıt ağaçların ortaya çıkarılarak turizme katkı sağlanacağı, dinlenme ve çocuk oyun alanları oluşturulacağı, Kaleiçi ve Yat Limanı için yeni ve özgün tabela bilgi ve yönlendirme levhaları hazırlanacağı, aydınlatmanın yenileneceği, surların ve deniz yüzeyinin aydınlatılmasnın da ele alınacağı ifade edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir