YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 16:52

AKVAM`DAN MODA VE TEKSTİL BİENALİ`NE DESTEK

A
A
A
AKVAM`DAN MODA VE TEKSTİL BİENALİ`NE DESTEK

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM), AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü`nce düzenlenen `I. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali`ne destek veriyor.
AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen, ``Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, moda ve tekstil tasarımı alanında çalışmalar yapan sanatçı, tasarımcı, akademisyen ve araştırmacılara yeni fırsatlar oluşturmak amacıyla alanında bir ilk olma özelliği taşıyan `I. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali`ni düzenlemektedir. Bienal için `Yeşil Tekstil, Yavaş Moda` söylemini belirlemiştir. Bienal söylemi; çevre dostu tekstil üretimini ve tüketimini önermektedir. Bu proje ile Akdeniz kültür ve turizmine `moda ve tekstil tasarımı alanı` üzerinden yeni bir alternatif önermek, bölge kültürüne, kültürel belleğe katkıda bulunmak ve çevre duyarlılığına dikkat çekmek hedeflenmektedir`` dedi.
Bienal programında yer alan 1 sempozyum, 2 panel, 4 çalıştay ve 8 sergnin Akdeniz Üniversitesi ve Antalya`nın çeşitli mekanlarında 8 - 11 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini hatırlatan Doç.Dr. Esen, sergilerin 9 Kasım 2012 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Bienali`nin kapsamındaki etkinliklerin, bienal hedeflerine katkı sağlayacak şekilde belirlendiğini kaydeden Doç. Dr.Esen, ``Etkinlikler arasında yer alan `I. Uluslararası Antalya Moda ve Tekstil Tasarım Sempozyumu` ile yarışmalı olarak düzenlenen `Yeşil Tekstiller Karma Sergisi` ile `Tekstil Sanatı Karma Sergisi`, tasarımcılar, sanatçılar, akademisyenler, araştırmacılar ve üretici sektör temsilcileri olmak üzere moda ve tekstil tasarım alanının tüm bileşenlerini bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Sempozyum bildiri özetleri son başvuru tarihi 27 Nisan 2012, sergilere başvuru tarihleri ise 14 Temmuz 2012`dir. Geleneksel ve çağdaş tekstil tekniklerinin yer aldığı çalıştaylara son başvuru tarihi ise 27 Temmuz 2012 olarak belirlenmiştir.
Projenin belirlenen hedeflerin sonuçlarının, EXPO 2016`nın gerçekleşeceği kent olan Antalya`nın kültür ve sanat alanındaki arayışlarına ışık tutacak veriler sunacağı düşünülmektedir`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da güvenliğe yatırım: 3 yılda çok sayıda proje hayata geçirildi Samsun Valiliği, il genelinde güvenliğin güçlendirilmesi amacıyla son 3 yılda önemli yatırımların hayata geçirildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda şehrin her alanda gelişimini sürdürdüğü belirtilirken, güvenlik alanındaki projelerin de bu sürecin önemli bir parçası olduğu vurgulandı. Açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın destekleriyle Jandarma Genel Komutanlığı ve Valilik koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2023-2025 yılları arasında birçok yatırımın tamamlandığı ifade edildi. Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı Vardiya Konukevi, akaryakıt istasyonu ve otoparkı ile birlikte Terme İlçe Jandarma Komutanlığı yol kontrol noktası, Yakakent Hükümet Konağı İlçe Jandarma Komutanlığı, Havza Bekdiğin Jandarma Karakol Komutanlığı, Atakum Taflan Jandarma Karakol Komutanlığı ve Vezirköprü Beşpınar Jandarma Karakol Komutanlığı hizmete alındı. Ayrıca Terme İlçe Jandarma Komutanlığı ile 19 Mayıs İlçe Jandarma Komutanlığı’nın da tamamlanarak hizmet vermeye başladığı bildirildi. Canik-İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı’nın yer tesliminin yapıldığı ve inşaatının sürdüğü belirtilirken, Bafra Organize Sanayi Bölgesi Jandarma Karakol Komutanlığı’nın yapımının da 29 Aralık 2025 tarihinde imzalanan protokol kapsamında devam ettiği kaydedildi. Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı için ise 5 Aralık 2025 tarihinde zemin tesviye çalışmalarına başlandığı ve çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Suçla mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla İl Jandarma Komutanlığı’nın araç filosuna son üç yılda 94 yeni araç ile çeşitli güvenlik ekipmanlarının kazandırıldığına dikkat çekildi. Açıklamada, Samsun’a başta güvenlik olmak üzere her alanda yapılan yatırımlardan dolayı Cumhurbaşkanı başta tüm emeği geçenlere teşekkür edildi.