YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 12:49

BAŞKANLAR, ÇAKIRLAR PLANINI HALKA ANLATTI

A
A
A
BAŞKANLAR, ÇAKIRLAR PLANINI HALKA ANLATTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Çakırlar bölgesini ilgilendiren 1/5 bin ölçekli imar planını, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek`le birlikte halka anlatı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, `Bahtılı-Çakırlar-Karatepe-Gökçam 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı`nı, Büyükşehir Belediye Meclisi`ne gelmeden önce Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek`le birlikte Çakırlar, Bahtılı ve Gökçam mahallelerinde düzenlenen bilgilendirme toplantılarında halka anlattı. Başkan Akaydın, bölge halkının daha rahat, kaliteli bir yaşam sürebilmesi için gerekli olan altyapının yapılabilmesi adına planlamanın şart olduğunu kaydetti. Başkan Akaydın, Başkan Böcek ve belediye bürokratlarının katıldığı toplantıların ilki Çakırlar`da yapıldı. Daha sonra ise Bahtılı ve Gökçam mahallelerinde de birer toplantı daha yapıldı. Toplantılara halkın yoğun ilgisi oldu.
KATILIMCI BELEDİYECİLİK
Planlama çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Akaydın, ``Seçim döneminde bu bölgeye plan yapma sözü verdik. İki belediye başkanı birlikte işte yine yanınızdayız. Bu, bizim şeffaf, katılımcı bir belediyecilik anlayışımızın bir göstergesidir. Amacımız bölgeyi kaliteli bir yaşama kavuşturmaktır. Çakırlar bölgesi; bir köy, 10 mahalleyi kapsayan ve 6 bin nüfusu ilgilendiren planlama çalışmasıyla yolları, konut alanları, sosyal donatı alanları ve yaşam alanlarıyla çok güzel bir bölge olacaktır. İmar planı Büyükşehir Belediye Meclisi`ne gelmeden önce, planı sizlere anlatmak, görüş ve önerilerinizi almak istiyoruz. Yaptığımız imar planı vatandaş lehine olacak, insanlar burada doğayla baş başa yaşamak isteyecek`` dedi.
VATANDAŞLARA SÖZLER VERİLDİ
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de 1999 yılından bu yana siyasi partilerin buralara gelerek vatandaşa sözler verdiklerini belirterek, ``Bugüne kadar planlama konusunda katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Akaydın, bürokrat arkadaşlar ve Konyaaltı Belediyesi bürokratlarıyla birlikte sizlerle birlikteyiz. Babalarınızdan kalma yerlerle ilgili planlamanın sonuna geldik. Planlamayla ilgili yapılan çalışmalar hakkında sizleri bilgilendiriyoruz. Geçen mecliste bu bölgenin planlamasında bize destek olsun diye kamu yararı kararı aldık. Yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum`` diye konuştu.
KORUNMASI GEREKEN ALANLAR
Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Avukat Fahrettin Köken de bölgeyi planlarken dikkat ettikleri noktaları anlattı. Üst ölçekli planlara uygun bir planlama yapılması gerektiğinin altını çizen Köken, vatandaşların beklentilerine yanıt verecek ve tarım arazilerinin de korunmasını sağlayacak bir plan yaptıklarını vurguladı. Köken, bu planı Ziraat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ile Şehir Plancıları Odası`yla da paylaştıklarını belirterek, ilgili meslek odalarının bu plana onay verdiklerini açıkladı.
ÜST ÖLÇEKLİ PLANLARA UYGUN
Büyükşehir Belediyesi Nazım Plan Büro Başkanı Burak Öztürk ise vatandaşlara Bahtılı-Çakırlar-Karatepe-Gökçam 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı hakkında bilgi vererek, ``Bu bölgede 1800 hektarlık alanın planlama çalışmasını yapıyoruz. Bu alanı planlarken temel sınırımız, alanın yaklaşık 1500 hektarlık alanı 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince tarım alanı mutlak korunması gereken tarım alanıdır. 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı, bu aşamaya gelene kadar 3 aşaması daha var. Bunlar 1/100 bin ölçekli Antalya-Burdur Çevre Düzeni Planı, onun altında 1/50 bin ölçekli Antalya Çevre Düzeni Planı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi`nin hazırladığı 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planı var. Bunlara uyulması gerekiyor. Her 3 planda da bu bölgenin tamamı köy yerleşik alanı olarak tarifleniyor. Vatandaşa üst ölçekli planlara uygun olarak en üst seviyede imar hakkı vermeye çalıştık`` dedi.
Başkan Akaydın, Başkan Böcek ve bürokratlar, vatandaşların planla ilgili görüşlerini alırken, sorularını da yanıtladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Başkan Aslan’dan 19 Mayıs mesajı Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Memet Aslan, mesajında, “19 Mayıs 1919 günü, Anadolu coğrafyasındaki halkların diriliş günüdür. Zulme ve işgale karşı başkaldırı sembolüdür. 1. Dünya Savaşı’nda hezimet yaşayan Osmanlı Devleti, sahip olduğu toprakların birçoğunu kaybetti. İşgalci güçler yüzyıllardır hayal ettikleri gün onlar için gelmişti. Anadolu topraklarını çepeçevre saran işgalciler, Osmanlının elinde kalan son İslam topraklarını işgal etmek için harekete geçtiler. Mebusan Meclisi işgal edilmiş, hükümet tamamen onların kontrolüne geçmişti. Batılı güçler İstanbul açıklarına donanmalarını çektiler. Son darbeyi vurmak için tüm hazırlıklarını yaptılar. İşte tam burada vatanını ve milletini düşünen, bu işgali ve zulmü kabul etmeyen subaylar, aydınlar, vatanseverler harekete geçti. İstanbul’da örgütlenme imkanı bulamayan Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihini sarsacak boyuttaki kurtuluş mücadelesini bir vapurun yolculuğundan başlatmıştır. Esaret altında yaşamaktansa ölmek daha evladır. O halde ‘ya istiklal, ya ölüm.’ Bu şiarla Samsun’a ayak basan Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu halklarını bilinçlendirmek, onları örgütlemek ve düzenli bir çalışma programı hazırlamakla yola koyuldu. Anadolu’nun birçok yerinde toplantılar, kongreler ve tamimler düzenleyerek işgale karşı ortaya konacak mücadelenin ana portresi çizildi. Düzensiz güçler tek çatı altında toplanarak koordinasyon sağlandı. İdari, askeri ve ekonomik tedbirler alınarak işgale karşı yekvücut olma yolunda adımlar atıldı. Bağımsızlığını, özgürlüğünü, vatan ve millet sevgisini hiçbir şeye değiştirmeyen Anadolu halkları, yeni bir önderlikle eşi benzeri olmayan bir mücadele örneği sergileyerek vatanını işgalcilerden temizlemiştir. Bu duygularla milletin birliği ve bütünlüğü, vatanın kurtuluşu ve bölünmez bütünlüğü için, halkın özgürlüğü ve bağımsızlığı için kendilerini feda eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle, minnetle yad ediyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
İstanbul "İletişim ve Sürdürülebilirlik: Geleceğe Işık Tut" temasıyla İLETFEST2 gerçekleşecek İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan üç iletişim bölümü olan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı, Yeni Medya ve İletişim Bölümleri tarafından 21-24 Mayıs 2024 tarihlerinde “Uygulamalı İletişim Festivali-2” düzenlenecek. Uygulamalı İletişim Festivali’nin (İLETFEST2) 2024 yılı teması "İletişim ve Sürdürülebilirlik: Geleceğe Işık Tut" olarak belirlendi. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) tarafından düzenlenen ve iletişimin çeşitli alanlarındaki yeni gelişmelerle, öğrencileri, akademisyenleri ve alanında uzman konukları bir araya getirmeyi amaçlayan Uygulamalı İletişim Festivali’nin bu yıl ikincisi düzenlenecek. Festivalde sinema, gazetecilik, reklamcılık, halkla İlişkiler, yeni medya gibi iletişimin ana dallarında; paneller, atölyeler, söyleşiler, sergiler, film gösterimleri gibi birçok etkinlik gerçekleşecek. "Uygulamalı" içeriği ile bu alanda bir ilke de imza atacak olan festivalde, öğrencilere teorik bilginin yanında özellikle pratik beceriler kazandırmak amacıyla atölye çalışmalarına da yer verilecek. ILETFEST2’nin teması “İletişim ve Sürdürülebilirlik” İlki yoğun ilgi gören ve öğrencilerin, kariyer gelişimi açısından oldukça faydalı bulduğu ‘Uygulamalı İletişim Festivali’nin ikincisi düzenleniyor. Bu yıl “İletişim ve Sürdürülebilirlik” teması ile yola çıkan İLETFEST2; iletişim mesleğini, gelişen teknoloji ve içerik konularını, sürdürülebilirlik iletişimi ile etkileşimini öğrencilere anlatmayı amaçlıyor. Geleceğe daha iyi bir dünya bırakmak için öğrencilerin iletişim mesleğinin sürdürülebilirlik anlayışıyla bütünleşmesi konularını kavraması amacıyla İLETFEST2’de “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” ile uyumlu etkinlikler düzenlenecek. Üniversite-sektör iş birlikleri düzenlenecek İLETFEST2, sektörde yer alan profesyonelleri, öğrencileri ve akademisyenleri bir araya getirerek, iletişim alanındaki güncel konuların tartışılmasına ve paylaşılmasına imkan sağlayacak. Festivalde aynı zamanda iletişim alanında kariyer hedefleyen öğrencilerle profesyonelleri bir araya getirerek üniversite-sektör iş birliklerine de zemin hazırlaması amaçlanıyor.
İstanbul Beylikdüzü’nde ‘Engelsiz Bahar Şenliği’ düzenlendi Beylikdüzü Komşu Derneği tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla ‘Engelsiz Bahar Şenliği’ düzenlendi. Şenliğe katılan engelli çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendi. Beylikdüzü Komşu Derneği ve Beylikdüzü Rota Özel Eğitim, Müge Toker Anaokulu, American Life Dil Okulu katkılarıyla, ‘Engelsiz Bahar Şenliği’ düzenlendi. 12-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlik, Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde gerçekleştirildi. Engelli birey ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi. Engelli çocuklar sahneye çıkarak şarkılar söyledikten sonra yapılan sihirbazlık gösterisini izledi. Engelli çocukların ve ailelerinin sosyalleştiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. “Bir engelli çocuk annesi olarak çok teşekkür ediyorum” Programa katılan velilerden iletişim danışmanı, yazar Bilgen Öniz, “Bugün 12 - 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir araya geldik. Rota Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, American Life Dil Okulu, Müge Toker Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin de katkılarıyla çocuklarımız, engelli bireyler ve aileleri bugün burada keyifli bir gün geçiriyorlar. Birbirimizi anlayabilmemiz için birlikte vakit geçirmemiz gerekiyor. Bu etkinliklerin bunun için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir arada daha çok zaman geçirmeliyiz, birbirimize sormaktan dertlerimizi tasalarımızı da öğrenmekten çekinmemeliyiz. Bu etkinliği düzenleyen herkese bende bir engelli çocuk annesi olarak çok teşekkür ediyorum” dedi. “Çok eğlendim” Etkinliğe katılan engelli çocuklardan Fatma Nur Şahin, “Çok eğlendim. Halay çektik, şarkı söyledik çok eğlenceli” diye konuştu. “Etkinliği çok beğendim, mutluyum” Engelli bireylerden Berat Deniz ise “Burayı çok beğendim, mutluyum, eğlenceliydi. Sandviç yedim, halay çektim, oynadım çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
Mersin ’Mabel Matiz ve Manuş Baba’ Mersin’de konser verdi Mersin Büyükşehir Belediyesince, ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, ünlü sanatçılar ’Mabel Matiz ve Manuş Baba’ gençlerle buluştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ dolayısıyla birbirinden güzel organizasyonlar gerçekleştirdi. Hafta boyunca süren etkinlikler, Adnan Menderes Bulvarı Özgecan Aslan Barış Meydanında popun sevilen ismi ’Mabel Matiz’ ve Tarsus’ta düzenlenen ’Manuş Baba’ konseriyle zirveye ulaştı. Hafta boyunca birbirinden renkli etkinliklerle bayramlarının tadını doyasıya çıkaran gençler, eğlencelerini konserlerle ikiye katladı. “Sizler bizim geleceğimizsiniz” Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de merkezde gerçekleşen Mabel Matiz konseri öncesinde gençlere ve Mersinlilere seslenerek, herkesin ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Seçer, “Bizim memleketimizi, Mersinimizi, sizlerin, gençlerimizin enerjisi ve havamızı sizler güzelleştiriyorsunuz. Sizlerin sevgisi, sizlerin kalbinin güzelliği Mersin’e yansıyor. Hepinizi seviyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizleri gözümüz gibi koruyacağız. Bir asırdır Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidiyoruz. O ülkemizi; gençliğimiz çalışsın, çağdaş, uygar ve barışsever olsun, savaşı reddetsin diye gençliğe emanet etti. Tüm Anadolu topraklarında, doğudan batıya, kuzeyden güneye kadar Türkiye’de bu sınırlar içerisinde, kadim Anadolu topraklarında Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle herkesi bir çatı altında topladı. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi verdi ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Hepimiz onunla övünüyoruz” dedi. “19 Mayıs, kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği günün adıdır” 19 Mayıs’ın, cumhuriyet tarihinin ve ’Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin çok önemli bir günü olduğunu vurgulayan Seçer, “19 Mayıs; kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin ateşlendiği günün adıdır. Bayramınız kutlu olsun. Ülkemizi daha da güzel noktalara getireceğiz. Atatürk’e layık olacağız, çağdaş uygarlığı yakalayacağız. İlimle, bilimle, kültürle ve sanatla dünyada rekabet edeceğiz. Kavga etmeyeceğiz, birbirimizi daha çok seveceğiz, birbirimize sarılacağız ve birbirimize destek olacağız. Ülkeler ve toplumlar sevgiyle ve saygıyla gelişecek” diye konuştu. Gençlere Mabel Matiz konserinin tadını çıkarmalarını ve doyasıya eğlenmelerini söyleyen Seçer, “Biliyorsunuz Mabel Matiz bizim hemşerimizdir, kendisi Erdemlili. Mersin’den böyle cevherler de çıkıyor. Sizlerden de bekliyoruz, Mersin’den, Mersin’in gençlerinden dünyada saygın sanatçılar, sporcular ve bilim insanları bekliyoruz. Çalışarak ve azmederek bunu kazanacaksınız. Sizlere güveniyoruz” ifadelerini kullandı. Seçer’in konuşmasının ardından gençler elleri ile kalp yaptı ve Başkan Seçer de sahneden gençlerle fotoğraf çekildi. Başkan Seçer ayrıca gençlerle hep bir ağızdan elinde Türk bayrağı ile ‘parla’ parçasını söylerken, gençlerle dolan Özgecan Aslan Barış Meydanı ay yıldızlı Türk bayrakları ile kırmızıya boyandı. Mersinlilerin uzun zamandır beklediği sevilen sanatçı Mabel Matiz konseri ile Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bayram ruhu doruklara çıktı. ‘Gel, sarışın, müphem, antidepresan, numaracı, karakol, ya bu işler ne’ gibi hit şarkılarını söyleyen sevilen sanatçı, bayram ruhunu Mersinlilere bir kez daha yaşattı. “Böyle güzel bir günde toplanmış olmamız beni çok mutlu etti” Farklı tarzı ve sesi ile her şarkısı hit olan ve milyonlar tarafından dinlenilen pop müziğin sevilen ismi Mabel Matiz, hayranlarına seslenerek, “Mersin’im, çok teşekkür ediyorum. O kadar heyecanlıyım ki, çok da uzun zaman oldu beraber konser yapmayalı ve beraber şarkı söylemeyeli. Bir meydanda böyle güzel bir günde toplanmış olmamız beni çok mutlu etti. Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla tabi ki. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı. Tarsus’ta da 19 Mayıs coşkusu Manuş Baba konseriyle zirve yaptı Tarsus’ta da 19 Mayıs dolayısıyla düzenlenen konserde Manuş Baba sahne aldı. Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesinin birlikte gerçekleştirdikleri konserde, özellikle gençler doyasıya eğlenme şansı buldular. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen konser DJ Umut Kılıç ve ardından Grup Refresh Band’ın sahne almasıyla başladı. Gecenin ilerleyen dakikalarında sahneye çıkan Manuş Baba ise alanı dolduran binlerce vatandaşa unutamayacakları bir gece yaşattı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç sahneye çıkarak, Manuş Baya’ya çiçek verdi. “Özgürlükçü bir kent olan Tarsus’la yola devam edeceğiz” Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu Tarsuslularla bir arada kutluyor olmaktan dolayı onur duyduğunu ifade ederek, “Sizlere de şükran duyuyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte Manuş Baba’yı getirdik. Bundan sonra hiç merak etmeyin. 7 gün 24 saat yaşayan, festivalleri ile konuşulan, kültürüyle, tarihiyle konuşulan özgürlükçü bir kent olan Tarsus’la yola devam edeceğiz” dedi.