YEREL HABERLER - 07 Nisan 2012 Cumartesi 13:17

BAŞARININ ANAHTARI `PLAN`

A
A
A
BAŞARININ ANAHTARI `PLAN`

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hürriyet Gazetesi Yazarı Özgür Bolat`ı `Sınava Geden Yol` etkinliğinde öğrencilerle buluşturdu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı`nca düzenlenen `Sınava Giden Yol` etkinliği kapsamında Hürriyet Gazetesi Yazarı Özgür Bolat `Başarıya Nasıl Ulaşılır?` konulu konferans verdi. Yenimahalle Kültür Merkezi`nde düzenlenen konferansa çok sayıda öğrenci katıldı. Özgür Bolat, öğrencilere sınavda ve hayatta başarılı olmak için neler yapmaları gerektiğini anlatarak, başarıya ulaşmak için nasıl bir yol izlemeleri konusunda bilgi verdi.
``Hayatınızı planlarken 20 yıl sonra nerede olmak istediğinizi düşünerek planlayın`` diyen Bolat,``Sınav sadece atlamanız gereken bir hendek, sizi hayatta daha çok şey bekliyor. 20 yıl sonra siz nerede olmak istiyorsanız sondan geriye doğru hayatınızı planlayın. Her şeyin başı planlamadır. Ne yapmak istediğiniz konusunda bir planınız olsun. Planınız net olursa başarı oranınız artıyor. Yapacağınız işleri kafanızda büyütmeyin. Değilse her şey zor gelir`` diye konuştu.
Öğrencilere ders çalışırken de bir plan dahilinde hareket edilmesi gerektiğini belirten Özgür Bolat, şunları söyledi:
``Disiplin çok önemlidir. Başarılı insanlar üzerinde bir araştırma yapmışlar. Son yılların önemli sosyal medya sitelerinden biri olan Facebook`a en çok onlar girmemiş. Çünkü onların bir Facebook adresi hesabı yokmuş. Bir sınava hazırlanıyorsanız, Facebook hesabınızı kapatmalısınız. Televizyon açıkken ders çalışamazsınız. Aklınız orada kalır. Ders çalışacaksınız televizyonu açmayacaksınız. En çok kimler uyur diye bir düşünün. En çok uyuyan insan planı olmayan insandır. Çünkü o kişinin uyumaktan başka planı yoktur.``
Hürriyet Yazarı Özgür Bolat, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir