EKONOMİ - 24 Kasım 2025 Pazartesi 19:15

ALTSO Meclis Toplantısı’nda eğitime destek çalışmaları gündeme geldi

A
A
A
ALTSO Meclis Toplantısı’nda eğitime destek çalışmaları gündeme geldi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören yaklaşık bin öğrenciye eşofman takımı ve spor malzemesi desteğinde bulunduklarını söyledi.


Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Mehmet Kural başkanlığında gerçekleştirildi. Taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören yaklaşık bin öğrenciye eşofman takımı ve spor malzemesi desteğinde bulunduklarını ifade eden ALTSO Başkanı Eray Erdem, "Alanya Kaymakamımız Şakir Öner Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Yılmaz, Meclis Başkanımız Mehmet Kural ve Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte Toslak İlkokulu ile Toslak Sabir Erkin Ortaokulu’nu ziyaret ettik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gelen destek ile odamızın katkılarıyla taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören yaklaşık bin öğrencimize eşofman takımı ve spor malzemesi desteğinde bulunduk. Ziyaretimizde okul yöneticilerimizden bilgi alarak eğitim alanına nasıl daha fazla katkı sağlayabileceğimizi değerlendirdik. Başta TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.


Erdem, Londra’da gerçekleştirilen turizm fuarı ile ilgili olarak da meclis üyelerine bilgiler aktararak, "4-6 Kasım tarihleri arasında İngiltere’de gerçekleştirilen WTM Londra Turizm Fuarı’na Alanya birlik beraberliğiyle katılıp, Alanya Kaymakamımız Şakir Öner Öztürk, Alanya Belediye Başkanımız Osman Tarık Özçelik, ALTAV, ALTİD temsilcileri ve sektör paydaşlarımızla birlikte şehrimizi uluslararası arenada en iyi şekilde tanıttık. WTM Londra’da, İngiltere pazarındaki büyüme hedefleri, yeni sezon planlamaları ve bölgesel uçuş bağlantıları gündemimizin ana başlıklarını oluşturdu" diye konuştu.



"İş birliği protokolü imzaladık’"


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan iş birliği protokolüne de değinen Erdem, "Alanya’mızda iş dünyasının en önemli ihtiyaçlarından biri olan nitelikli eleman açığını kapatmaya yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Bu kapsamda Alanya İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Yılmaz ile birlikte, İrfan Bileydi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin İşletmede Beceri Eğitimi ve Yaz Stajına Dair İş Birliği Protokolü’nü imzaladık. Bu önemli iş birliğiyle öğrencilerimizin mesleki tecrübe kazanmasını, iş dünyamızla erken tanışmasını, Alanya’nın nitelikli iş gücünün güçlenmesini hedefliyoruz" dedi.



Müşterek Komiteler Toplantısı


ALTSO Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ardından yılda iki kez düzenlenen Müşterek Komiteler Toplantısı gerçekleştirildi. Erdem, komite üyelerine 2025 yılında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler aktarıp, komite üyelerinin taleplerini aldı. Erdem, "Ortak akıl ve istişareyle yürüttüğümüz bu toplantılar, üyelerimizin sesi olmamıza ve Odamızın faaliyetlerini sahadaki gerçek ihtiyaçlara göre şekillendirmemize imkan sağlıyor. Tüm meclis ve komite üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyor; daha güçlü bir Alanya için çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz" dedi.



ALTSO Meclis Toplantısı’nda eğitime destek çalışmaları gündeme geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Bursa Milletvekili Varank ve MİT Başkanı Kalın, sahurda vatandaşlarla bir araya geldi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve AK Parti Bursa Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank Ankara’nın Çankaya ilçesinde sahurda vatandaşlarla bir araya geldi. MİT Başkanı Kalın ve AK Parti Bursa Milletvekili Varank Ankara’nın Çankaya ilçesinde sahurda vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Varank, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerif ayının daha sonlarına yaklaşıyoruz. Rabbim tuttuğunuz oruçları yaptığınız ibadetleri kabul eylesin. İnşallah en güzel şekilde Ramazan bayramına kavuşmayı tabii ki Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. En güzel şekilde Kadir Gecesi’ni idrak etmeyi de bizlere nasip eylesin. Her sene Ramazan-ı Şerif ayında bir güzellik olarak vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Ben bir Bursa’da bir de Ankara’da bunu yapmaya çalışıyorum. Hemşerilerimizi sahura davet ediyoruz. Sağ olsun hemşerilerimiz de bizleri yalnız bırakmıyorlar. Bu güzel ortamı oluşturmak için, bizlerle beraber olmak için bizimle buluşuyorlar. Ben gelen her bir kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Ramazan-ı Şerif demek, birlik demek, beraberlik demek. Aslında aynı değerler etrafında buluşabilmek demek. İşte sahur sofraları da sahur birliktelikleri de aslında bu toplumun en güzel değerlerinden bir tanesi. İşte bu güzellikle de biz sizlerle beraber buluşmuş olduk. Rabbim inşallah bu güzellikleri yaşamaya devam etmeyi bizlere nasip eylesin" dedi. Coğrafyanın içinde bulunduğu zor şartlara değinen Varank, şunları kaydetti: "Tabii zor bir coğrafyada yaşıyoruz değerli kardeşlerim. Etrafımız adeta bir ateş çemberi ve bu ateş çemberi içerisinde Türkiye’yi salimen rotasında tutabilmek büyük mücadeleler büyük fedakarlıklar gerektiriyor. Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımız da aslında Türkiye Cumhuriyeti’ni o rotada tutabilmek, tam bağımsız büyük Türkiye’yi inşa edebilmek için büyük bir mücadele içerisinde inşallah bizler de bir olursak, beraber olursak, hep birlikte birbirimize tutunursak işte Sayın Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği vermiş oluruz. Biz öyle inanıyoruz ve biz bir olduğumuzda da Türkiye’nin üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey olmaz. Biz yeter ki beraber olabileceğimiz fırsatları çoğaltalım. İşte kendi değerlerimize sahip çıkalım. Bu Ramazan-ı Şerif’i çok farklı bir şekilde yaşıyoruz. Hepiniz etrafınızda görüyorsunuzdur. 7’den 77’ye adeta herkes bu Ramazan-ı Şerif’in havasını yaşamaya devam ediyor. İnşallah önümüzdeki Ramazanlar da böyle olsun diyoruz. Rabbim birlik beraberliğimizi daim etsin diyor. Geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyor sizlere." Varank’ın konuşmasının ardından, MİT Başkanı Kalın ve vatandaşlar hep beraber sahur yaptı.