ASAYİŞ - 13 Eylül 2024 Cuma 15:18

Antalya’da hafif ticari araç aydınlatma direğine çarptı, sürücü yara almadan kurtuldu

A
A
A
Antalya’da hafif ticari araç aydınlatma direğine çarptı, sürücü yara almadan kurtuldu

Antalya’da hafif ticari bir araç refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Sürücü yara almadan kurtulurken, araçta maddi hasar oluştu. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı ve araç çekiciyle kaldırıldı.


Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Serik Caddesi’nde, saat 13.00 sıralarında meydana gelen kazada 31 yaşındaki Nazım Şehzadeoğlu’nun kullandığı 16 EJN 79 plakalı Mercedes Vito markalı hafif ticari araç, Antalya şehir merkezinden Aksu’ya doğru ilerlerken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Çarpma sonrası direk refüje devrildi. Kazayı gören vatandaşlar, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu yetkililere bildirdi. Şans eseri sürücü Şehzadeoğlu kazayı yara almadan atlatırken, araçta maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik önlemleri alırken, araç çekici yardımıyla kaldırıldı.



Antalya’da hafif ticari araç aydınlatma direğine çarptı, sürücü yara almadan kurtuldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ardahan Ardahan’da ’Sıfır Atık’ etkinliği düzenlendi Ardahan’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce "Uluslararası Sıfır Atık Günü" kapsamında etkinlik düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce "moda ve tekstilde sıfır atığa doğru" temasıyla valilik bahçesinde düzenlenen ve geri dönüştürülmüş ürünlerin sergilendiği etkinlikte, öğrenciler "sıfır atık" konusunda bilinçlendirildi. Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, programda yaptığı konuşmada, sıfır atık konusunda küresel önlemlerin yanı sıra ülke genelinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde "sıfır atık projesi"nin başlatıldığını söyledi. Ülke genelinde sıfır atık seferberliği kapsamında önemli çalışmalara imza atıldığını belirten Vali Çiçek, şunları kaydetti: "Ülkemizde ‘Sıfır atık seferberliği’ kapsamında önemli çalışmalara imza atıldı. Bizlerde illerimizde bu seferberliği sürdürüyoruz. Sıfır atıkla mücadele de bu yıl ki tema ‘Tekstil ve Modada Sıfır Atığa Doğru’ olmuştur. Hepinizin bildiği üzere, moda endüstrisi küresel ölçekte çevresel etkisi en yüksek sektörlerden biridir. Hızlı moda anlayışı ile her yıl milyonlarca ton tekstil atığının üretilmesi ciddi tehlikeler ortaya çıkarmaktadır. Bu döngünün değişmesi noktasında bilinçli tüketim, geri dönüşüm ve yeniden kullanım, sürdürülebilir moda ve etik üretimi desteklemek gibi önlemlerin alınması çok önemli. Sevgili çocuklar, unutmayalım ki her bireyin yapacağı küçük değişiklikler büyük dönüşümlere yol açabilir. Bugün, tekstil ve modada sıfır atık hedefiyle atacağımız adımlar, yarının daha yaşanabilir bir dünya olmasını sağlayacaktır. Hep birlikte bu farkındalığı artırarak, çevremizi, kaynaklarımızı ve geleceğimizi birlikte daha iyi koruyacağımıza inanıyorum." Vali Çiçek, etkinlik sonunda alanda sıfır atıkla ilgili sergiyi gezerek, atık malzemelerden üretim yapan öğrencilerle sohbet ederek duyarlılıkları dolayısıyla teşekkür etti.
Adana Minik Kübra’nın annesi: "Biyonik kulaklık alınacağını öğrenince kalbim duracaktı" Adana’da 9 ay önce ailesiyle birlikte gittiği semt pazarında biyonik kulaklığı çalınan 3 yaşındaki kız çocuğuna yardım eli uzandı. Anne Mine Sağın, kızına biyonik kulaklık alınacağı haberini öğrenince "Kalbim duracak gibi oldu" dedi. Merkez Sarıçam ilçesi Yarımca Mahallesi’nde yaşayan fabrika işçisi Mustafa (35) ile Mine Sağın (32) çiftinin 3’üncü çocukları Kübra Naz Sağın (3), işitme engelli olarak dünyaya geldi. Ailesinin tedavi için başvurduğu Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 2 yıl önce Kübra Naz’a biyonik kulak takıldı. Yapılan kontrollerde seslere tepki vermeye başlayan Kübra Naz’ın, yaşıtları gibi hayatının normale döneceği belirlendi. Sağın ailesi, 30 Haziran 2024’te Mehmet Şahintepe Mahallesi’nde kurulan semt pazarına gitti. Alışveriş sırasında Sağın ailesi, Kübra Naz’ın başındaki biyonik kulaklardan birinin yerinde olmadığını fark etti. Aile, bebek arabasındaki, içinde kredi ve yardım kartları ile 300 liranın bulunduğu cüzdanlarını da bulamadı. Hırsızlığı fark eden Sağın ailesi, polis merkezine giderek ihbarda bulundu. Şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri, sonuç alamadı. Bunun üzerine kaymakamlık ve valiliğe başvuran Sağın ailesi, Kübra Naz’ın biyonik kulak ücretinin devlet tarafından karşılanamayacağını, yaklaşık 150 bin lirayı ödemesi gerektiğini öğrendi. Geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirten Sağın ailesi, Kübra Naz’ın biyonik kulağı için yardım beklediklerini belirtti. "Mutluluktan kalbim duracak gibi oldu" İşitme sorunu yaşadığı için 9 aydır konuşmada, yürümede, dengede durmakta zorlanan ve sürekli ağlayan minik Kübra’nın sesi yapılan haberlerle duyuruldu. Adanalı bir iş adamının Kübra Naz’a gerekli olan biyonik kulağı aldığını söyleyen anne Mine Sağın, "Kızımın kulaklığı çalındı. Bu nedenle artık duyamıyordu. Daha önceleri ’anne, baba ağabey’ diyordu ancak kulaklık çalındıktan sonra bu kelimeleri çok az söylemeye ve sürekli ağlamaya başladı. Her yere başvurduk ancak bir türlü kulaklık alamadık. Ancak yapılan haberlerden sonra bir iş adamı arayıp kulaklığı alacağını söyledi. O an çok mutlu oldum. Kalbim duracak gibi oldu. Sevinçten hem ben ağladım hem de çocuklar ağladı" diye konuştu. Anne Sağın, kulaklığın bayramdan sonra takılacağını ifade etti.
İstanbul İstanbul’da 235 milyon liralık kaçak ilaç operasyonu İstanbul’da düzenlenen operasyonda aralarında kanser, tüp bebek, diyabet ve kalp hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaçların da bulunduğu 6 bin 123 ilaç ve lazer epilasyon, zayıflama, dövme silme ile leke tedavisinde kullanılan 194 tıbbi cihaz ele geçirildi. Ele geçirilenlerin piyasa değerinin 235 milyon lirayı bulduğu kaydedildi Edinilen bilgiye göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç organizasyonlarının deşifre edilerek şüphelilerin yakalanması ve kaçakçılık suçlarının önlenmesine yönelik yeni bir çalışma gerçekleştirdi. Yürütülen soruşturma çerçevesinde saha araştırmalarında elde edilen bilgiler ışığında yapılan teknik ve fiziki takibin sonunda tespiti yapılan Fatih’teki bir depoya 24 Mart’ta operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 1 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Baskın yapılan depo içerisinde gerçekleştirilen aramada, piyasa değeri yaklaşık 235 milyon lirayı bulan aralarında karaciğer kanseri, tüp bebek, diyabet ve kalp hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaçların da bulunduğu 6 bin 123 ilaç ve lazer epilasyon, zayıflama, dövme silme ile leke tedavisinde kullanılan 194 tıbbi cihaz ele geçirildi. Ele geçirilen bu miktarın şimdiye kadar polis tarafından tek seferde ele geçirilmiş en yüksek miktar olduğu duyuruldu. Operasyon çerçevesinde yakalanan şüpheli adli işlemlerinin ardından 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan adliyeye sevk edildi. Adı açıklanmayan kaçakçı, çıkarıldığı mahkemece "adli kontrol hükümleri" uyarınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan operasyonlarda ele geçirilen suç unsurları İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Fatih’teki Vatan Yerleşkesinde sergilendi.