ASAYİŞ - 18 Haziran 2025 Çarşamba 12:58

Antalya’da motosikletli polis timlerine güvenli sürüş eğitimi

A
A
A
Antalya’da motosikletli polis timlerine güvenli sürüş eğitimi

Antalya’da motosikletli polis timlerine yönelik "Güvenli Motosiklet Sürücülüğü Eğitimi" verildi. İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, eğitimlerin görevli polislerin becerilerini geliştirmeyi amaçladığını belirterek, "Sürücüler kendi can güvenliklerini düşünmeseler bile biz onların hayatını düşünmeye devam edeceğiz" sözleriyle sivil motosiklet kullanıcılarına da çağrıda bulundu.


İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan motosikletli polis timlerine yönelik uygulamalı eğitim programı başlattı. Dokuma Park arkasındaki otopark alanında düzenlenen "Güvenli Motosiklet Sürücülüğü Eğitimi"ne İl Emniyet Müdürü İlker Arslan da katıldı. Program kapsamında, "Şahin" olarak bilinen motorize polis ekipleri özel parkurda sürüş tekniklerini pekiştirici eğitimden geçirildi.



Eğitim bir haftaya tamamlanacak


Ankara’dan gelen eğitmenlerle birlikte sürdürülen programın üç gündür devam ettiğini belirten Arslan, eğitimin bir haftalık sürece yayılacağını söyledi. Arslan, "Bu eğitimlerle görevli arkadaşlarımızın motosiklet kullanımında daha bilinçli, etkin ve fonksiyonel olmalarını amaçlıyoruz. Aynı zamanda bu süreç, sivil motosiklet sürücüleriyle de etkileşim kurulacak bir farkındalık çalışmasına dönüşüyor" dedi.



"Antalya’da motorlu araçların üçte biri motosiklet"


İlker Arslan, Antalya’nın Türkiye genelinde tescilli motorlu araç sayısının nüfusa oranla en yüksek olduğu il olduğunu vurguladı. Bu araçların yaklaşık yüzde 30’unun motosiklet olduğunu belirten Arslan, "İlimizde ciddi bir motosiklet sirkülasyonu var. Bu da beraberinde çok sayıda kazayı getiriyor. Motosikletlerin karıştığı kazaların çoğu maalesef ölümle sonuçlanıyor. Bu nedenle önleyici eğitim ve bilinçlendirme çok önemli" ifadelerini kullandı.



"Trafik bir kültürdür"


Trafiğin sadece mevzuat ve yazılı kurallardan ibaret olmadığını, aynı zamanda bir vicdani sorumluluk taşıdığını söyleyen Arslan, "Toplumun her alanında bu kültürün gelişmesini arzu ediyoruz. Motosiklet kullanıcılarının sadece sürücü değil, arkasındaki yolcunun da kask takması gerektiğini özellikle önemsiyoruz. Son dönemde yaşadığımız kazalardan edindiğimiz tecrübeler bize bunu net şekilde gösteriyor" dedi.



Motorcu dostu bariyerler genişliyor


Kumluca-Antalya arasında özellikle virajlı yollarda sık yaşanan kazalara da değinen İlker Arslan, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün motorcu dostu bariyer çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı. Arslan, yakın zamanda bir polis memurunun şehit olduğu kazanın ardından bölgede 30 kilometrelik ek bariyer uygulamasının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.



"Yollar akrobasi pisti değil"


Motosiklet kullanıcılarının bazı yolları akrobasi alanı gibi kullandığına dikkat çeken Arslan, "Trafiğe kapalı alanlarda bu becerilerini sergileyebilirler. Ancak yollar akrobasi pisti değil, motosiklet sürücüleri de akrobat değildir. Lütfen kendi can güvenliğinizi düşünmüyorsanız bile başkalarının hayatını düşünün" şeklinde konuştu.



"Vatandaş canını düşünmese de biz düşüneceğiz"


İl Emniyet Müdürü Arslan, sivil sürücülere yönelik mesajını şu sözlerle tamamladı: "Biz emniyet teşkilatı mensubu olarak vatandaşımıza, tabiri caizse, kendilerine karşı ötenazi hakkını tanımamaya çalışıyoruz. Kendi hayatını düşünmese de biz onun hayatını düşünmeye devam edeceğiz. En değerli varlığımız olan canı korumak için çaba göstermeye devam edeceğiz."



"Hepsi deneyimli polisler"


Eğitim programı hakkında bilgi veren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personeli ise, "Tüm ekip arkadaşlarımız en az bir yıldır, bazıları ise yedi yıla kadar bu görevde yer alıyor. Yılın belirli dönemlerinde becerilerini canlı tutmak ve unutulan bilgileri tazelemek amacıyla ‘tekamül eğitimi’ uyguluyoruz" dedi.



Antalya’da motosikletli polis timlerine güvenli sürüş eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Milletvekili Ersoy’dan Kayserispor-Eyüpspor maçında ofsayttan iptal edilen gole tepki Kayserispor’un Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından Kayserispor’un attığı golün ofsayttan iptal edilmesine tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, "Böyle bir ofsayt çizgisi olmaz" dedi. Maçın ardından açıklamalarda bulunan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) seslenerek, "Bugün bir avantaj kaybettik evimizde. Yenebilirdik, yenmeliydik, yenemedik. Ama bir puan da bizi ligde bırakabilir. Önümüzdeki iki maçta 6 puan alıp, işimizi şansa bırakmamamız gerekiyor artık. Başkanımın da söylediği gibi rakiplerimizin puan kaybettiği bu haftada 3 puan çok iyi olacaktı ama olmadı. Son iki maçı alıp, inşallah bu ligde kalmak istiyoruz. Ben federasyona bir şeyler söylemek istiyorum. Yani böyle bir ofsayt çizgisi olmaz. Canlı izlediğimizde adam geriden çıkıyor sonradan bir ofsayt çizgisi oluyor. Gençlerbirliği maçında da aynısını yaptılar. Geçen ki Eyüp maçında da yediğimiz golde ofsaytı vermediler. Ofsayt çizgileri nasıl çiziliyor anlamış değilim. Göz göre göre hakkımızı gasp ediyorlar. Yazık oluyor. Bir şehre yazık oluyor. Burası bir camia, burası bir şehir takımı. Onun için federasyonu da buradan uyarmak istiyorum. Yani ilk oynadığımız Eyüp maçında ofsayttan gol yiyoruz. Adam 1,5 metre ofsayt. Orada çizgi nasıl oluyorsa farklı çekiliyor. Burada bizim oyuncumuz geriden geliyor ve siz ‘ofsayt’ diyorsunuz. Faul deseniz anlarız. Yani ‘faul’ deseniz deriz ki ‘arkasından temas etti’ diyebiliriz. Bence faul değil ama hani onu deseniz anlarız ama bu çizgiler nasıl çiziliyor, anlamak mümkün değil. Bu VAR odasındaki arkadaşlar neye göre karar veriyor, anlamak mümkün değil. Bir kornerden gelen top var. Adam eliyle düşerken eliyle vuruyor. Parmaklarının ucuna değiyor. Net penaltımızı vermiyorsunuz. Biz hakemlerin bu problemli yönetimlerinin arkasına sığınacak değiliz elbette ama futbolda da bunlar birkaç defa oluyor ve hiç bizim lehimize bu sene bir tane düdük çalınmadı. Bu da çok enteresan. Yani Alanya, Antalya maçında Alanya’nın nizami golü verilmedi diyorlar. Bizim nizami golümüz verilmiyor. O zaman birileri eğer bu ligi bu şekilde dizayn edecekse oynamamızın da bir anlamı yok. Şerefimizle düşeriz. Ben bunları söylemek istiyorum arkadaşlar" ifadelerini kullandı. Ersoy, Kayserispor’un ligde kalma adına son dakikaya kadar mücadelesini vereceğini sözlerine ekledi.
Kayseri Nurettin Açıkalın: "Ligde kalacağımıza inanıyoruz" Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, Eyüpspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Ligde kalacağımıza inanıyoruz" dedi. Kayserispor, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında evinde oynadığı maçta Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, "Ligin son haftalarında mücadeleler inanılmaz oluyor. Düşmeme mücadelesi verdiğimiz haftalarda Eyüpspor da bizimle aynı kaderi paylaşıyor. İster istemez tabii bu gerginlik üzerimizde oluşuyor. Oyuncularımız yine de mücadelelerini verdiler. Bugün farklı skorla da buradan ayrılabilirdik. Ama kaybettiğimiz bir şey yok. Sadece diğer haftalara taşıdığımızı düşünüyorum. 3 puanla bizi burada özellikle rakiplerimizin puan kaybettiği bu haftada inanılmaz bir yere taşırdı. Gerçekten güzel olurdu. Ama dediğim gibi önümüzde Alanya maçı var. Sonra içeride Konyaspor maçımız var. Biz bu maçlarda da layıkıyla oynayıp ligde kalacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. Oyuncuları ve teknik heyeti verdikleri mücadeleden dolayı tebrik eden Açıkalın, "Kayserispor’un bir düşme endişesi taşımadan önümüzdeki 2 maçı kazanarak, ligde yoluna devam etmesini umut ediyor ve bunun da böyle olacağını biliyoruz. Zaman zaman oyunun düştüğü ya da yükseldiği anlar oldu. Mücadeleyi verdiğimizde kazanabileceğimizi biliyoruz. O yüzden oyuncularımızı ve teknik heyeti tebrik ediyorum. Önümüzdeki maçı kanacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.