ASAYİŞ - 13 Eylül 2025 Cumartesi 15:56

Antalya’da okul çevreleri ve servis araçları denetlendi

A
A
A
Antalya’da okul çevreleri ve servis araçları denetlendi

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2025–2026 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte "Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi" gerçekleştirdi.


Asayiş, Çocuk, Güvenlik, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla yapılan denetimler kapsamında 23 okul çevresi, 8 internet ve elektronik oyun salonu, 11 kahvehane/kafe, 15 market/büfe ve tekel bayi, 3 iddia ve ganyan bayi, 19 park/bahçe/umuma açık yer ve 2 metruk bina tek tek incelendi. Çalışmalarda 542 kişi sorgulandı, 97’si okul servis aracı olmak üzere toplam 141 araç kontrol edildi, 17 araca idari para cezası uygulandı. Ayrıca 3 aranan şahıs yakalanırken, bir miktar uyuşturucu/uyarıcı madde ele geçirildi.



Antalya’da okul çevreleri ve servis araçları denetlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükkılıç, Millet Caddesi’nde yapımı tamamlanan aydınlatma sistemini inceledi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kent ticaretinin merkezi Tarihi Kapalı Çarşı ve çevresindeki çalışmalar kapsamında Millet Caddesi’nde yapımı tamamlanan aydınlatma sistemini inceledi. İncelemeleri esnasında esnaflar ve vatandaşlarla sohbet eden Büyükkılıç, esnaflara hayırlı işler temennilerini iletti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin her noktasında yerel yönetim hizmetlerini etkin bir şekilde sürdürürken Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç da dev projelerden en küçük çalışmalara kadar her bir hizmeti yakından takip ediyor. Bu çerçevede Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı Teknik, Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü tarafından kent ticaretinin merkezi Tarihi Kapalı Çarşı’nın başında, iki yanında esnaf dükkânları ile vatandaşların uğrak noktası olan Millet Caddesi’nde yapımı tamamlanan aydınlatma sitemini inceledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tamamlanan çalışmaları değerlendirerek, "Millet Caddemizde yapımını tamamladığımız ışıklandırma çalışmalarını akşamın bereketiyle yerinde inceledik. Hemşehrilerimizle ve kıymetli esnafımızla bir araya gelerek samimi sohbet ettik. Şehrimizin her köşesine değer katmak için gece gündüz demeden çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. İncelemeleri esnasında çevredeki esnaflar ve vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştiren Büyükkılıç, esnaflara hayırlı ve bereketli işler temennisinde bulunurken esnaflar da hizmetlerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.
Denizli Ulayıcılık ve dokuma gençler tarafından ilgi görmüyor Denizli’nin Buldan ilçesinde baba mesleğini devam ettiren ulama ustası, ulayıcılık mesleğinin vatandaşlar tarafından ilgi görmediğini ve mesleğin son zamanları olduğunu belirtti. Denizli’nin Buldan ilçesinde 59 yaşındaki dokuma ve ulama ustası Ahmet Salih Gümüşkaya, baba mesleğini devam ettiriyor. 6 yaşından beri dokumacılıkla uğraştığını belirten Gümüşkaya, ulama mesleğinin artık vatandaşlar tarafından heves eden olmadığı dile getirdi. El tezgahlarında Buldan bezi, peştamal, şal, fular gibi ürünleri dokuduğunu ifade eden usta Gümüşkaya, "Bizde elimizden geldiğince, sağlığımız elverdiğince bu ata mesleğimizi sürdüreceğiz" dedi. "Yeni nesil yetişmiyor, şu anda çalışanlar 60 ve üstü yaşlardaki dokumacılar" 45 yıldır hem dokumacılık hem de ulayıcılık yaptığını belirten Ahmet Salih Gümüşkaya, "Ulayıcılık, dikkat, sabır, el çabukluğu ve iyi bir göze sahip olmakla gerçekleşir. Ben bu işi babamdan öğrendim. 6 yaşından beri dokumacılıkla uğraşıyorum. Hem ulayıcılık hem de dokumacılık baba mesleğimdir. Buldan kültüründe dokumacılık çok önemlidir. Yumak bittiğinde dokumacılar beni arar haber verirler. Zaten şu anda bu işi yapan kişiler çok azaldı. Zamanında ulayıcılıktan çok ekmek yedim. El tezgahları ve motorlu tezgahlarda azaldı. Artık eskisi gibi dokumacılığa heves eden yok. Yeni nesil yetişmiyor. Şu anda çalışanlar 60 ve üstü yaşlardaki dokumacılar. Bu meslekte artık eski bir sanat oldu. Otomatik tezgahlarda çok daha fazla üretim yapıldığı için el tezgahlarında ve kara tezgahlarda dokuma yapan sayısı azaldı. El tezgahlarında Buldan bezi, peştamal, şal, fular dokunuyor. Bizde elimizden geldiğince, sağlığımız elverdiğince bu ata mesleğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. (Bİ-MB-