SPOR - 09 Eylül 2025 Salı 10:23

Antalya’daki Spor Köyü binlerce sporcuyu ağırladı

A
A
A
Antalya’daki Spor Köyü binlerce sporcuyu ağırladı

Antalya’nın İbradı ilçesine bağlı Ormana Köyü’nde kurulan VE 2023 yılında açılan spor köyü, üçüncü kez kapılarını genç sporculara açtı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 2 bin sporcu, eşsiz doğa ve kültürle iç içe kamp yapma imkanı buldu.


Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Metin Bulut, bu yılki yaz kampında İbradı Spor köyünde 2 bin minik sporcu ağırladıklarını söyledi. Üçer aylık kamp döneminde son üç yılda yaklaşık 6 bin minik sporcuyu spor köyünde ağırladıklarını söyleyen Bulut, "Tesisimizi bu yıl üçüncü kez minik sporcularımıza açtık. Dünyanın en iyi turizm köyünde bulunan tesisimizde 3 aylık kamp döneminde yine 2 bin civarında sporcu kamp yaptı" dedi.


İbradı’daki Spor Köyü, çocuklara spor yapma imkanı sunmanın yanı sıra, kültürel bir keşif fırsatı da verdiğini dikkat çeken Bulut, "İbradı Ormana spor köyünü Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak bölgemizdeki öncelikle amatör spor kulüplerimizin çocuklarımızın kamp merkezi olarak devam ettik ve bu yılda çok sayıda kulüplerimizin destekleriyle minik çocuklarımız İbradı Ormana spor köyünde turnuvalarını, antrenmanlarını, kamplarını yaparak son derece tertemiz temiz, oksijeni bol serin bir havada, çocuklarımız, spor kulüplerimiz takımlarımız buradaki kamplarını ve antrenmanlarını yaptılar" ifadelerini kullandı.



Antalya’daki Spor Köyü binlerce sporcuyu ağırladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya’da Polis Haftası etkinlikleri Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası Konya’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası kutlamaları çerçevesinde Konya’da etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde Konya Polis Şehitliği’nde şehit mezarlarına karanfil bırakılırken, Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. 6-10 Nisan arasını Polis Haftası olarak ilan ettiklerini ifade eden Konya İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, "Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 181. yıl dönümünü şanla, şerefle idrak ediyoruz. Biz aslında 6-10 Nisan arasını Polis Haftası olarak ilan ettik. Bugün de 10 Nisan son günü. Şehitliğimizi ziyaret ettik. Mevlit programı ile birlikte inşallah kutlama etkinliklerimizi tamamlamış olacağız" dedi. "Polis şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetleri eşleri, anneleri, aileleri biz her daim onların yanındayız" Konya’da asayişin ve huzurun kalıcı kılınması için gece gündüz 24 saat demeden 7 bin 500 personelle cansiparane bir mücadele verdiklerini söyleyen Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, "Bu mücadeleyi aslında Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde huzurun yüzyılı vizyonuyla özdeşleştirmeye, gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Huzuru kalıcı kılmaya yönelik gayret gösteriyoruz. Bunu da tahkim ediyoruz. Tabii ki burada bugün kuruluş yıldönümümüz etkinliği çerçevesinde özellikle polis şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetleri eşleri, anneleri, aileleri biz her daim onların yanındayız. Sadece bugüne has değil, defaten ziyaret ediyoruz. İhtiyaçlarını, eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. O emanete aslında emanet gibi sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bugün de onu tekrar teyit ettik" diye konuştu.
Antalya Türkiye’nin CAR-T hamlesi güçleniyor Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ankara’da ziyaret ettiği Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulan CAR-T Hücresel Tedavi Merkezi hakkında bilgi verdi. Rektör Özkan, ilk tedaviyi gerçekleştirmek için gün saydıklarını belirterek, "Ülkemiz için stratejik öneme sahip bu ileri tedavi altyapısını kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ankara’da Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu ziyaret etti. Rektör Özkan, üniversite içerisinde hayata geçirilen ileri tedavi altyapısı hakkında Bakan Memişoğlu’na kapsamlı bilgi verdi. Türkiye’nin sağlık alanındaki stratejik hedefleri doğrultusunda kurulan merkezin önemini vurgulayan Rektör Özkan, merkezle birlikte Türkiye’nin ileri hücresel tedavilerde önemli bir eşiği aştığını belirterek, ilk uygulama için hazırlıkların sürdüğünü ifade etti. Rektör Özkan, "Ülkemiz için stratejik öneme sahip bu ileri tedavi altyapısını kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. İlk tedaviyi gerçekleştirmek için gün sayıyoruz" dedi. Rektör Özkan, merkezin yalnızca tedavi değil, aynı zamanda bilimsel üretim açısından da kritik bir rol üstleneceğini vurguladı. "Hem hastalara umut hem Türkiye’ye güç" Özkan, merkezin klinik başarı ile akademik üretimi bir araya getireceğini ifade ederek, "Hem hastalarımıza umut olması hem de ülkemizin sağlık alanındaki yetkinliğine güçlü katkılar sağlaması en büyük hedefimizdir" ifadelerini kullandı. Bakan Memişoğlu’na destekleri ve kabulü için teşekkür eden Rektör Özkan, CAR-T merkezinin Türkiye’nin sağlıkta bağımsızlık hedefleri açısından kritik bir adım olduğunu ifade etti. Yeni merkezin kanser tedavisinde özellikle dirençli vakalar için umut olmasının hedeflendiği belirtilirken, Türkiye’nin bu alandaki bilimsel ve teknolojik kapasitesine de önemli katkılar sunması bekleniyor. Akdeniz Üniversitesi’nde kurulan merkezde ilk tedavilerin kısa süre içinde başlaması beklenirken, Türkiye’nin bu alanda dünyadaki sınırlı sayıdaki merkezler arasında yerini güçlendirmesi öngörülüyor.